Hoe ben je nu echt liefdevol?

Hoe ben je nu echt liefdevol?Hoe ben je nu echt liefdevol?. Ben je liefdevol als je altijd voor iedereen klaarstaat? Nee, dat ben je niet. Is liefdevol dan altijd overal ja opzeggen en meewaaien met elke wind? Nee, ook niet. Wat is echt liefdevol zijn dan wel? We gaan het proberen je uit te leggen.

Als we de voorbeelden nemen, altijd klaarstaan voor iedereen, overal ja opzeggen en meewaaien met elke wind. Krijg je dan van je omgeving liefde daarvoor terug? Nee, zeker niet altijd. Maar ja, dat hoeft ook niet hè. Anders geef je liefde met een reden. Dat klopt. Maar wat niet klopt, is het zinnetje, dat hoeft ook niet.

Daarmee geef je aan, zegt een topparagnost van Top-Paragnosten, dat jij jezelf eigenlijk helemaal niet zo belangrijk vindt. Laat jezelf belangrijk vinden een van de onderdelen zijn, om echt liefdevol te kunnen zijn.

En laten we dat nou vaak niet leren, onszelf belangrijk te mogen vinden. Een voorbeeld, zegt een medium van Top-Paragnosten. Jij hebt niet leren rekenen, dus dat oefenen en sommen uitrekenen, dat lukt je niet. Als je nou niet hebt geleerd wat liefde is,. Kun je ook liefde niet toepassen. Net zo goed dat je rekenen niet kunt toepassen.

Maar liefde zit toch in ons? En dat is toch geven. Klopt. Echter geven kent ook een grens. En die grens, als je die weet, ben je weer echt liefdevol. Dus als ik het goed begrijp, zegt de vrager tegen het medium.

Ik ben echt liefdevol, als ik mijzelf belangrijk vindt en grenzen aan kan geven. Inderdaad, dit zijn 2 hele belangrijke onderdelen van echt liefdevol zijn. Er zijn er dus nog meer? Jazeker, wat ook heel belangrijk is, is je energie die je uitstraalt.

We hebben dat vaak niet eens in de gaten, dat we energie zijn, zijn we ons niet van bewust. Staan er dus ook niet bij stil. Zouden we dit wel doen, zouden we ons realiseren dat echt liefdevol zijn, om een bepaalde energie vraagt.

Hoe weet ik dan in welke energie ik dan sta en wat ik uitstraal? Dat weet je, als jij je vrij voelt, lekker in je vel zit, krachtig voelt. Als je dat voelt, weet je, mijn energie straalt het juiste uit. De energie is liefdevol naar anderen.

Waar je ook als je echt liefdevol wilt zijn, bij stil moet staan, is communicatie. Ook daar zijn we ons vaak niet van bewust, dat we vaak woorden gebruiken, die op een ander overkomen. Als ego, niet lief, belerend, oordelend, manipulatief.

Maar ook onderdanig, wegduikend, sneer gevend. Waardoor uit jouw woorden en houding niet echt iets liefdesvol blijkt. Woorden zorgvuldig kiezend vanuit je hart, ook al ben je het ergens helemaal niet mee eens. Vind je dat de ander geen respect toont, is een vorm van echt liefdevol zijn.

Wat ook meetelt, zijn onze gedachten over anderen. Als daar oordelen bij komt, of veroordelen, of afwijzen, ook dat wordt niet als echt liefdevol bestempeld. Al deze zaken zijn nodig, wil je echt liefdevol op anderen overkomen en zijn.

Je ziet, zo makkelijk is het nog helemaal niet. Het begint en staat bij jezelf. Als jij echt liefdevol voor jezelf bent, ben je dat van nature naar anderen. Zo worden we ook geboren, echter de mens heeft een systeem bedacht, waarbinnen we als mens dienen te leren functioneren. Dat is echt niet liefdevol!

Wij van Top-Paragnosten begeleiden je graag in het proces om echt liefdevol te worden. Het geeft je zoveel geluk en rust in het leven. Dat wil je niet missen. Maar ook contacten die fijn worden. Bel ons gerust.