Help, mijn relatie zit vast

Help, mijn relatie zit vastHelp, mijn relatie zit vast, bewandel de weg van de liefde. Ze is er al vroeg bij, na een nacht waarin de slaap niet wilde watten. Ze realiseert zich terdege dat er iets moet gebeuren, maar wat. Ze weet het niet meer, voor haar gevoel heeft ze alles al geprobeerd, dus zoekt ze een medium op van de spirituele hulplijn Top-paragnosten om eens te horen of die misschien nog een uitweg ziet.

Haar relatie zit vast en ze weet zelf niet meer wat ze er nog aan kan doen, het glipt door haar vingers. Dit is niet wat ze wil, maar wat dan wel. Houden jullie nog van elkaar, ja dat wel en we praten er ook wel over, maar het loopt tegenwoordig alleen nog maar uit op ruzie,

Wat ik zie, zegt het medium, is dat jullie van elkaar iets verlangen en verwachten, eigenlijk de ander willen veranderen en ja, dat is nog niemand gelukt. Ze luistert aandachtig, ze belt echt op om antwoorden te krijgen.

Dat klopt wel ja, geeft ze aan, maar wat nu. Zo ben ik niet gelukkig en zo wil ik niet verder. Dat hoeft ook niet, er is nog een andere weg en die heb je waarschijnlijk nog niet bewandeld. Deze weg is de weg van de liefde.

De weg van de liefde, vraagt ze. Ja, geeft het medium aan. Jullie houden van elkaar en de liefde is er, maar we moeten wel aan de liefde samen bouwen, anders zegt de liefde, bekijk het maar, ik gooi het bijltje er bij neer.

Hoe ziet die weg van de liefde er dan uit! Die ziet er heel mooi uit, die spreekt de taal van de liefde. Hoe moet je het zien. Jullie zijn twee mensen, allebei verschillend. Allebei een andere achtergrond, allebei een bepaald gedrag en karakter. Als je besluit samen door het leven te gaan, dan moet de weg van de liefde worden bewandeld, elke dag weer. Naar elkaar durven uitspreken en aangeven wat je behoeftes zijn, aangeven wat je nodig hebt. Dat van elkaar leren te weten te komen, is een van de stappen van de weg van de liefde.

De andere weg is, hoe houd je het vuurtje brandend. Niet verder vertellen, maar de vrouw is het sterke geslacht en de doener. De man is lui, hij heeft gejaagd, je bent zijn prooi, verwacht nu niet van hem dat hij iets zal gaan doen. De vrouw heeft charmes en kan daarmee alles voor elkaar krijgen. Verras hem, schrijf een lief kaartje, leg dat onder zijn kussen, moet je kijken wat dat met hem doet. En ondertussen vraag je hem iets voor je te doen. Je wilt toch dat hij meer gaat doen!

Ja dat klopt geeft ze aan. Dan is dit de weg en terloops geef je aan dat je ook van verrassingen houdt, je zult zien, hij wordt enthousiast, hij wordt creatief. Samen leren jullie elkaar zo beter kennen, de liefde blijft stromen, het vuurtje blijft branden en de onderlinge sfeer is top.

Ik zie het, geeft ze aan, deze weg heb ik inderdaad nog niet bewandeld. En er is nog een pijler bij de weg van de liefde en dat is, blij zijn als je elkaar ziet, complimenten aan elkaar geven. Uitspreken wat je eventueel dwars zit, niet naar hem wijzen, hij weet dat niet. Je kunt hem het wel vertellen en weten is meten.

Aannemen dat hij het wel weet, daar kom je niet verder mee. Ze luistert aandachtig, ziet het voor zich en ja, ze begrijpt nu heel goed waar het aan schort. Ze hebben de weg van de liefde helemaal niet bewandeld nog.

Ze hebben verwachtingen van elkaar gehad, maar ze ziet nu in, dat ze dan wel eerst van elkaar moeten weten hoe ze in elkaar steken en verwachtingen dan verdwijnen. En als de liefde er echt is, genieten beiden van deze weg van de liefde.

Medium Clarisa
Top Paragnosten