Hoe formuleer jij je doelen?

Hoe formuleer jij je doelen?Hoe formuleer jij je doelen?. In gesprekken merk ik wel eens op dat het formuleren van doelen niet altijd even gemakkelijk verloopt. In eerste instantie is het niet weten wat men wil het grootste euvel.

Soms wordt wel eens de vraag gesteld: ‘Wat moet ik doen?’ Maar het werkt niet op die manier. Het faciliteren in het onderzoeken waar iemands passie ligt kan zeker wel, maar het voorkauwen en vertellen wat iemand moet doen, ontneemt iemands bewustzijnsproces.

Het onderzoeken tot op een zeer diep zielsniveau is de weg of de nieuwe weg die bijdraagt tot een hoger bewustzijnsniveau.
Welk doel je ook hebt of de doelen die je voor jezelf uitstippelt, zorg ervoor dat je hart erbij betrokken is, want dit is het dubbel de moeite waard.

Enkele krachtige richtlijnen die je kunnen ondersteunen:
– Let erop dat je doel helder en duidelijk is. Ik wil iets in de richting doen van, maar ik weet het niet. ‘Iets’ is heel vaag. Hierbij kunnen we met diepere vraagstelling bij iemands diepste zielsverlangen komen.

– Stemmen je doelen met jouw intrinsieke waarden overeen? Doelen die regelrecht indruisen tegen jouw diepste waarden zullen je niet geboeid en gepassioneerd houden.

– Formuleer je doelen op een positieve manier: woorden zijn trillingen die creëren of het creatieproces ontkrachten.

– Je doelen houden beter geen vergelijkingen in: beter dan doen… blijft onduidelijk en vaag.

– Schep doelen voor de korte termijn, doch zonder er stress op te zetten. Sommige doelen vragen om uitgediept te worden, andere doelen zijn op korte termijn te realiseren.

– Zijn er eventueel nadelen als je je doel hebt bereikt? Een bereikt hartsdoel verandert je leven. Het betekent dat er iets verloren gaat.

Het nastreven van onze hartsdoelen is een van de meest essentiële dingen in ons leven. Blijf trouw aan jouw hartsdoelen die resoneren met jouw zielskleur, jouw zielsbestemming.

Inspirerende hartegroet

Mieke Box 49