Wie is De Dwaas in de Tarot?

Wie is De Dwaas in de Tarot?Wie is De Dwaas in de Tarot? Astrologisch wordt De Dwaas geassocieerd met Uranus. Zoals ik in een vorig heb geschreven, is Uranus de wakkermaker. Tot 2024 hebben we te maken met Uranus in Stier. Reken maar op onvoorspelbare gebeurtenissen, al willen we ons vasthouden aan het aardse materiële bestaan. Loslaten in schoonheid is de boodschap van Stier, die verbonden is met Venus.

De Dwaas staat doorgaans voor een nieuw begin en voor kinderlijk enthousiasme. Kinderlijk is niet hetzelfde als kinderachtig. Ik ervaar daar meer een soort van verwondering en openstaan voor wat nog niet zichtbaar is. De Dwaas staat voor die kant van ons die naar bovenkomt wanneer we de behoefte hebben aan avontuur, verliefd worden of zoek zijn naar snelle antwoorden. Het kind in ons of de dwaas die handelt zonder na te denken, niet bang is voor het onbekende en bereid is zich daaraan volledig over te geven.

De Dwaas staat voor het onvoorspelbare ( Uranus), het leven vol verrassingen en voor oneindig veel mogelijkheden. Hij geef aan dat het tijd is om alle twijfels los te laten. Het is een uitnodiging om meer en meer op ons diepere voelen te vertrouwen en de angst om keuzes te maken te overwinnen.
In een beginnende relatie is het wijs om te onderzoeken of we niet verliefd zijn op het verliefd-zijn en te voelen welke richting een relatie uitgaat.

De Dwaas kan ook betekenen dat we niet luisteren naar ons hart, of de inbreng van anderen negeren. We kunnen ons te snel in avonturen storten zonder na te denken. Niettemin is de boodschap van de dwaas risico’s te durven nemen, beter dan in verzet te gaan.

De Dwaas verwijst naar verandering en luidt een nieuw begin in. De Dwaas staat eveneens voor erotische vitaliteit, joie de vivre, maar kan ook verwijzen naar bindingsangst.
Geniet van wat leidt tot verandering, vernieuwing en durf de oude wereld dat aan het afbrokkelen is, los te laten. Het afbrokkelen van de oude wereld kunnen we innerlijk ervaren, door bewust te onderzoeken wat ons afremt om de Dwaas als krachtige vernieuwer in onszelf te belichamen.

Warme hartegroet
Mieke Box 49