Liefde niet durven toelaten

Liefde niet durven toelatenLiefde niet durven toelaten, omdat je bang bent weer pijn gedaan te worden. Alles wat we meemaken in ons leven, vormt ons. We leren er van, maar even zo goed kan datgene wat ons erg veel pijn heeft gedaan, ook er voor zorgen dat we de liefde van een ander niet meer durven toelaten, omdat we bang zijn weer pijn gedaan te worden. Om die reden blijven we hunkeren naar de liefde, maar oh wee als iemand ons ziet staan, weg duik je, want niet weer door al die heftige emoties overmand worden. Nooit meer.

Juist diegenen die na een verbroken relatie, lang of kort, zichzelf in een hele diepe emotionele put hebben zien zakken, zijn diegenen die het hardst op zoek zijn naar de liefde. Deze tegenstrijdigheid is er, omdat we de liefde nog niet eerder op de juiste manier hebben ervaren. Diegenen die het diepste dal door moeten om los te komen van een verloren liefde, zijn diegenen die in hun jeugd voor hun gevoel te weinig liefde hebben gekregen.

Als je niet weet hoe liefde hoort te voelen, en het onvoldoende hebt gekregen, is het logisch dat je al heel snel blij bent met een beetje liefde. Dat beetje liefde zuig je op, trek je aan, wil je niet meer kwijt en de angst slaat je om je hart, als dat wel zou gaan gebeuren. Want nu is het er, eindelijk en stel je voor dat het verdwijnt. Dan ben je nergens meer.

Dus zorg je uit alle macht dat beetje liefde te behouden en heb je alles voor over, je leven zal je er voor geven. Dat je hierdoor te veel liefde geeft, wat verstikkend werkt voor de ander. Dat je hierdoor te weinig tegengas geeft, waardoor de ander doet waar die zelf zin in heeft. Dat je hierdoor de ander kwijtraakt, omdat er gelijkwaardigheid in de relatie ontbreekt, is een gegeven.

Dan ben je kwijt wat je eindelijk had, dan stort je wereld in. Dan wil je het terug en blijf je er in hangen en houd je de pijn vast, net zolang totdat je lijf de pijn niet meer aankan en moet je wel loslaten. Dan krabbel je stukje bij beetje op en begint alles van voren af aan. En hoop je, snak je naar een nieuwe liefde. Dat is je grote wens, maar het in de praktijk gaan brengen, en hoe, daar worstel je heel erg mee.

Een nieuwe potentiële partner dient zich heus vanzelf wel weer aan, je hebt geleerd, dat denk je, van de vorige keer. Je hebt geleerd niet direct voor de eerste de beste te vallen en het lukt je de eerste periode je op een andere manier op te stellen, dan de vorige keren. Maar dan gebeurt het, je begint de ander echt leuk te vinden en de oude patronen sluipen er langzaam weer in. Dat gaat vanzelf, die zijn hardnekkig.

Je bent weer bezig met gedachten als, vindt hij mij echt wel leuk, hebben wij een toekomst samen. En al die gedachten nemen je mee wederom naar de pijn en verdriet van vorige relaties en je schiet er door compleet in de angst. Zonder dat je het in de gaten hebt, verander je en sluit je je af voor de liefde, bang om weer gekwetst te worden.

Je wilt weten waar je aan toe bent, of de ander meent wat hij zegt. Je wilt weten of dit wel een blijvende relatie is, anders begin je nergens meer aan. Maar er is nooit een zeker weten, er is altijd een kans dat er een moment komt dat jullie wegen elkaar scheiden. Maar daar mee om te gaan, dat in het juiste perspectief zien, heb je nog niet onder de knie.

Jouw drang om te weten waar dit naartoe gaat, ondermijnt de vrijblijvendheid, ondermijnt de spontaniteit en de energie tussen jullie beiden verandert hierdoor en hij voelt zich beklemt. Dit naar elkaar uitspreken, het in de gaten hebben, vaak niet. En wederom verdwijnt de liefde en weer voel je je bedrogen, en begrijp je niet waarom het jou telkens overkomt.

Bang om weer pijn gedaan te worden, sluit je je ongemerkt af voor de liefde van een ander. Zodra het aankomt op een stap na het daten, ben je weg, raak je de controle over jezelf kwijt. Het is niet nodig, het kan anders, en dat kan een medium of paragnost jou vertellen en leren. Hoe jij er voor kunt zorgen je compleet open te kunnen stellen en nooit meer bang hoeft te zijn, pijn gedaan te worden. Het vraagt iets van jou, op een andere manier naar en met jezelf kijken en omgaan.

Daar ligt de sleutel om liefde toe te kunnen laten en niet bang meer te zijn voor eventuele pijn. Bel of chat met ze, die kanjers van mediums en paragnosten op Top-Paragnosten.

Medium Clarisa
Top Paragnosten