Handelen naar eer en geweten

Handelen naar eer en gewetenHandelen naar eer en geweten. Wie kent de uitdrukking niet, handelen naar eer en geweten. Het is je eer te na om niet op de juiste manier te handelen. Het is je geweten wat anders gaat knagen, als je iets doet waarvan je diep van binnen weet, dat het niet hoort of mag.

Maar geweten zegt nog iets meer. Je handelt naar wat je op dat moment weet, wat je op dat moment tot je beschikking staat aan kennis en bewustzijn. Maar dat bewustzijn groeit elke dag weer en kan het zomaar zijn dat je over iets, waarover je 10 jaar geleden na eer en geweten een beslissing in hebt gemaakt. Nu zegt, als ik toen had geweten wat ik nu weet, dan had ik hele andere keuzes gemaakt.

Je kunt dan spijt hebben, maar is die spijt nodig! Waarom spijt hebben over iets als je toen naar eer en geweten hebt gehandeld. Er wordt ook wel door cliënten gevraagd op de spirituele hulplijn Top-Paragnosten, of de ander spijt heeft, of de ander spijt gaat krijgen. Dan is er schijnbaar niet naar eer en geweten gehandeld door de ander.

Als medium of paragnost begrijp je deze vraag heel goed, maar het is wel een vraag die jouw ego stelt en daar hebben mediums en paragnosten, niet zoveel mee. Het ego wil dat de ander spijt heeft of krijgt. Jouw hart niet. Als vanuit een soort van genoegdoening voor wat die ander, in jouw ogen, je heeft aangedaan.

Zo was er een cliënt die dit zich ook afvroeg. Een cliënt die een lange vriendschapsrelatie had, zij was een vrouw, hij een man, beiden een relatie.. Deze cliënt had de stekker getrokken uit het contact, omdat ze boos was. Omdat ze er achter gekomen was, wederom in haar eigen ogen, dat deze man niet eerlijk naar haar was geweest.

Heeft hij er spijt van wat hij heeft gedaan? Als medium zie je dat deze man zich van geen kwaad bewust is, naar eer en geweten voor zichzelf heeft gehandeld en dus om die reden ook nergens spijt van heeft. Dat kan nog komen, maar dat is dan door de kennis die hij in zijn leven heeft opgedaan en er dan misschien achter komt dat hij inderdaad niet eerlijk is geweest.

Wat gebeurt hier nu. Er zitten onder alles wat we zien als mens en we zien maar hooguit 1 – 10% van wat er werkelijk te zien is, een heleboel aannames en invullingen. Ze nam aan dat er een ander was en dat vond zij niet kunnen. Hij wilde er niets over zeggen, nogal wiedes, hoeft aan haar geen verantwoording af te leggen. Hij is getrouwd, ze hebben een vriendschap, dat zij op hem verkikkerd is, is haar stuk.

Zij vond dat ze wel ergens zeggenschap over had, en voelde zich gepasseerd, voorbijgaand aan het feit dat ze totaal geen zeggenschap heeft over zijn doen en laten. Schijnbaar vond ze dat wel en verbrak om die reden de vriendschap. En nu wil ze weten of hij er spijt van heeft. Nee dus, dan geeft de cliënt aan, dus het interesseert hem niets dat we elkaar niet meer zien. Hij stapt er gewoon heel makkelijk overheen. Een aanname, omdat in haar ogen hij niet naar eer en geweten heeft gehandeld. En zich dus schuldig zou moeten voelen en spijt moet hebben.

In de spirituele wereld bestaat dit alles niet, dit is een manier van leven die zo ver weg staat van hoe het leven daadwerkelijk geleefd zou moeten worden. Liefdevol, geen haat, geen nijd, geen wroeging, geen boosheid, geen verwijten, geen invullen of iets aannemen.

Gelukkig ben je als medium of paragnost ook mens, begrijp je heel goed hoe het aardse leven werkt. Maar als medium of paragnost heb je deze mensen ook een spirituele boodschap mee te geven. En probeer je aan te geven wat er nu echt aan de hand is, zodat deze cliënt het gaat zien zoals het echt in werkelijkheid is. Wat er aan de hand is, is namelijk een vrouw die gek is op deze vriend en vindt dat zij recht van spreken heeft en dat heeft ze niet. Zij zag dat niet zo, logisch, want dan zou ze haar waarheid moeten gaan spreken. Dat ze veel meer voelt voor deze vriend, wat ze op een gegeven moment ook beaamde. Ze is nog niet zover haar waarheid te durven aangeven en hieruit komen al haar emoties die ze nu voelt uit naar voren. En heeft ze om die reden hem de deur gewezen en ligt de schuld bij hem. Dat is wat zij ziet.

De spirituele wereld ziet het compleet anders. Die ziet waar het misgaat, die ziet wat er echt speelt en de mens het maar knap moeilijk heeft om waarheid te spreken. Datgene wat er in jezelf speelt te voelen, bewust te worden en naar te handelen.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten