Zet het licht op groen

Zet het licht op groenZet het licht op ‘groen’ Iedereen weet wat het betekent als het licht op ‘groen’ wordt gezet. In de buitenwereld is het een ‘geregeld’ binnen een bepaalde structuur.

Maar ik heb het nu in dit blog over het ‘groene’ licht in jezelf. In essentie slaat het nergens op, maar het is het enige wat we ‘kennen’. We associëren de kleuren met zeer veel aardse ervaringen. Is een project goedgekeurd? Het licht staat op groen. Signalisaties bij de spoorweg? Idem dito. Signalisaties als je met de auto rijdt? Hetzelfde. En we trekken de lijn door in ons persoonlijk leven. Groen is anderzijds de kleur van het hartchakra. Anderen beweren weer iets anders. En in essentie. Het maakt niets maar dan ook niets uit. Maar staan we hier dan ook wel eens bij stil? Bewust? In de meeste gevallen als het ons eigen belang betreft.

Natuurlijk kun je opperen dat er dank zij al die pictogrammen, symbolen en signalisaties orde en structuur is. Is dat werkelijk zo? Rijd jij wel eens door het rode licht? Zit jij wel eens lichtjes onder invloed van alcoholische dranken achter het stuur, ervan overtuigd dat je een speciale bewaarengel hebt die ervoor zorgt dat je heelhuids thuiskomt? Uitzonderingen bevestigen de regel.

Juist hen die dan zoveel kritiek geven op de pechvogels, die dan wel een ongeluk veroorzaken, zetten hun licht op groen om toch te rijden onder invloed. Je moet toch maar echt mazzel hebben, niet? In het andere geval heb je dikke pech. Het moet je maar gebeuren, ‘overkomen.’ We weten inmiddels dat niets ons zomaar ‘overkomt.’ Er spelen wel heel wat andere krachten mee, die ook in onszelf verborgen zitten.

Houden we dan maar eens op met ons heiliger dan de paus himself voor te doen, want zo heilig is de paus uiteindelijk niet. Dat als vergelijk nemen, werkt niet langer zalvend. Het groene licht staat daar non-stop te flikkeren. En die laatste zin mag je zeer ruim lezen. Daar is geen oranje en geen rood.

Het uur van de waarheid is aangebroken. Ken je dit? Je zit op het puntje van je stoel want NU wil je wel de waarheid weten. De waarheid is dat we NU onze eigen schaduwkanten kunnen accepteren. Denken dat we beter zijn dan de ander is een illusie, omdat we precies allemaal met dezelfde shit geprogrammeerd werden. Het is NU een tijd waarin je vanuit een ruimer bewustzijn kan kijken die recht doet aan je persoonlijke waarheid, ook al betekent het dat het ego daardoor komt ‘te zwemmen.’

Iedereen heeft wensen en angsten, behoeften en hartstochten en die onderzoeken is de grootste uitdaging. Zinloze verwachtingen, beloften of angsten worden voor de komende periode overbodig; ze moeten over de rand vloeien en naar beneden druppelen, totdat alleen nog datgene overblijft, wat je persoonlijke geluk een harmonieuze maat geeft.

Wat zijn jouw passies, jouw diepste verlangen en zet jij zelf jouw licht op groen? Laat jij ook anderen hun eigen licht op groen zetten, zodat ook zij vanuit hun diepe zielsbestemming kunnen leven?

Hoeveel rode lichten bouw jij in voor jezelf uit angst voor… welke rode lichten dring je op aan anderen uit angst voor…?

Laat je ziel vleugels krijgen, accepteer je verlangens naar jouw spirituele thuishaven en de transcendentie van jouw ziel. Gun jezelf en anderen gelukkige hartstochten. Laat elke gedachte los dat je alle gevoelens ‘in de greep’, ‘onder controle’ zou moeten krijgen.
Warme hartegroet

Mieke Box 49