Ziel en Ego

Niet anders dan de vele labels die we op onszelf plakken zoals Oude Ziel en Sterrenziel, Meester enz.
Als het je speciaal laat voelen voedt het je ego.
Waarom wil je zijn zoals iemand anders? We zijn allemaal uniek.

Het ergste naar mijn mening is om iemand anders te imiteren.
Je moet een sterk gevoel krijgen van de waarheid in de kern van wie je werkelijk bent (regelmatige contemplatieve meditatie kan daarbij helpen), jezelf onvoorwaardelijk accepteren en omarmen en dan de moed hebben om precies te zijn wie je bent.
Wanneer we echter denken dat we beter zijn dan anderen, of we meten ons begrip aan anderen en denken dat we meer ‘geëvolueerd’ zijn dan zij, dan zijn we in ons ego gezakt.

We weten wanneer we ons bewustzijn naar ons Hoger Zelf of onze Ziel hebben verschoven als we mededogen voor anderen hebben, hen accepteren voor wie ze zijn en waar ze staan en geen tijd besteden aan het meten van de verschillen. We zijn te druk bezig met ons te richten op wat er voor ons ligt.
Het beste in mijn eigen reis vond ik de liefdevolle zelfpraat tegen mijn ego, en gewoon onvoorwaardelijk van mezelf houden.
Dit kan heel belangrijk zijn, want veel van ons die nu ontwaken en volwassen zijn, hebben een moeilijke start in het leven gehad, en hebben misschien geleerd te denken dat we minder dan perfect zijn zoals we zijn. Elk soort besef van hoe speciaal we zijn kan gemakkelijk worden geïnterpreteerd als spiritueel ego, en we moeten ons ervan bewust zijn of we onze prachtige goddelijke natuur niet accepteren. Het is goed om te weten dat we speciaal zijn, zolang we maar erkennen dat ieder ander dat ook is!
Als we dat kunnen, dan zijn we oké.

Het is geen spiritueel ego.
Wie je bent is uniek en het waard om te ontdekken. Door opzettelijk tijd te besteden om jezelf van binnen en van buiten te leren kennen, kun je beginnen te identificeren wat je leven geeft en wat je uitput. Met deze kennis ben je in staat een leven van overvloed te creëren, jouw manier van zijn te eren en anderen de ruimte te geven om ook in hun Ware Zelf te stappen. De Ziel is wie JIJ werkelijk bent in relatie tot deze Schepping.
Het is je ware unieke zelfidentiteit en de enige zelfidentiteit die je bent binnen deze creatie van naam en vorm.

De Ziel is een krachtig
multi-dimensionaal paradigma van Bewustzijn. Zelfs op dit moment heeft zij ervaringen voorbij deze derde dimensionale aardse wereld.
Ego neemt afscheiding en beperking waar. Het ziet doel in negatief, schuld en oordeel.
Het is de personificatie van onwetendheid.
Het definieert zichzelf door gevoelens en ervaringen in de geest en emoties in het hart.
Daarom is het leven voor ego een achtbaan. Nu ben ik gelukkig. Nu ben ik verdrietig.
Nu ben ik geslaagd. Nu heb ik gefaald.
Nu ben ik eenzaam. Nu hoor ik erbij.

Ego verblijft in de gevangenis van tegenstellingen.
Dus ik hoop dat je een idee kunt krijgen met wat de ware aard van Ziel en Ego zijn. Zielekracht binnen de incarnatie moet het verschil zien tussen het ego en de waarheid van de Ziel.

Namasté Shanti

Top-Paragnosten Box 21