Zielspad & Zielsmissie

Zielspad & ZielsmissieDe vragen die ik regelmatig krijg van mensen die bellen is onder andere;

Hoe weet ik wat mijn zielsmissie is en hoe weet ik dat ik mijn zielspad loop?

Je kan het een lange tijd niet gevoeld hebben, het vuur in jou, dat je gepassioneerd aan je dag begint en weet wat je missie van de dag is. Of dat je een lange tijd er niet bij stil hebt gestaan in wat je kan doen, om jezelf nog gelukkiger te maken. Nu is het echt niet zo, als jij je zielsmissie bewandelt dat je dan elke staat te stuiteren van geluk en vrolijk door het leven huppelt, maar zeker wel veel meer dan als je het totaal geen aandacht geeft.

“We ervaren als we op ons zielspad lopen dan gaat ons energie stromen en zo ook de wereld om ons heen en dat ontvouwt zich als een magische schatkamer dat alles ineens klopt of op je pad komt in wat jij nodig hebt om je doel hierin te bereiken.”

Als dingen gaan stromen, dan word je blij. Het pad van de ziel gaat over liefde, het leven vanuit je hart. Het zielspad is niet tastbaar of zichtbaar. Je ziel is de onderstroom die zijn boodschappen influistert via iet rationele kanalen, ik noem het ook wel vanuit je innerlijk kompas. Het komt tot jou via je intuïtie, hart, meditatie of dromen. Het is de innerlijke drive die gestuurd wordt vanuit de bron. Voordat je geboren werd heb jij gekozen voor een bepaald pad en vanuit het universum wordt je gestuurd om ervaringen op deze aarde op te doen.

Je persoonlijkheid ligt aan de oppervlakte: je karakter, patronen en overtuigingen. Je ziel gaat voor verandering en groei en is bereid daarvoor risico’s te nemen.Je persoonlijkheid heeft wel een grote taak; het is de kaart voor je ziel, die aangeeft waar je moet zoeken. Kortom, je zielspad is een innerlijke en energetische weg; een commitment tussen jou, je hart en de kosmos, waardoor eerst de wijze waarop je het leven ervaart, verandert en er ontstaat meer betekenis, maar uiteindelijk ook in je leven zelf. Je buitenwereld komt in lijn met je innerlijke verlangen; dat leidt tot meer vervulling.

Het is het pad dat je volledige verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en elke uitdaging als een uitnodiging ziet om te transformeren. Zoals ik net al zei, het leven is dan niet één groots geluk route dat je 24/7 happy bent. Een onderdeel van deze transformaties zijn inherent van het uitwerken en helen van emoties, oude (relatie) ervaringen, trauma’s, verlies, verlatingsangst, bindingsangst, ongemak fysiek of psychisch en komt ook vaak in herhaling in je leven. Dat maakt dat je innerlijk groeit, vernieuwde inzichten krijgt en jouw pad steeds meer uitgelijnd wordt in waar het naar toe gaat.
“Leven is leren. Er bestaan geen fouten. Alles is een leerpunt of leerproces.”
Dit is ook de enige manier om de neurologische paden in je hersenen te herprogrammering om tot een ruimer bewustzijn te komen. Met andere woorden doordat je de uitdaging aangaat ben je de bekende beren op de weg aan het verslaan, de oude denkpatronen aan het doorbreken, luister je niet meer naar je ego-stemmetjes en ben je jouw afhankelijkheid aan het loslaten en draag je zelfzorg voor het gekwetste kind vanbinnen. Je zet je eigen geluk centraal en de verwerkte stukken verlaten jouw systeem waardoor je steeds sneller groeit en vertrouwt op je zielsboodschappen.
Ons hele leven zullen we ons constant blijven ontwikkelen, en dat we veranderen onder invloed van wat ons allemaal overkomt en de mensen met wie we te maken krijgen. Zodat we vaardigheid, zelfkennis en vertrouwen krijgen op de goddelijke bron in onszelf, ons innerlijke kompas en leren we hoe we iets tot een goed einde kunnen brengen en hoe we succes kunnen behalen in het leven.

 

Twee mooie boeken hierover (zijn tientallen boeken hierover te vinden) zijn: “De Celestijnse Belofte’ van James Redfield en ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho.

7 stappen om te leren in-tunen op je zielspad

  • Vertel jezelf de waarheid. Heb de moed om naar jezelf te luisteren. Schrijf op in wat je graag doet en waar je blij van wordt.
  • Wat zijn jouw talenten?
  • Maak tijd voor jezelf vrij en doe dingen waar je blij van wordt. Je komt niet alleen in beweging, uit je comfort-zone maar zo groeit ook het vertrouwen, je geluk en blijdschap..
  • Luister goed naar jezelf en focus je op de dingen die je energie geven. Wees waakzaam, waardoor je verschil in ervaart in wat energie geeft of waar jouw energie op wegloopt en neem daar je besluit op.
  • Go with the flow. Probeer zoveel mogelijk het ritme van de natuur van jouw leven te volgen. Voel je dat je rust nodig hebt, neem die dan ook. Alles zal daarna alleen maar nog meer gaan stromen.
  • Kies, neem beslissingen waarmee je het meest mee verbonden voelt, volg je intuïtie, en dus wederom waar je hart een vreugdesprong bij maakt. .
  • Wees niet bang om van opvatting te veranderen. Blijf met een open-mind nieuwsgierig in wat erop je pad komt.

Als je hart er blij van wordt dan is het antwoord altijd een ‘JA’.
Namasté Shanti Box 21 Top-paragnosten