Helende werking van de dioptaas

Helende werking van de dioptaasHelende werking van de dioptaas. Dit kristal is een heel krachtige heler voor het hart, het opent het hogere hartchakra. De diepblauwgroene of smaragdgroene kleur brengt het energetisch lichaam op een hogere frequentie, waardoor we ons gemakkelijker kunnen afstemmen op hogere bewustzijnsniveaus. De dioptaas heeft een zeer diepgaande invloed op ons menselijke energieveld.

De dioptaas is een krachtig kristal om in het hier en nu te leven en tegelijk activeert het ook herinneringen aan eerdere levens. Het kan wat paradoxaal lijken. Laat elke gedachte hoe de kracht van een kristal zou moeten werken los. Er lopen zoveel ‘tijdslijnen’ simultaan door elkaar heen, dat we het concept van tijd en werking mogen loslaten.

De dioptaas is een krachtige reiniger. Het kristal bevrijdt ons van de behoefte controle te houden over anderen en kan als een brug naar emotionele genezing dienen. De prachtige groene uitstraling reikt tot heel diep in het hart. Het kan ook een einde maken aan diep verdriet. Verdriet van verlatingspijn.

De verbinding met onszelf wordt hersteld, eerder dan de band met geliefden of ex-geliefden. Dioptaas laat ons ervaren dat pijn in een relatie een spiegel is voor onze eigen innerlijke afgescheiden-zijn. Door de verbinding met onszelf te herstellen trekken we de zielsliefde(s) aan die helend zijn. Het hunkeren naar liefde is niet de weg naar de ultieme liefdesverbinding. Het is een diepe wonde die gevuld wordt, maar voor hoelang?
Relaties dienen niet om gaten op te vullen. Dit kristal reinigt de visies op hoe liefde zou moeten zijn en zorgt voor een nieuwe vibratie van liefde.