Een relatie beëindigen

 Een relatie beëindigenEen relatie beëindigen waar baseer je dat op? Een relatie beëindigen, een van de moeilijkste beslissingen in ons leven en waar baseer je dat op. Dat hier hele lange tijd aan vooraf gaat, voordat je de knoop doorhakt, is heel logisch. Er zijn er die doen het vanuit blinde woede. Die hebben de volgende dag al spijt.

Ik heb het nu over een weloverwogen beslissing. Waarbij je alle voor en tegens tegen elkaar afzet en dan voor jezelf weet, ja dit is de beste beslissing, hier sta ik helemaal achter. Maar voordat je zo ver bent, ben je al wel een lange tijd verder. Zeker als er kinderen zijn, wat ontneem je die, of wat geef je die als je besluit de relatie met hun vader of moeder te beëindigen.

Een relatie beëindigen, de beslissing daarvoor moet er een zijn, waar je voor de volle 100% achterstaat. Is er sprake van ontrouw, dan word je eigenlijk letterlijk gedwongen, want als het vertrouwen weg is, kun je samen niet meer bouwen.

Het gaat over het beëindigen van een relatie waarbij jij zelf voelt, dit is voor mij niet meer werkbaar. Ik voel de liefde niet meer, of we staan zover uit elkaar, wat hebben we nog samen. Het vuur is compleet uitgedoofd. Dan kun je snel van gedachten veranderen, maar ja, wat zeur ik nou eigenlijk, we hebben alles wat ons hartje begeert, ik doe de ander pijn hiermee, ik doe de kinderen er door te kort.

Eigenlijk allemaal zaken die er niet toe doen. Het gaat om jou. Blijven zitten in een relatie die jou niets meer biedt, geen voldoening meer geeft, de verbinding compleet van weg is. Waarom zou je dan blijven? En ja, daar ga je weer, omdat je het nog niet zeker weet. Dus gaan er weer weken voorbij, zonder een beslissing genomen te hebben.

Al dat getwijfel zuigt een mens leeg. Dat twijfelen doen we met ons hoofd, de gedachten die we er over hebben, maar weet je, al die gedachten brengen je niet bij de beslissing. Ze halen je er alleen maar bij weg.

Vele malen beter is er helemaal niet aan denken en die tip gaf ik als medium van Top-Paragnosten een cliënt vandaag, die het niet meer wist en er niet meer uitkwam. Ga de focus verleggen, ga je dag invullen met de dingen waar je zelf gelukkig van wordt. Blijf nog gewoon bij elkaar, met elkaar in gesprek, blijf liefdevol, ook al vind je dat lastig, heb je zelf baat bij. En dan eens kijken wat er gebeurt.

Je zult zien, doordat je de aandacht er vanaf haalt, je bezig houdt met andere zaken, je vanzelf de antwoorden gaat krijgen waar je naar op zoek bent. Dit komt, omdat je het laat rusten en jezelf zo de ruimte geeft, je gevoel weer te laten spreken.

De keuze om wel of niet een relatie te beëindigen maak je namelijk niet met je verstand. Die keuze maak je met je gevoel. Door de focus op jezelf te leggen, zul je merken, dat je weer een verbinding krijgt met je eigen hart. Dat je weer lucht krijgt om te ademen. Dat je er niet meer bovenop zit.

Door de focus op jezelf te gaan leggen, voelt je partner ook dat de sfeer verandert. Die krijgt in de gaten dat jij verandert. En dan kunnen er twee dingen gebeuren. Of je partner verandert mee of blijft hetzelfde.

Bij het eerste is er ruimte voor een nieuw begin. Als je partner niet mee verandert, zul je zien, komt er een gevoel naar boven van zeker weten. Zeker weten dat deze relatie voor jou niet de juiste is. Dan heb je gekozen en sta je achter de keuze.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten