Ghosting, Flirtende mannen met bindingsangst

Flirtende mannen met bindingsangstGhosting, flirtende mannen met bindingsangst. We leven in een nieuw tijdperk, waarin daten ons gemakkelijk wordt gemaakt. Je hoeft er de deur niet meer voor uit en achter je computer, laptop of telefoon kun je naar hartenlust ‘daten.’ Deze makkelijke vorm heeft voor- en nadelen. De voordelen zijn dat je er weinig tot geen moeite voor hoeft te doen. De nadelen van deze makkelijke vorm, werkt ook in de hand dat we een stuk minder serieus omgaan met iets heel kostbaars, de liefde. We hoeven er weinig tot geen moeite voor te doen. Iets waar je snoeihard je best voor moet doen, koester je achteraf.

Zo ben je via een datingsite leuk in gesprek met iemand en zo is die man weer verdwenen, als een geest in de nacht. We noemen dat ook wel ghosting. Dat zijn flirtende mannen, die via datingsites en dating apps zich prima vermaken, maar helemaal niet de intentie hebben op zoek te zijn naar een serieuze verbintenis.

Maar jij, als vrouw zijnde bent daar wel naar op zoek en je verwacht van de ander dat hij dat ook is. Als je hier niet op voorbereid bent, kun je van de ene in de andere verbazing vallen en kan het je het plezier ontnemen om nog tijd, moeite en energie in een contact te willen gaan stoppen.

Omdat daten laagdrempeliger is geworden, wordt er ook minder serieus mee omgegaan, dat is een gegeven. Als je aan de hand van een foto alleen al iemand kunt en mag beoordelen, en verder geen moeite hoeft te doen, zet je jezelf leuk op een datingsite, getrouwd of niet, je krijgt aandacht. Dar gaat het eigenlijk om.

Of je klaar bent voor een nieuwe verbintenis, serieus op zoek bent, blijkt niet uit je profiel. Vaak weten diegenen dat zelf ook niet, maar ja, ach, aandacht is leuk toch!

Het zijn mannen die eigenlijk bang zijn om zich te binden. Ze hebben in een vorige relatie teleurstellingen opgelopen in welke vorm dan ook. Ze ‘genieten’ van hun vrijheid, maar aan de andere kant missen ze ook iets.

Noem het aandacht wat ze missen, spanning en diep van binnen toch wel weer een relatie willend, maar niet met zichzelf aan de slag gaan om eens naar binnen te keren om te kijken wat hun aandeel is geweest, waarom een relatie niet is gelukt. En ze bang zijn de volgende aan te gaan.

Dus ga je iets doen, maar wat, want je weet zelf nog helemaal niet wat je wilt. Je wilt wel iets, dus biedt een datingsite uitkomst. Je kunt je verschuilen achter een plaatje, je kunt heerlijk met iemand via allerlei kanalen praten. Maar als puntje bij paaltje komt, verdwijn je. Op naar het volgende slachtoffer en een spoor van vernieling achterlaten.

We gaan zo heel slordig om met de liefde en met anderen, die wel serieus op zoek zijn. Geen idee hebbend hoe kwetsend dit kan zijn. En welk verdriet je een ander aandoet. Als medium word je door vrouwen die met zulke types geconfronteerd zijn, geconsulteerd en vragen zich heel veel af.

Ga ik nog iets van die man, waar ik zo leuk contact mee had iets horen? Heeft die het echt wel gemeend wat die allemaal heeft gezegd. Nou nee, het was puur om zijn ego te strelen. Het was allemaal voor de fun en niet met de intentie ooit met jou iets te willen beginnen.

Zo cru kun je het als medium niet brengen, maar is wel de harde realiteit en de waarheid. Wapen je als vrouw die wel serieus op zoek is naar een relatie, tegen deze flirtende mannen die als een ghost weer uit je leven verdwijnen.

Geef niet jezelf al helemaal als een contact nog pril is. Houd in je achterhoofd dat al die charmante praatjes misschien zomaar op kunnen houden en je in het begin elk contact eerst met een korrel zout neemt.

Het zijn eigenlijk mannen die geen lef en durf hebben en angst hebben om zich te binden. Als je van te voren het incalculeert, heb je zelf minder pijn en verdriet als ze zo maar weer uit je leven verdwijnen.

Medium Clarisa