Als een van je beste vriendinnen uit je leven verdwijnt

Als een van je beste vriendinnen uit je leven verdwijntAls een van je beste vriendinnen uit je leven verdwijnt. Je bent iemand die geniet van contacten en helemaal met een speciale groep vriendinnen, die je koestert in je hart. Je kunt ze op een hand tellen en 2 er van zijn heel speciaal voor je. Alles kun je met elkaar delen. Je weet dat jouw woorden in vertrouwde handen zijn. En dan ineens, het contact wordt minder. Je vraagt waarom. Het antwoord blijft uit. Weg vriendin, zonder opgave van reden. Het zal je maar overkomen.

Zomaar vanuit het niets, er was niet eens een ruzie, verdwijnt een van je allerbeste vriendinnen van het toneel. Je begrijpt er niets van, hebt al diverse keren er een berichtje aan gewaagd. In het begin kreeg je nog wel iets terug, maar je voelde afstand en je begreep het niet. Je voelde aan dat er iets was veranderd. Hoe kan het dat dit contact zomaar weg is. Je kunt er niet mee leven.

Ook een vriendschap kan uit ons leven verdwijnen en doet ook pijn en geeft verdriet. We blijven met veel vraagtekens achter. Je wilt weten of het aan jou ligt, of je iets verkeerd hebt gedaan. De antwoorden blijven uit. Het slijt, maar toch, je kon met elkaar lezen en schrijven.

Er zijn diverse redenen aan te geven waarom vriendschappen waarvan we denken dat ze voor het leven zijn, toch ineens ophouden te bestaan. We gaan diverse malen in ons leven een andere fase in. Die fase kan leiden tot een breuk. Het kan ook zijn dat de ander zichzelf kwijtraakt en de stilte opzoekt voor zichzelf. De woorden niet meer machtig is om het zelfs met jou te delen.

Wat ook voorkomt is dat we veranderen en dingen anders gaan zien, waardoor wrijving kan ontstaan. Er toch irritatiemomenten kunnen zijn en we het minder gezellig ervaren, het samenzijn. Wat vaak een oorzaak is, dat de een zich niet gelijkwaardig voelt aan de ander. Dat is onuitgesproken gebleven en niet benoemd. Dat is ook heel erg moeilijk, zeker als je je minderwaardig voelt ten opzichte van de ander. Dan kunnen we vertrekken met stille trom.

We kunnen ook verhuizen en het gevolg daarvan is, dat de afstand er voor zorgt dat we elkaar minder zien. Hoe leuk het dan ook is, af en toe een berichtje te sturen, te skypen en met elkaar te delen. De verhuizing brengt ook een andere omgeving met zich mee, en storten we ons daar op.

Net zoals bij een liefdesrelatie, kan een vriendschap ook ophouden te bestaan. Dan is het tijd om elkaar los te laten, in liefde te laten gaan. We kunnen dat maar moeilijk vaak en zoeken dan hulp in het spirituele. Als medium van Top-Paragnosten krijg ik wel eens de vraag of de vriendschap echt voorbij is.

Er is dan een intens verlangen om het weer net als vroeger te hebben. Zo was een vrouw verhuisd naar het buitenland, de vriendinnen bleven met elkaar in contact. Op een gegeven moment zocht diegene die naar het buitenland was verhuisd het contact niet meer op. De achterblijver haalde van alles in haar hoofd. Of het wel goed met haar ging, of de relatie nog wel oké was. Ik voelde als medium aan dat de verhuizing zelf zoveel impact op haar had, dat ze weer terug zou komen naar Nederland.

Een jaar later werd ik gebeld en wat bleek, het klopt, ze had haar biezen gepakt en was terug gekomen. Deze vriendinnen waren herenigd. Maar even zo goed komt het voor dat een vriendschap echt ten einde is. Dan wordt een deur gesloten. En al weten we niet waarom, het universum weet het wel. Er zal altijd weer een deur opengaan en nieuwe vriendschappen ontstaan.

Ons leven is een altijd rijdende trein waar mensen in kunnen stappen en uit kunnen stappen. Als medium zeg ik, dat te beseffen, kun je makkelijker omgaan met verlies.

Medium Clarisa