Je kunt ook blij zijn met wat er niet is

Je kunt ook blij zijn met wat er niet isJe kunt ook blij zijn met wat er niet is. Tuurlijk kun je ook blij zijn met wat er niet is, maar dat wordt hier niet mee bedoeld. Wat hiermee wordt bedoeld, is datgene wat jij zo vurig wenst en wilt en er niet is. Daarmee blij te zijn en dat vinden we heel moeilijk om te begrijpen en te accepteren.

Toch, zegt een topconsulent van Top-paragnosten kom je op een moment in je leven, dat je het gaat zien. Dat je snapt, wacht even. Als het er wel was geweest, was ik mijzelf er door kwijtgeraakt. Of het had me helemaal niet gelukkig gemaakt.

Als je dan nog een stapje verder gaat, zegt een topparagnost van Top-Paragnosten, dan zeg je op een gegeven ogenblik. Wat er niet is, is de bedoeling nu niet. Ik word ergens voor behoed, wat fijn dat het er nu niet is.

Als je zo in het leven kunt staan, heb je zo ongelooflijk veel rust. Je wacht niet, hoopt niet, hebt wel verlangens. Je weet alleen heel diep van binnen, als het er is, is het de bedoeling. Als het er niet is, dan ben ik daar blij om.

Vaak willen we graag die ene speciale, die partner, die onbereikbaar is. Ons verlaten heeft, niets meer van zich laat horen. Of na een paar intense maanden vertrekt en zegt, ik ben er niet klaar voor. Dit zijn hele heftige tijden, waarin we ons vaak gaan vastklampen aan datgene wat er niet is.

In de hoop dat het er wel ooit een keer van gaat komen. Maar wanneer is ooit? Wiens tijd is het. Is jouw tijd niet de meest kostbare tijd? En wie doet zichzelf nu te kort en waarin doe je jezelf te kort? We doen onszelf te kort.

Te kort in voluit te leven, in tijd, in het koesteren van onze ziel, die langzaam aan onder onze arm verdwijnt. We worden kriegelig, chagrijnig en dat allemaal, omdat datgene wat er niet, we willen hebben.

Als je zou weten dat elke ziel hier op het aardse wordt begeleid. Dat geen enkele ziel aan zijn lot wordt overgelaten. Dat als we worden begeleidt, datgene wat ons begeleid bepaalt wat wel en niet goed voor ons is. Dan zou je blij zijn met datgene wat er is.

Dit is voor de aardse mensenziel heel lastig mee om te gaan, te bevatten en te begrijpen, zeggen de mediums en paragnosten van Top-Paragnosten. Ook wijzelf worstelen hier nog wel mee. Het is namelijk mens eigen om zo het leven te leven.

En toch maakt het ons niet gelukkig, al dat hopen en willen. Je komt vanzelf jezelf er een keer snoeihard door tegen. Je komt niet meer van de bank af. De een noemt het een burn out, de ander overspannenheid, die spreekt over een depressie.

In feite maakt de naam niet uit, het komt er op neer, je bent jezelf kwijtgeraakt en schijnbaar moest dat gebeuren. Zodat je kunt leren, ook blij te zijn met wat er niet is. Te koesteren wat er wel is en alles wat er bij komt, door jou wordt bepaald of dat goed of niet goed is.

Dan leid je namelijk je eigen leven waar jouw ziel wel bij vaart. Dan zegt onze onzichtbare begeleider, nu kan ik je met een gerust hart over de aarde laten reizen. Je begrijpt nu wat er niet is, is prima. Wat er wel is, mag er zijn, alleen heb ik er de regie over en niemand anders.

Ik doe alleen nog wat mij als mens dient!