Een slechte relatie

slechte relatieEen slechte relatie heeft invloed op je gezondheid. Als een schot voor open deur, deze titel, zo lijkt het. Als dat werkelijk zo was, zouden spirituele hulpverleners, mediums en paragnosten werkloos zijn. We vrezen diep van binnen allemaal onze gezondheid. We weten allemaal dat een ziekte ons hele leven op zijn kop kan zetten. Er naar leven, dat zou heel mooi zijn. Het doen, dat is de vraag.

We weten allemaal dat we gezond moeten eten, werken en ontspanning moeten afwisselen, dat we voldoende moeten slapen, dat krijgen we allemaal wel mee. Of we het doen, dat is aan jou. Maar weten we ook dat een slechte relatie invloed heeft op je gezondheid?

Een slechte relatie kent strijd, kent verborgen agenda’s, kent geen echte liefde. Kan voorkomen uit bezitsdrang, allemaal ongezonde situaties, waar je gezondheid onder lijdt. Je kan in een relatie willen blijven zitten, koste wat kost, het ondermijnt echt je gezondheid. Je zorgt namelijk niet goed voor jezelf.

Je laat een heleboel toe, je neemt dat er op de koop bij, je hebt nu eenmaal die relatie en tja, overal speelt wel eens iets, sus je je geweten en aan je gezondheid denken, dat een relatie deze kan ondermijnen, komt niet bij je op.

Het wordt heftiger naarmate de relatie gaat afstevenen op een breuk. Alles wat daarbij komt kijken heeft zo’n grote impact op je lijf en geest, dat de stekker er vaak wordt uitgetrokken als we niet meer kunnen. De roofbouw op jezelf om de slechte relatie in stand te houden, eist zijn tol. Die roofbouw is slecht voor je gezondheid.

We weten zelf heus wel als een relatie slecht is, maar we gaan vaak eerst naar de ander wijzen. Daar komt het door. Nee het komt ook door jezelf en als je blijft accepteren dat de relatie slecht is, doe je jezelf daar enorm te kort mee en kan een aanslag zijn op je gezondheid.

Niets doen en de slechte relatie laten voortduren, gaat er voor zorgen dat jullie nog meer uit elkaar gaan groeien. Ja maar ik heb het al zo vaak tegen mijn partner gezegd, maar er gebeurt niets. Hij luistert er niet eens meer naar. Wat kan ik nog meer doen dan?

Als je als medium dan de handvatten biedt, als verleg je focus, communiceer vanuit vriendelijkheid in plaats vanuit vijandigheid, hoor je vaak de cliënt verzuchten, moet ik het weer doen. Moet ik gaan toegeven. Nee hoor, je hoeft het niet, maar stop dan met deze relatie die ongezond voor je is. Dat is de andere kant van de medaille.

Als je een relatie aangaat, heb je beiden de plicht er iets fijns van te maken. Beiden de plicht de relatie gezond te houden. Doen beiden dat niet, is het einde oefening. Doet alleen een zijn best, dan is het ook einde oefening.

Je gezondheid is toch het allerbelangrijkste in je leven. Daar doordrongen van zijn, gaat er eigenlijk al automatisch voor zorgen dat je de juiste partner gaat kiezen. Dat je iemand kiest die je laat zien, ik ben bereid te werken aan deze relatie, jij ook!

Het is zonde om jaren door te brengen in een slechte relatie en jezelf zien wegkwijnen. De verbintenis met de ander niets meer voorstelt en we maar bij elkaar blijven, zonder een fijne band. Want ook dan is er diep in jou een bepaald gevoel wat je gezondheid ondermijnt.

Samen werken aan een gezonde relatie, met een beetje hulp van een paragnost of medium, die jou influistert hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Gewoon doen!

Medium Clarisa