Ik verdien liefde

Ik verdien liefdeIk verdien liefde. Is dat zo dat je liefde moet verdienen? Is liefde niet je basisrecht, je oerrecht, de reden waarom jij op aarde geboren bent? Wat zou je moeten doen om liefde te verdienen? Je in 100.000 bochten wringend, doe je er alles aan om liefde te krijgen, maar zelfs als die bochten geven je niet de liefde die jij vindt te verdienen.

Waarom dus denk je liefde te moeten verdienen. Herinner je dat je liefde BENT. De liefde die je wellicht zoekt is niet de liefde die je je herinnert vanuit je Thuisland. Daarom is de basis van liefde de liefde in jezelf en die is er in wezen altijd. Alleen hebben velen onder ons geleerd dat we iets moeten doen om ons geliefd te voelen.

Die overtuiging trekt zich door in relaties.

Het is genoeg dat je bent wie je bent, maar ook hierin stellen steeds meer mensen zich de vraag of ze werkelijk zijn die ze denken te zijn.

Dat wordt een heel onderzoek. Wie ben ik nou écht en wat werd me verteld over wie ik ben. Hoeveel inputs heb je wel over jezelf naar binnen laten komen? De ene persoon vind je betwetering, omdat die nog niet doorheeft die zelf een betweterig kantje te hebben. De andere vind je zacht en zorgzaam, omdat die waarschijnlijk nog niet doorheeft dat dit zacht en zorgzaam kantje ook in hem of haar zit en dat bewondert bij jou. We zijn allemaal spiegels voor elkaar. De ene spiegel ervaar je als niet fijn, de andere spiegel fleurt je op.

Als je de beide spiegels met elkaar laat samenvloeien dan krijg je een ander beeld van jezelf, want je bent niet alleen betweterig, maar je bent ook zacht en zorgzaam. Je kan aan dat ene kantje wat sleutelen, wat verzachten, wat meer zachtheid in brengen. Wellicht zal iemand dat beeld over jou niet veranderen, omdat een beeld statisch is en maar moeilijk kan veranderen. Tenzij er de bereidheid is om de ander in zijn of haar groei waar te nemen.

Wat je ook aan jezelf zou veranderen omdat je de boodschap wel oppikt, de ander blijft je als betweterig zien. De daad van liefde en zelfliefde is elk oordeel los te laten want dit gaat vaak niet meer over jou. Want in essentie ben je liefde. Dat is de enige kracht die je naar mensen leidt die je zien zoals je bent. Een zoekend evoluerend en transformerend mens, met vallen en opstaan.

Alles ervaringen die deel uitmaken van je spirituele evolutie, laten je ervaren dat je liefde bent.
Het is niet de liefde in de romantische betekenis van het woord.
De liefde waarop ik bedoel is zo allesomvattend dat woorden tekort schieten.
Wat we hier op aarde hebben geleerd is dat we moeten voldoen aan een eisenpakket gebaseerd op allerlei identificaties. En daar stopt het vaak. Fase 1. Je moet er zus of zo uitzien. Je bent mijn type niet. Je moet interessant zijn. Je moet, moet, moet, moet…

Wat zegt het hart?

Ik sta open voor liefde, ik laat mezelf zien als liefde en liefde want dat is wie ik ben.
Waarom dit zo moeilijk is, waarom zovelen hiermee worstelen?
Lees even terug en herinner je dat je geen liefde hoeft te verdienen.
Je bent fantastisch zoals je bent.