Jezelf vinden is zeer eenzaam beroep

Jezelf vindenJezelf vinden is een zeer eenzaam beroep. Tijdens een mooi gesprek met een cliënt als medium werkzaam voor de spirituele hulplijn Top-paragnosten, gaf deze cliënt aan, ik ben wel topsport aan het bedrijven zeg. Ik heb momenteel een zeer eenzaam beroep. Ze was inmiddels zover om in te zien dat de manier zoals ze tot op heden haar leven had ingevuld, haar niet ging brengen wat zij nodig had.

Na veel vallen en opstaan, veel teleurstellingen was ze aan de grote innerlijke reis begonnen zichzelf te vinden. Maar wat is dat een eenzaam beroep zeg. En dat is het ook en het kan niet anders. Als iemand je bij zou staan, als een vriend of vriendin of een partner, dan wordt het proces van de innerlijke reis verstoord en misschien wel vertraagd. Wordt deze vrouw ondersteunt door een medium of een paragnost, of een coach of counselor, die je overigens ook kunt vinden op Top-Paragnosten, dan kan de innerlijke reis worden versneld.

Maar dat het een eenzame loodzware reis is, zal niemand ontkennen. Je kunt het alleen maar zelf doen. En dat betekent eerst een gevoel van enorme leegte en eenzaamheid ervaren. Dit gevoel wordt heel mooi gesymboliseerd door de toren uit de Lenormandkaarten.

In het begin ervaar je het als verschrikkelijk en wil je niets liever dat mensen die je dierbaar zijn, waarvan je houdt en om geeft, bij je zijn. Maar het lijkt wel of dat niet mag en dat is ook zo, je moet de reis naar binnen alleen volbrengen. Je bent bang voor de leegte, je bent bang om op jezelf teruggeworpen te worden.

Het is nodig, want jij moet eindelijk op gaan staan en diep van binnen gaan voelen wat jij nodig hebt. Als een ander, ondanks de meest goede intenties, jou wil gaan vertellen, wat je nodig hebt, dan levert dat vertraging op en dwaal je van je eigen bewustwordingspad af.

Dus ja, wil jij jezelf vinden, wat overigens op het moment als het daar is, geen ontkomen meer aan is, dan krijg je te maken met een heel eenzaam beroep. Jezelf vinden is dag en nachtwerk eigenlijk. Niet dat je 24 uur per dag jezelf aan het ontwikkelen bent. In de vorm van boeken lezen, van je afschrijven, cursussen volgen. Dat is het zeker niet.

Het is juist je afsluiten voor alle prikkels van buitenaf, die geven alleen maar storing. Waar je door verward raakt, waardoor je proces van bewustwording wordt afgeleid en onderbroken. Heel langzaam komen alle antwoorden die je op je vragen hebt, naar boven druppelen. Met name in de ochtend, als je een avond goed hebt geslapen. Aan slaap ontbreekt het vaak tijdens dit proces.

Heel langzaam begin je dingen te beseffen, waarom je leven zo is gelopen. Wat je eigen aandeel daar in is geweest. Dat je last hebt gehad van blinde vlekken ook wel overtuigingen genoemd. Langzaam aan begin je jezelf mee en meer te zien staan en zie je vanuit je omgeving dat er anders op je gereageerd begint te worden.

Je eigen toonaard naar jezelf toe is milder, liever, beschouwend. Je begint in te zien wat jij nodig hebt. Je begint besef te krijgen hoe belangrijk je eigenlijk wel niet bent en dat je te naïef bent geweest. Dat je alles voor zoete koek hebt geslikt. Dat je iedereen op woorden geloofde en vervolgens dacht dat het dan allemaal wel goed kwam.

Je begint jezelf in bescherming te nemen en het valt je op, dat de eenzaamheid aan het verdwijnen is. Dat het beroep wat je aan het uitoefenen bent, zijn zware tijd heeft gehad. Je begin te genieten van de eenzaamheid, nee dat wil je anders zeggen. Er is geen eenzaamheid meer. Je hebt je leven invulling gegeven en niet meer wat anderen willen, wat jij zelf wilt.

Daar leef je naar, daar stel jij je grenzen op af. Je raadt het iedereen aan om samen met een medium of paragnost dit beroep op eenzame hoogte uit te gaan oefenen.

Medium Clarisa