Gewoon maar een praatje

Gewoon maar een praatjeGewoon maar een praatje. Hallo, zegt ze, ik ben Marian en wat kun je voor mij iets betekenen. De regen valt met bakken uit de hemel, de lucht is grijs en aan haar stem hoor je als medium dat het een vrouw op leeftijd is.

Als medium stem je je direct en onbewust af op de energie van diegene die je te woord staat. Mag ik je leeftijd Marian, 72. Je voelend vermogen klopt dus en wat wil je weten Marian. Nou ja, eigenlijk niet zoveel, ik zit verlegen om een praatje, wat kun je voor mij betekenen, herhaalde ze voorzichtig.

Ik ben alleen en het regent, ik heb de laatste tijd niet zoveel meer omhanden, mijn partner is overleden en ja, alweer even geleden hoor, maar toch. Hoeveel jaar zijn jullie samen geweest? 49 jaar. En het is nu een jaar geleden dat hij overleed. Dat is niet iets wat je zo maar aan de kant zet Marian, dan zijn bijna alle jaren van je leven geweest. Ik weet het en heb het er nog steeds heel moeilijk mee.

Bij mijn kinderen kan ik niet terecht, de een is heel ziek en de ander woont heel ver weg. Ik wil ze niet lastigvallen met mijn ellende, dus daarom bel ik u en vraag ik wat u voor mij kan betekenen. Ik kan een luisterend oor voor je zijn Marian, en als je wilt een kaartje voor je leggen, maar ik weet niet of je dat bedoelt met, kun je iets voor mij betekenen.

Nou weet je, ik weet eigenlijk niet eens meer wat ik voor mijzelf beteken, laat staan dat ik dat weet voor een ander. Om die reden vraag ik jou wat je voor mij kunt betekenen. Ik begin haar te begrijpen, de moedeloosheid, de eenzaamheid, het verdriet van het verlies, heeft haar reddeloos en stuurloos gemaakt.

Voor haar heeft het hele leven nu even geen zin meer, nu haar partner is weggevallen. De wond die is geslagen hierdoor in haar leven, is te groot. Ze hoopt dat iemand anders haar er uit kan trekken en dat zou ook het mooiste zijn.

Hier alleen doorheen komen, op deze leeftijd, kun je als medium wel gaan zeggen, ga er voor, pak je verantwoordelijkheid, maak zelf nog iets van je leven, dekt op geen enkele manier de lading.

Op zulke momenten zou je wel naar ze toe willen gaan, lijfelijk aanwezig zijn, een hand vasthouden en haar het gevoel geven dat iemand er voor haar is. Dan voel je je als medium best machteloos. Dat aangevend, zei ze iets heel moois. Dat je dat al voor mij over hebt en zegt, doet mij al heel veel goed.

Eigenlijk wil ik alleen maar een praatje, een stem horen, want muren spreken niet. Samen praten we over haar jaren met haar partner, de mooie herinneringen, de tijden van hard werken, de eindjes aan elkaar knopen. Het geluk van het krijgen van 2 prachtige kinderen. Door met haar samen opnieuw door haar huwelijkse jaren heen te gaan, fleurde ze op.

Ze voelde zich gezien, gehoord, ze voelde warme aandacht, al was het medium een compleet vreemde, er kwam weer wat licht in haar sombere leven door het fijne gesprek en het ophalen van de herinneringen.

Zo zijn we er ook, als medium en paragnost voor diegenen die het even niet meer weten. Die na een huwelijk van 49 jaar lief en leed samen hebben gedeeld, er ineens alleen voor komen te staan. Zomaar een praatje, kan dus ook. Het hoeft niet altijd met een vraag te zijn of een toekomstvoorspelling.

Zo zijn mediums en paragnosten ook diegenen die klaarstaan om anderen op te vangen die in zak en as zitten en het moeilijk hebben. Een dankbaar en gezegend beroep.

Medium Clarisa