Laten we gewoon iedereen eens aan zijn lot overlaten

aan zijn lot overlatenLaten we gewoon iedereen eens aan zijn lot overlaten. Een snoeiharde titel en dat is het ook. Laten we gewoon eens iedereen aan zijn lot overlaten en dan eens kijken wat er gaat gebeuren. Ik hoor nu iemand al zeggen, dat gebeurt nu toch al. We staan toch niet meer voor elkaar klaar, zo vreemd is dat niet hoor.

Wat ik bedoel, is dat diegenen die nog wel klaarstaan voor anderen, daar eens mee gaan stoppen. Niet meer helpen, niet meer er voor zorgen dat de ander wordt opgevangen. De problemen oplost voor die ander. Wat zou er gebeuren dan!

Dan krijgen we eerst een tweedeling. Diegenen die aan hun lot worden overgelaten, gaan klagen, heel veel, ondertussen zien ze alles tussen hun vingers vandaan glippen. Goed zo, wie weet gaan ze nu zelf aan de slag om hun leven op orde te krijgen. En kunnen ze daarna zelfstandig hun eigen leven opbouwen. Er zullen er ook zijn die blijven hangen in de klaagzang, prima, is ook een keuze. Jij als helper zult dat gaan zien en blij zijn dat je gestopt bent met helpen. De kastanjes voor anderen uit het vuur te halen. Want diegenen die hun leven nu zelf gaan oppakken, zullen het waarderen dat je gestopt bent met helpen, anders waren ze zelf niet zo ver gekomen. De klagers zijn toch niet tevreden en zullen het ook nooit worden.

Laten we ook diegenen eens aan hun lot overlaten, die zo nodig gebruik moeten maken van genotsmiddelen. Laat het ze gebruiken en eens kijken wat er gaat gebeuren. Er zullen er zijn die daardoor uit eigen beweging gaan stoppen. Die gaan hun leven anders invullen. Er zullen er zijn die steeds verder weg zakken. Maar aan wie is het daar verantwoordelijk voor te zijn?

Is het namelijk niet zo dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de eigen invulling van ons leven. Dat van ons een volwassen houding wordt verwacht op volwassen leeftijd. Iedereen mag zijn volwassen leven op eigen manier invullen, prima doen. Dat we ons niet moeten bemoeien met een andermans leven. Omdat we van de ander niet de moeder zijn, of de coach. We een eigen leven hebben.

Ieder mens heeft een overlevingsdrang in zich, dat zich op een gegeven moment gaat laten gelden. Zodra iemand aan zijn lot wordt overgelaten, voelt die zich alleen gelaten, voel zich zielig, schopt tegen anderen aan. Dat blijft iemand net zo lang doen, totdat die besluit een andere weg in te slaan. Die weg is de weg die deze persoon zelf kiest.

Vergelijk het met een kind. Die kan dwars liggen, iets niet willen, gaat zitten mokken, schreeuwen, aandacht trekken en jij als ouder denkt, laat maar even gaan, dat draait wel weer bij en dat doet het ook. Maar, dit kind zal later iets missen. De helpende liefdevolle hand van zijn ouders of opvoeders. Het kind werd aan toen hij kind was, aan zijn lot overgelaten. Een kind is niet bij machte op dat moment zichzelf gerust te stellen en heeft daarvoor een volwassen persoon nodig die hem rustig maakt, vertrouwen biedt en een veilige haven.

Als een kind te veel aan zijn lot wordt overgelaten als kind zijnde, blijft die op volwassen leeftijd hetzelfde doen. Die doet dit, omdat dit zijn voorbeeld is geweest en dus niet op de juiste manier gegroeid is naar volwassenheid. Die blijft zoeken naar wegen en leunen op anderen.

Als je deze personen op volwassen leeftijd aan hun lot overlaat, zul je zien, dat ze eerst voor lange tijd zichzelf blijven kwijtraken, een leven vol ellende hebben. Je vingers jeuken om te helpen, niet doen.

Ze moeten, nu ze volwassen zijn, door een fase heen, een fase om liefde te vinden, voor zichzelf. Als volwassen persoon hebben ze nu de keuze die ze als kind niet hadden. Het zijn harde lessen, maar het is de enige manier van helpen bij deze mensen. Ze niet helpen, dan komen ze door het diepe dal te ervaren, naar boven en kunnen ze hun leven zelf gaan vormen zoals ze het voor ogen hebben.

Vaak richten deze mensen zich tot mediums en paragnosten, voelen zich alleen, klagen er op los en zoeken maar naar de juiste partner. Wil de liefde in hun leven er niet zijn. Laat je ze aan hun lot over, dan vinden ze de liefde van hun leven, zichzelf. Ze doen dat met de antwoorden en inzichten van top mediums en top paragnosten die je kunt vinden op de website Top-Paragnosten.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten