Ik voel mij alleen

Ik voel me alleen, mis gezelschap maar durf het niet, help! Dar zit je dan, je wil dolgraag mensen om je heen, vriendschappen sluiten, maar je durft de eerste stap niet te zetten. Je bent bang, of je het wel goed zal doen, of de ander jou echt wel leuk vindt om samen leuke dingen te doen. En dan nog, de stap er voor, op iemand afstappen, eenIk voel me alleen, mis gezelschap maar durf het niet, help!

Daar zit je dan, je wil dolgraag mensen om je heen, vriendschappen sluiten, maar je durft de eerste stap niet te zetten. Je bent bang, of je het wel goed zal doen, of de ander jou echt wel leuk vindt om samen leuke dingen te doen. En dan nog, de stap er voor, op iemand afstappen, een praatje mee te maken, het angstzweet breekt je al uit. Dus zit je thuis, is er niemand om eens een babbeltje mee te maken, niemand om samen mee op stap te gaan. Je wilt het wel, maar hoe zet je je over die drempel, die schroom heet, heen.

Start met een gesprek met een medium of paragnost, die zijn tevens heel deskundig in jou in je kracht te zetten. Je lef en je durf weer naar boven te halen, wat je nodig hebt om de stap te gaan zetten om met anderen in contact te gaan. Je bent bang voor afwijzing en dat is niet zomaar ontstaan.

Als kind ben je onbevangen en aan de hand van papa of mama durfde je alles. Nu sta je er alleen voor en je mist die hand die je helpt, die je begeleidt. Durf daarom de hand te pakken van een spiritueel consulent van Top-Paragnosten, die gaat jou begeleiden om van de angst voor afwijzing af te komen. Beeld je eens in, je staat op een groot plein en je gaat aan iedereen die voorbij komt, de vraag stellen. Wil jij met mij een vriendschap. Als je dit leest, dan schrik je, doodeng, durf ik niet, zie mij al staan.

En toch, als je er eenmaal staat, het een paar keer heb gevraagd, weet je wat er dan gebeurt. Je staat daarna lachend op het plein, ook al hebben de eerste 5 je vreemd aangekeken en nee gezegd. Het deert je dan niet meer, je hebt je zelf verlost van bepaalde gedachten die je in zijn greep hadden. Die gedachten zeiden tegen jou, dat is eng hoor, dat moet je niet doen. Je bent daar in gaan geloven en heb je zelf aan alle kanten mee beperkt.

Het zijn maar gedachten er over die je belemmeren. De gedachten die zeggen dat het eng is. Maar als je er nu goed over nadenkt, is het dan ook echt eng? Kan er iets gebeuren? Nee, helemaal niets. Dus waarom probeer je het niet gewoon een keer. Nou, op dat plein hoef je niet te gaan staan, maar een collega van je werk, kan een idee zijn. Iemand waarmee je in de klas zit. Iemand die je tegenkomt op de sportschool. Of een cursus die je allebei volgt. Duef de stap te wagen, je hbet niets te verliezen. Het is er nu ook niet toch.

Waarom zou je het niet aandurven, kijk van een brug afspringen, ja dat kan eng zijn, maar een ander persoon aanspreken, daar ga je niet van dood, gebeurt helemaal niets. Als jij jezelf daar van gaat overtuigen, dan ga je het anders zien en ga je er ook anders mee om. We zullen allemaal drempels in het leven over moeten gaan, anders komen we niet vooruit. We hebben dat nodig, dat geeft ons energie, dat geeft ons een heel goed gevoel. Zo worden we trots op onszelf. Want waarschijnlijk is er tot op heden nog nooit echt iemand trots op je geweest. Dat klopt hé, dat gevoel heb jij.

Zie je wel, er is nog nooit echt iemand jou een compliment gegeven, als dat wel was gebeurt, dan had je andere mensen aan durven spreken. Maar moet je dat nu tegenhouden dan, vroeger is vroeger en nu is nu. Nu kun je het zelf beslissen, nu kun je zelf besluiten iets te doen. Of wil je niet trots zijn op de stappen die jij zet.

Zie je door, met jezelf samen met een medium of paragnost in gesprek te gaan, ga je er anders naar kijken, zie je waarom je het niet durft en dat er helemaal niets engs aan is. We hebben het onszelf wijs gemaakt, dan zou ik het wel weten. Dan maakte ik mijzelf wijs dat ik het leukste mens op de wereld ben, die iedereen moet leren kennen. Kijk, nu begin je te stralen, nu begin je het te zien, nu denk je bij jezelf, ik heb niets te verliezen. Ik ga het doen.

Medium Clarisa