Gewoon bijzonder

Gewoon bijzonderGewoon bijzonder. Is het voldoende om gewoon bijzonder te zijn? De behoefte om bijzonder te willen zijn, of zich bijzonder te voelen, leeft onder veel mensen. In essentie is iedereen bijzonder en uniek; het bestaan creëert nooit iets minder dan dat. Er is nog nooit iemand geweest zoals jij, en er zal nooit meer iemand zijn zoals jij.

Proberen bijzonder te zijn is eigenlijk niet nodig in die zin. Maar het is niet genoeg, niet bijzonder genoeg. Bijzonder willen zijn creëert innerlijk verwarring.

Je kunt van alles willen doen om bijzonder te willen zijn, het punt is dat je je ondanks alles wat je doet, ontdekt ‘gewoon bijzonder’ te zijn. Daar knaagt een leegte want het voldoet niet, dus blijf je zoeken naar minder om het gewoon bijzonder zijn te overstijgen. Je kunt dingen doen die je een tijdelijk gevoel van bijzonder zijn geven, maar diep vanbinnen ervaar je gewoon om te zijn. Al die dingen zitten aan de buitenkant.
Hoe kun je je ziel transformeren naar een buitengewone ziel? Onmogelijk. Je bent al een bijzondere, buitengewone ziel dat een onderdeel is van je multidimensionele wezen dat je bent.

Door de jij die je bent te accepteren zal het niet als een egotrip komen dat je bijzonder bent vergeleken met anderen. Je zult erkennen dat iedereen bijzonder is.

Het idee bijzonderder te zijn of te willen zijn dan die man of die vrouw is een egospel. Ga alleen maar in jouw wezen en je zult ervaren dat de pogingen om bijzonder te willen zijn, zullen verdwijnen.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 49