Jezelf omarmen

Jezelf omarmenDe enige manier om te overleven is jezelf te omarmen. Het klinkt soft, jezelf omarmen, maar wil je het redden in de huidige maatschappij, blijft een ding altijd overeind staan, de manier waarop we met onszelf omgaan. Je kunt jezelf compleet kwijtraken, door alles wat je pad kruist. Daarin meegaan, alles doen en geloven wat anderen je voorschotelen, leef je niet op je eigen gevoel, ontbreekt je eigen kompas. Dat je dan de weg kwijtraakt in de wondere wereld van tegenwoordig, is een feit.

De druk van buitenaf is enorm, we worden van alles wijsgemaakt, overgehaald, beïnvloed, hoe je zou moeten leven. Er is maar één manier en dat is jouw manier. Voor elk mens is de manier van leven anders. Kom maar eens onder het juk vandaan van de eenheidsworst die ze van ons willen maken.

Allemaal gaan we er in mee, tot op een bepaalde hoogte. Als jij jezelf niet omarmt, dan gaat het een keer mis. Iets wat niet te koop is, en je al bezit, maar negeert, gaat zich laten gelden. Eigenliefde eerst. Je moet het ontgelden als je meegaat in andermans wind, tempo, mening, liefde. We houden het heel lang vol, ongeveer zo’n jaar of 40, maar dan gaat jouw lamp uit. Die wil niet meer voor je branden, die zegt. Bekijk het maar.

Als jij mij niet omarmt, mijn weg kiest, dan kies ik niet meer voor jou. Ik verdien die arm van jou om mij heen. Ik verdien die warme deken, waarmee je laat zien dat je mij koestert en liefhebt. Als jij overal ja op blijft zeggen, en ik nee roep, dan moet je een keer gaan luisteren. Als jij gelooft wat een ander zegt en niet naar je eigen ziel luistert, dan zal ik moeten ingrijpen. Omarm mij, heb mij lief met heel je ziel en je zaligheid.

Laat mij weer voorzichtig het geloof er in krijgen dat je mij ziet staan in plaats van al die anderen. Laat mij het vertrouwen weer krijgen, dat je mij nooit meer in de steek zal laten, omarm mij met jouw liefde. Durf te kiezen voor wat jouw mening is, en laat de mening van een ander meewegen, maar niet jou de baas zijn. Want dat is wat er nu is en maakt het je blij? Gelukkig, heb je het gevoel voluit te leven?

Heb je het gevoel dat je mij voelt, zegt je art en je ziel tegen je, of ben ik voor jou helemaal niet belangrijk? Is al het andere om je heen belangrijk? Ben ik wel een prioriteit voor je, want als ik dat niet ben, dan vertrek ik. Dit denken we en zeggen we ook tegen een ander als die onvoldoende ons laat zien en voelen er voor ons te zijn. Snap je nu dat als je er onvoldoende voor jezelf bent, jij jezelf in de steek laat. Je precies hetzelfde doet en voelt als een ander jou in de steek laat.

Dat we als mens niet kunnen overleven, als we onszelf in de steek laten en niet omarmen. Voor elk mens is dat verschillend. De een is hierbij gebaat, de ander daarbij. Je zult zelf moeten uitzoeken en ondervinden wat voor jou het beste aanvoelt. Als je dat lastig vindt, omdat het nieuw voor je is en je afvraagt, wat is dat nou, waarom zou ik dat moeten doen.

Bel dan eens met een top paragnost of top medium van Top-Paragnosten, die zijn hierin doorgewinterd en weten van de hoed en de rand hoe ze jou dit duidelijk kunnen maken. Als je het eenmaal gaat begrijpen, laat je jezelf nooit meer los en zorg je er voor altijd om jezelf heen een arm te slaan.

Kreten als, zorg eerst goed voor jezelf, begrijpen we in het begin helemaal niet. Zeker niet als het je niet is geleerd. En toch is het de enige weg om te overleven. Omarm je hart, koester je ziel, loop er nooit meer voor weg. Want doe je dat, liggen vervelende ziektes op de loer. Raak je oververmoeid, overspannen, te hoge bloeddruk en daar zit niemand op te wachten. Het lichaam roert zich en laat van zich spreken.

Medium Clarisa