Emoties en Bloesemremedie

Emoties en BloesemremedieEmoties en Bloesemremedies. Velen zijn op dit moment oude pijnen aan het verwerken, waarbij ook diepe gevoelens van woede en schuldgevoelens naar boven komen. We weten uit ervaring dat erover praten niet altijd voldoende is.

Een heel goede ondersteunende aanvulling zijn onder meer de bloesemremedies. Er zijn heel veel soorten bloesemremedies. De meest gekende bloesemremedies zijn de Bachbloesems en zijn zowel in Nederland als in België te vinden. Persoonlijk is de meest uitgebreide informatie te vinden op de site van Bram Zaalberg (NL), die ook elke maand in ‘Spiegelbeeld’ artikelen schrijft en Valerie’s Atelier (BE) die daarnaast ook interessante en heel uitgebreide cursussen aanbiedt.

Enkele zeer krachtige bloesemremedies kan ik alvast aanraden bij het verwerken van de bovengenoemde emoties. Zeker voor klanten die EMDR volgen, zijn de bloesemremedies heilzaam.

Pine of Den is heel goed voor mensen die de last van schuldgevoelens met zich meetorsen.

Crab Apple of Appel ondersteunt bij gevoelens van zelfhaat of het gevoel te hebben niet schoon te zijn van binnen.

Voor zowel schuldgevoelens als woede is Honeysuckle of Kamperfoelie heel krachtig voor het loslaten van het verleden. Schuldgevoelens en woede houden je energie vast in het verleden, waardoor je je niet innerlijk vrij voelt.

Herken je bij jezelf dat je heel verbitterd en boos bent, waardoor je acties en gedragingen plaatsvinden vanuit verbittering en boosheid, dan helpt Willow of Wilg om dit los te laten. Het gevoel van onrechtvaardig behandeld te worden creëert bij sommige mensen diepgaande gevoelens van verbittering en boosheid. Ze zijn boos op het leven en op iedereen.

Helaas zijn er ook mensen die een diepe haat koesteren, ziekelijk jaloers en achterdochtig zijn, wat zich verder uitkristalliseert naar wraakgevoelens. Holly of Hulst is hierbij het meest doeltreffende bloesem.

Dit zijn zeer toxische emoties die je helemaal kunnen uithollen en ziek maken. Ik neem wel eens waar dat sommigen hierin compleet doorslaan, wetend dat ze zichzelf uithollen, gaan ze met dit zelfdestructief gedrag door. De wraak is uiteindelijk anderen met schuldgevoelens op te zadelen. Als wraakgevoelens naar boven komen vanwege een sterke controle-behoefte (het controleren van wat een ex-partner aan het uitspoken is, met wie een ex contact heeft, tot stalken) is Vine of Wijnstok een goede remedie.

Enkele krachtige Californische bloesemremedies om eigenwaarde te herstellen zijn onder andere Sunflower.

Overweldigende emoties kunnen geïntegreerd worden met de Californische bloesems Fuschia en Scarlet Monkeyflower.

Hoe bewuster je de bloesems met hun werking gebruikt, hoe krachtiger de werking.

Warme hartegroet
Mieke Box 49