Ben je een HSP-er

Ben je een HSP-erBen je een HSP-er neem dan de volgende tips ter harte. Een HSP-er zijn, ben je een hoog sensitief persoon, een Higly Sensitive Person. Deze term komt vanuit de psychologie en is ontstaan in de jaren 70. Als je het bent, ben je gevoeliger voor indrukken en prikkels.

Wij van Top-Paragnosten weten daar alles van, vaak zijn mediums en paragnosten, spiritueel consulenten ook HSP-er. We worden als hoog sensitief persoon vaak niet begrepen en hebben om die reden dus vaak moeite ons staande te houden, in wat we kunnen noemen, best een harde maatschappij.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je toch lekker, fijn, gelukkig en met rust je leven kunt leven als een HSP-er. We hebben van Top-Paragnosten daar voor jou een aantal mediums en paragnosten voor geraadpleegd en die hebben ons de volgende tips voor jou mee gegeven.

Als eerste, geef jezelf de tijd en de ruimte, oftewel neem de tijd en de ruimte. Laat je door niets of niemand opjagen om binnen een bepaald tijdsbestek iets te moeten doen, of te beslissen. Hierdoor kun je gedegen keuzes maken, de tijd hebben weer op te laden en datgene wat binnenkomt op jouw gemak verwerken.

Iemand die hoog sensitief is, is vaak ook een enorme twijfelaar, zegt medium Marge van Top-Paragnosten. We twijfelen met name aan onszelf. Dat kunnen we zo groot maken, dat we dan helemaal niet meer weten wat te doen.

Hoe voorkom je dat je door je eigen twijfels vastloopt? Door in jezelf te gaan geloven, op jezelf te gaan leren vertrouwen. Je eigen pad te durven te kiezen. Daar heb je lef, durf en moed voor nodig en ook tijd!

Als je hier hulp bij nodig hebt, bel dan gerust eens met een topparagnost van Top-Paragnosten, die kunnen jou hier heel fijn bij helpen en geven je alle inzichten mee om nooit meer last te hebben van twijfel.

Twijfel voorkom je door je eigen kracht in jezelf als leidend te gaan laten zien. Die innerlijke kracht die weet jouw weg, jouw tempo, jouw tijd en als je dat gaat volgen, laat je je door niemand meer van de wijs brengen. Inclusief jezelf niet.

Wees nooit streng voor jezelf, is ook een tip van een paragnost van Top-Paragnosten. Paragnost Marie, een oude rot in het vak, geeft aan. We leren elke dag en blijven dat doen tot aan onze dood. Door dit in je achterhoofd te houden, hoef je jezelf niet te “straffen” als je in je eigen ogen iets net goed doet.

HSP-er kunnen ook moeite hebben met het uiten van hun emoties. Ze voelen ze altijd, maar als het op woorden aankomt. Als je naar de bovenstaande tips goed kijkt en tot je neemt. De tijd en de ruimte nemen, niet meer aan jezelf twijfelen en minder streng voor jezelf wordt. Zul je merkend at het uiten van emoties een stuk simpeler wordt.

Je voelt ze immers veel beter zegt Elise van Top-Paragnosten. Door ze te kunnen voelen, kun je ze ook onder woorden brengen. Het fijne van dit alles is, dat je nog krachtiger wordt en eigenlijk je hoog sensitiviteit op een positieve manier gaat gebruiken.

Heb je nu zoiets van, ik ben HSP-er en wil hier wel dolgraag mee aan de slag? We zitten als een topteam van consulenten voor je klaar. Bel ons gerust.