Een ander is er niet om jou te entertainer

entertainerEen ander is er niet om jou te entertainen. De liefde willen begrijpen en toepassen op de manier zoals de liefde het zelf bedoelt, we stoeien er nog aardig mee. We staan er nog mee in de kinderschoenen. We zitten inmiddels in 2019 en in al die jaren vanaf de jaartelling en al die jaren daarvoor, zijn we bezig met de liefde.

Hebben we eerst een hel moeten doorstaan om machthebbers, egotrippers, althans hier in het Westen, in te laten zien, dat elk mens van waarde is en niet gebruikt kunnen worden door anderen. We hebben de machthebbers in moeten laten zien dat zij geen zeggenschap hebben. Dat heeft heel veel jaren gekost en nog, we zijn er nog lang niet. Ondanks dat we in een vrij land leven, we onze mening niet over stoelen of banken hoeven te steken, zijn we er nog lang niet.

Als je de kranten er op naslaat, en de berichten leest, dan lees je wellicht dat er nog heel veel ellende is, maar onderhuids heel veel mensen nog allemaal op zoek zijn naar het willen hebben van macht en willen overheersen van anderen.

De verhalen van misbruik van tieners, kinderen, ouders die hun kinderen verwaarlozen, het zijn allemaal verhalen waaruit je kunt opmaken dat we als mens nog steeds niet begrijpen wat bedoeld wordt met liefde.

Die mensen die dit veroorzaken, zijn zo ver verwijderd nog van de pure liefde. In hun zitten draadjes los, en vaak worden die ook nog gevoed door een liefdeloze opvoeding. Als je berichten leest over mishandeling van dieren door kinderen van 12, dan zegt dit iets over de plek waar ze opgroeien.

Niemand, maar dan ook werkelijk niemand is van nature slecht. Dat is het uitgangspunt. We kunnen wel slecht worden gemaakt. Uiteraard zijn er bij wie de draadjes boven niet goed zitten, als ze geboren worden, maar het is aan de ouders en opvoeders dit te zien. Een kind kan dit bij zichzelf niet constateren. Die doet, die gaat. Krijgt die niet de juiste begeleiding, ontspoort een kind.

Wat gebeurt er met ontspoorde kinderen? Die blijven zoeken naar dingen die op het randje zijn. Naar situaties waar ze anderen kunnen uitbuiten. Ze willen de macht hebben en superieur zijn. De behoefte die hieronder zit, is dat ze zo op zoek zijn naar de liefde.

Ze hebben alleen zelf geen idee dat ze daar naar op zoek zijn. Dus verlangen ze van anderen dat jij ze entertaint. Dat jij ze dat bevredigende gevoel geeft wat ze nodig hebben. Ben je kwetsbaar, trap je er al snel in. Beiden worstelen feitelijk met hetzelfde, allebei op zoek naar de liefde, die warm aanvoelt, die je het gevoel geeft dat je er mag zijn. Beiden uiten het op een verschillende wijze.

Diegene die superieur wilt zijn, de macht wil hebben en entertaint moet worden, zal juist diegenen zoeken die kwetsbaar zijn. Daar hoeven ze geen moeite voor te doen. Die laten al snel alles toe. Naarmate ze ouder worden, willen ze meer spanning en meer entertainment, dan worden ze slordiger, omdat ze denken dat ze boven de wet staan.

Ze hebben inmiddels al zoveel voor elkaar gekregen, dat ze denken met alles weg te kunnen komen. Ik hoef geen namen te noemen, iedereen kent ze en vult de namen zelf in. Het kunnen mensen zijn in je directe omgeving, maar ook hele bekende en beroemde mensen.

Zorg er voor dat jij nooit en te nimmer jezelf weggeeft om een ander te entertainen. Geloof niet in mooie praatjes. Neem de tijd om een ander goed te leren kennen. Observeer de ander. Is die in het begin poeslief, charmant, mooie praatjes, check het na.

Jij bent hier om jouw leven te leven, niet dat van een ander en al helemaal niet om wie dan ook te entertainen.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten