De enorme invloed van de ongeschreven wetten

ongeschreven wettenDe enorme invloed van de ongeschreven wetten. Ongeschreven wetten, wetten die nergens beschreven staan, omdat ze niet beschreven kunnen worden, zijn vele malen belangrijker dan de beschreven wetten. Het zijn de wetten die elk mens kent, en op de juiste manier moet toepassen, anders merkt die persoon vanzelf wel een keer, dat die zich niet aan de ongeschreven wet heeft gehouden.

De invloed van iets wat ongeschreven is, is enorm. Zo enorm groot, dat niemand er om heen kan. Zelfs al ken je deze wetten niet, dan kom je er mee in aanraking, dan zul je door schade en schande ze op een gegeven moment wel kennen.

Je moet wel, als het leven tegenslag geeft, jij nooit het leven hebt, zoals jij voor ogen hebt, waarvan je weet dat het bestaat, dan leef jij niet volgens de ongeschreven wetten. Dan kun je alles en iedereen de schuld geven, dan kun je klagen wat je wilt. Het is jij die zich niet houdt aan de ongeschreven wet.

Wat is deze wet dan, dat die zoveel macht heeft en niemand er onderuit komt? Dat is liefde. Ga jij de liefde tegenwerken, door te lief en te aardig te zijn. Ga jij de liefde tegenwerken door een bitch te zijn. Ga jij de liefde tegenwerken door een ander over jou de baas te laten zijn. Ga jij liefde tegenwerken door in een relatie te blijven zitten, en boos bent op je partner, dan werk je de ongeschreven wetten tegen.

Ook al doe je naar iedereen nog zo aardig, als jij diep van binnen dat niet voelt, liefde, word je gepakt door de liefde. De ongeschreven wet. Net zo lang, totdat jij besluit. Ik kan niet meer, ik moet mij overgeven aan de ongeschreven wet van de liefde.

Elk woord dat jij uitspreekt en niet komt vanuit je hart, overtreed je de wet mee. Elke handeling die jij verricht die niet puur is, is een overtreding. Nu is liefde heel vergevingsgezind en zal je niet direct bestraffen, maar als je in overtreding blijft, dan worden de straffen hoger en beland je in je eigen gevangenis.

Als jij een ander de schuld geeft, voor jouw ellende, de ongeschreven wet treedt in werking. Als jij niet uit waar je mee zit, idem dito. Als jij een ander iets voor de voeten gooit en met een vinger wijst, je weet het antwoord. Zie je hoe deze ongeschreven wet werkt. Zie je wat er van jou wordt verwacht. Niets meer van een ander verwachten, gaan voldoen aan de ongeschreven wetten.

Zodra jij dit principe gaat begrijpen, dan ben je niet meer gevangen, gegeseld. Dan bevrijd je jezelf, omdat je eindelijk luistert naar de ongeschreven wet.

Deze wet is niet zichtbaar en zal het nooit worden, en toch moet ieder mens er aan voldoen. Hoe fijn zou het zijn als een kind, dat puur wordt geboren, in puurheid zou mogen opgroeien. Zodat niet op latere leeftijd die enorme struggle moet hebben en in gevecht is met de ongeschreven wetten.

Als een kind mag opgroeien in een omgeving waar gehandeld wordt naar de ongeschreven wet en hier de rest van zijn leven profijt van zou kunnen hebben. Hoe mooi is dat. Hoe ziet dat er uit dan, vraag je jezelf nu af.

Er is dan sprake van een omgeving die er van doordrongen is dat een kind nog niets weet. Dat een kind fouten mag maken, maar liefdevol gecorrigeerd wordt en tekst en uitleg krijgt hoe het beter kan. Ook laat de omgeving het kind voelen dat die er mag zijn. Het kind krijgt te horen dat het goed is, prachtig is en zelf al zijn behoeftes kenbaar mag maken. Het kind groeit uit tot een volwassen persoon die zijn eigen boontjes kan doppen. Die zichzelf niet in de nesten werkt. Die bijstuurt als dat nodig is. Zich omringd met mensen die het goed met hem menen. Die bewust kiest voor een partner. Dit kind blijft een hoop ellende bespaart, want die is opgegroeid met de invloed van de ongeschreven wetten.

Medium Clarisa