Heb ik wel bestaansrecht

Heb ik wel bestaansrechtHeb ik wel bestaansrecht. Verzuchtend na weer een dag waarin je het gevoel had dat het net leek of je niet meetelde, verzucht je hardop, heb ik eigenlijk wel bestaansrecht. Ik heb het gevoel mijn benen uit mijn lijf te lopen, mijzelf niet aan toekom en dan nog voelt het alsof ik voor niemand besta.

Ik ben er klaar mee, ik wil zo niet verder, ik wil bestaan, maar hol maar en vlieg maar en zorg dat iedereen het goed heeft, behalve ik. Al deze gedachten spoken door het hoofd van iemand die ongelooflijk zijn best doet, maar op geen enkele manier tot zijn recht komt.

Er gaat ergens iets mis, alleen de persoon zelf heeft nog geen idee waar het misgaat, waarom het misgaat en hoe te veranderen. Alles wat we meekrijgen de eerste 20 jaar, is de blauwdruk voor de rest van ons leven. We nemen het over en houden het in stand. Totdat we omvallen en diep in ons van alles knaagt, maar de uitweg zelf niet weten.

Gelukkig weten mediums en paragnosten van Top-Paragnosten het wel en vinden velen hun weg die in de stand staan van, heb ik wel bestaansrecht. Vaak komen de cliënten eerst met hele andere vragen, vaak relationeel gerelateerd. Vragen die ze stellen vanuit hun eigen onzekerheid en vaak niet weten waar ze in de relatie staan en wat ze aan de ander hebben. Of lijdzaam afwachten of de ander nog een keer interesse in ze gaat tonen.

Zo zonde eigenlijk, want hiermee komen we tot dat gevoel van bestaansrecht. Wil je dat voelen, zul je nooit lijdzaam op een ander moeten gaan zitten wachten. Daarmee geef je jezelf geen bestaan. Moet je altijd aan de ander om duidelijkheid durven vragen. Daarmee geef je jezelf bestaansrecht.

Met andere woorden, of jij wel of niet recht hebt op een bestaan hangt voor een heel groot gedeelte van jezelf af. Geen afwachtende houding hebben, jezelf op de eerste plaats zetten. Goed voor jezelf zorgen, grenzen bewaken en aangeven. Niet bang zij om een keer tegengas te geven. Durven ja of nee te zeggen.

Dat alles valt onder het hebben van bestaansrecht. Maar weet je waarom jij vindt dat het er niet is. Heb jij als kind het gevoel gehad dat je meetelde, je iets in de melk te brokkelen had. Werd er naar je geluisterd? Of werd er voor je beslist en moest je je mond houden. Waarschijnlijk dat laatste, anders had je namelijk nu wel bestaansrecht gevoeld.

En het gedrag wat jij bent gaan vertonen, omdat je voelde niet belangrijk te zijn, dat ben je blijven herhalen tot nu toe en om die reden verzucht je regelmatig. Heb ik wel bestaansrecht! Nou en of, maar het is aan jou om het te gaan claimen op de juiste manier.

Niet met wegduiken, niet met ego, een harde boze stem, of over een ander heen willen gaan, vanuit onmacht. Nee met een liefdevolle vanuit je hart sprekende stem, maar wel met een bepaalde houding er bij, dat niemand meer om je heen kan.

Een houding die anderen laten zien, houd rekening met mij, ik tel mee, ik ben er ook. Op zich lijkt het, zo op papier allemaal niet zo ingewikkeld, maar ga er maar eens aan staan om je gedrag van de ene op de andere dag te veranderen. Dat is niet zo makkelijk, want het oude gedrag is hardnekkig en zo gewend. Maar met de hulp van een spiritueel medewerker, een top paragnost of top medium van Top-Paragnosten lukt het je zeker.

Bel met ze die kanjers van toppers. Ze zijn er voor jou, geef je zelf recht van bestaan.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten