Hoe weet je of je paranormaal bent?

Paranormaal begaafd zijn wil zeggen dat je bepaalde dingen kunt zien, horen of weten die anderen niet kunnen. Je paranormale gaven worden ook vaak wel ‘zesde zintuig’ genoemd. Het is heel belangrijk dat als jij paranormale gaven hebt, om hier voor open te staan en je bewust te worden van de gaven die jij hebt.

Het kan soms ingewikkeld en/of lastig zijn om te ontdekken of je paranormaal begaafd bent, maar ook hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Wij leggen je graag uit wat paranormaal is, hoe je dit herkent en hoe je deze gaven kan ontwikkelen.

Hoe weet je of je paranormaal bent?

Wat is paranormaal begaafd zijn?

Paranormaal betekend eigenlijk boven het normale, iemand heeft dan dus een gave dat niet iedereen heeft. Door deze paranormale gave is het mogelijk om buitenzintuiglijke waarnemingen te doen dat niet op natuurlijke wijze verklaarbaar is. Dit wil zeggen dat iemand dingen ziet, weet wat er gaat gebeuren, geluiden hoort maar ook kan iemand geesten zien. Dit zijn waarnemingen die je kunt doen als je paranormaal begaafd bent.

Iemand die paranormaal begaafd is krijgt informatie door op andere manieren dan de meeste mensen dat doorkrijgen. Zij kunnen beelden ontvangen, de een ziet geesten of visioenen. Een ander hoort geluiden vanuit het verleden en weer een ander kan gevoelens van anderen aanvoelen middels energieën.

Wat zijn de paranormale gaven?

Op welke manier iemand deze heldere boodschappen doorkrijgt is afhankelijk van de paranormale gave waarover zij beschikken. Als je paranormaal begaafd bent dan kun je helderziend, helderhorend, helderruikend, helderwetend of heldervoelend zijn.

Bepaalde mensen zien andere dingen die anderen niet kunnen zien. In dit geval wordt er gesproken over helderziendheid. Iemand met deze paranormale begaafdheid kan bizarre dingen zien in dromen, of juist boodschappen krijgen door visioenen of aura’s. Hierdoor kunnen ze voorspellen over de toekomst.

Paranormale begaafdheid kan zich ook uiten in geluiden. Bij deze paranormale verschijnselen kan iemand geluiden horen die andere mensen niet kunnen horen. Deze geluiden kunnen afkomstig zijn uit het verleden, vorige levens maar ook de toekomst. Het kan hierdoor zo zijn dat er communicatie is met een andere dimensie, denk aan een overleden man of een dierbare.

Iemand die paranormaal begaafd is kan ook helderruikend zijn, bij deze gave ontstaan er prikkels via de tong of neus. Een rare smaak kan optreden in de mond, een vreemde geur in neus of via trillingen van het lichaam.

Iemand kan ook paranormaal begaafd zijn en hierdoor helderwetend zijn. Dit wil zeggen dat je dan ergens iets over weet, maar niet weet hoe je hieraan komt. Je hebt hierbij een soort van innerlijke wijsheid.

Heldervoelendheid is ook een mogelijkheid, dit betekend dat je gevoelens van een ander kan aanvoelen of door kunt geven. Door energieën van andere mensen of dieren kan je hierbij in contact komen.

Jij bepaald zelf hoe je met deze gave om gaat, hierdoor kun je erachter komen wat voor paranormale gave jij hebt. Wij helpen je hier graag bij!

Wanneer ben je paranormaal begaafd?

Niet iedereen is paranormaal begaafd, maar het komt vaker voor dan je denkt. Er zijn namelijk verschillende soorten paragnostische gaven, waardoor het kan lijken of je paranormaal begaafd bent. Dit hoeft echter niet per se zo te zijn, want iedereen is wel op z’n minst een beetje helderziend. Dit is namelijk de meest voorkomende gave.

Iets wat je ook vaak hoort, is dat mensen dromen hebben waaruit ze wijzer worden. Dit zijn echter geen echt paranormale gaven, maar simpelweg interpretaties van je onderbewuste. Wanneer je dromen echter erg sterk zijn of veel bij je blijven hangen, is het mogelijk dat ze wél echt zijn. In dit geval wordt er namelijk gesproken van helderziendheid via dromen. Wanneer je ‘s nachts over iets droomt wat de volgende dag uitkomt, is het mogelijk dat je twijfelt of er toch sprake is van paranormale begaafdheid.

Hoe herken je een paranormale gave?

Als jij je in bovenstaande dingen al herkent, dan is de kans groot dat jij ook paranormaal begaafd bent. Toch zijn er meerdere dingen die er op kunnen wijzen dat jij over paranormale gaven beschikt.

Je kan voorspellende dromen hebben. Soms zie je in je dromen een bepaalde situatie, die dan later ook echt gebeurt. Je kunt het eerst raar vinden, omdat je denkt dat je de situatie al hebt meegemaakt, maar komt er dan achter dat dit in jouw dromen was.

Het kan ook zijn dat jij dingen waarneemt, terwijl anderen niets opmerken. Jij kunt bijvoorbeeld iets waarnemen door te zien of horen, terwijl mensen om jou heen niets zagen of de signalen opmerkten. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehad dat je iets opmerkte en dat deelde met een beste vriend, terwijl diegene zei ‘maar ik zag niks’, dan kan dat wijzen op een gave.

Het kan ook gebeuren dat jij soms weet dat er iets gaat gebeuren, net voordat het ook echt gebeurt. Dit soort dingen kunnen zich uiten in het denken aan iemand en dan vervolgens diegene ook tegen komen.

Het is ook mogelijk dat jij altijd het gevoel hebt dat je bekeken wordt. Soms denk je dan dat er iemand aanwezig is in een ruimte, maar diegene is niet fysiek aanwezig. Dit kunnen tekens zijn dat jij paranormaal begaafd bent.

Het kan ook zijn dat jij een bepaald voorgevoel hebt over een persoon en dat dit later dan ook echt zo blijkt. Bij deze vorm van paranormale begaafdheid wordt vaak gesproken over een hoog sensitief persoon. Je kunt eigenlijk een soort van door mensen heen kijken.

Aan de andere kant is het ook mogelijk om dit bij ruimtes te hebben, je kunt gevoelig zijn voor een bepaalde sfeer. Denk bijvoorbeeld als je een bepaalde ruimte betreedt, dat je het gevoel hiervan snel overneemt. Dit kan ertoe leiden dat je erge hoofdpijn krijgt of ineens erg vermoeid bent bijvoorbeeld.

Als jij deze dingen ervaart, dan is de kans erg groot dat jij ook paranormaal begaafd bent en dus beschikt over een paranormale gave!

Hoe kom je aan een paranormale gave?

Een paranormale gave kun je niet aanleren als je niet paranormaal bent. Je hebt de paranormale gaven al vanaf je geboorte, het kan wel zo zijn dat deze nog niet tot uiting zijn gekomen, bijvoorbeeld omdat je er niet voor open staat. Dit kan het geval zijn bij paranormale kinderen, omdat de verschijnselen niet helder zijn. Hierbij kan een klinisch psycholoog helpen.

Voor paranormale kinderen en/of jongvolwassenen is het belangrijk om de gaven die zij hebben te ontwikkelen. Want het is belangrijk dat jij je bewust wordt van de paranormale gaven en weet hoe je hier op de juiste manier mee om kunt gaan.

Wat moet je doen met paranormale gaven?

Als je paranormaal begaafd bent dan is het belangrijk om op de juiste manier met de gaven om te gaan. Dit betekent niet dat je je gaven moet ontkennen, maar wel dat je op een verantwoorde manier met deze gaven om moet leren gaan.

Je kunt bijvoorbeeld leren hoe je gevoelens van andere mensen kunt interpreteren. Dit kan ervoor zorgen dat je beter met anderen kunt communiceren en ze beter begrijpt. Ook kun je leren hoe je de sferen in een ruimte kunt herkennen, dit kan ervoor zorgen dat je beter weet wanneer je moet rusten of juist energie kunt opdoen.

Je kunt ook in contact komen met een medium of paragnost. Zij hebben al vele paranormale ervaringen en weten hoe jij je voelt. Zij kunnen helpen met het ontwikkelen van jouw paranormale begaafdheid. Je kunt hier jouw emoties en gedachtes delen zonder vooroordeel.

Je hoeft je absoluut niet te schamen voor jouw paranormale begaafdheid, maar laat jouw talenten aan de buitenwereld zien! Niet iedereen zal hier voor open staan maar gelukkig zijn er steeds meer mensen die paranormaal begaafd zijn en hun talenten met de wereld delen.

Praten over jouw paranormale gaven

Als jij beschikt over paranormale gaven, dan is het belangrijk om te blijven oefenen en te leren om hier op de juiste manier mee om te gaan. Je kunt ook besluiten om je gaven met anderen te delen, zodat zij weten dat jij paranormaal begaafd bent.

Dit kan erg spannend zijn, want niet iedereen zal geloven in jouw gaven. Het is dan ook belangrijk dat je weet wie wel en niet van jouw gaven op de hoogte mogen zijn. Er zullen altijd mensen zijn die negatief reageren, dit is helaas niet te vermijden. Het is dan ook belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en weet waarom jij met deze gaven rondloopt.

Als je er klaar voor bent kun je ook in contact komen met een van onze consulenten. Zij kunnen jou helpen met het ontwikkelen van jouw gaven.