Geblokkeerde gevoelens

Geblokkeerde gevoelensGeblokkeerde gevoelens, hoe kom je er vanaf! Of je gevoelens geblokkeerd zijn, zul je dat eerst bij jezelf moeten weten. Vaak weten we het wel, maar we negeren ze, want er mee aan de slag gaan, die pijn en verdriet voelen, dat is nou juist wat we niet meer willen voelen. Houden we om die reden de blokkade in stand.

In een donker periode in ons leven, kunnen we gevoelens blokkeren. Net alsof we een knop omzetten en daarmee een bepaalde stroming in onszelf, tijdelijk stopzetten. Dat gaat automatisch, we kunnen dan maar mondjesmaat iets aan en laten net zoveel binnenkomen, als we aankunnen. Een soort van reguleren van gevoelens en bijbehorende emoties.

Echter lang rondlopen met geblokkeerde gevoelens is slecht voor ons lijf en functioneren. We gaan last krijgen van allerlei kwalen, omdat ergens in ons een blokkade zit, waardoor energie niet kan stromen. Onze organen niet worden voorzien van het juiste.

We blokkeren niet echt, we stoppen met iets. We “stoppen” met voelen. Dat noemen we blokkeren. We willen niet meer voelen, want dan voelen we ons verdrietig, we voelen heel veel pijn in ons hart. Het is pijn die veroorzaakt wordt door hartzeer die door je ziel snijdt.

Het is een pijn die niet aanwijsbaar is, maar je wel voelt. En dat is ook het duale, je blokkeert eigenlijk niet, je voelt nog steeds, je voelt hartzeer en die pijn die wil je niet voelen. Om die reden blokkeer je je gevoel, maar we kunnen gevoel helemaal niet kunnen blokkeren.

We gaan onszelf dus in de weg zitten, door gevoelens te blokkeren. Daarvoor hoef je niet eens in een donkere periode van je leven te zitten. Elke dag kun je je gevoel blokkeren, het is namelijk het niet uiten van je gevoelens. En bijna iedereen heeft hier moeite mee.

We willen een ander niet voor de neus stoten, we willen een ander niet een negatieve boodschap geven. We willen anderen te vriend houden, we zijn bang dat ze ons gaan verlaten. Allemaal momenten dat je gevoel blokkeert.

Iedereen weet ook dat als je gevoel blokkeert, dat je er niets mee opschiet. Dat het dan zelfs zo is, dat je in een keer, met boosheid alles er uit gooit. Dat lucht dan op, maar voor even. Want je voelt je daarna direct schuldig. En ga je ook direct weer terugvallen in je oude gedrag.

Tijd voor verandering, tijd voor een paar goede gesprekken met een Topparagnost of een Topmedium van Top-Paragnosten. En waarom. Om af te rekenen met het opkroppen van gevoelens. Om te leren hoe je die direct kunt gaan uiten, zonder bang te hoeven zijn of de ander je wel of niet daarna nog leuk vindt.

Zo sla je een heleboel vliegen in een klap. Je komt van je angsten af, je komt van je schuldgevoel af, je komt van blokkades van je gevoelens af. Je krijgt er zoveel voor terug. Een rustiger en aangenamer leven, waarin jij het middelpunt bent.

Je krijgt er ook voor terug dat je veel zelfverzekerder wordt en dit alles door aan de slag te gaan met het oplossen van blokkades van gevoelens. Dit alles door vanuit je luie stoel een paar goede gesprekken te hebben met een top paragnost. Durf je het aan!

Als je het niet doet, doe je jezelf enorm te kort en dat merk je op een gegeven moment aan elke vezel in je lijf. Kun je op wachten, maar zou ik niet doen. Wees die hele diepe put, die donkere periode voor in je leven. Ga aan de slag met jouw blokkades en los ze op.

Medium Clarisa
Top Paragnosten