Liefde

liefdeHet meest waardevolle wat we elkaar kunnen bieden is liefde. Altijd maar die liefde, die overal om de hoek komt kijken en we schijnbaar niet omheen kunnen. Zo dat is waarheid en ja, het meest waardevolle dat we elkaar kunnen bieden is liefde. We weten dit allemaal, we weten alleen vaak niet hoe we het het beste aanpakken. Dat is schijnbaar een les voor het leven.

Je leven loopt op rolletjes, je hebt alles wat je wilt, bereikt. En dat omgezet in een eigen huis, waar je de hypotheek keurig elke maand voor betaalt. Je hebt het ingericht met mooie spullen, waar je hard voor hebt gespaard. Er staan 2 auto’s voor de deur, die om de twee jaar worden ingeruild voor een nieuwe. Elk jaar ga je twee keer minimaal op vakantie. Tussendoor ook wel weekendjes weg. Uit eten een keer in de week. Je hebt een lieve partner, en een drietal kinderen. Je zou zeggen, dik voor elkaar, die kan het geluk niet op. Die mag in haar handen knijpen.

Waar we naar kijken is wat er allemaal aan materie is, dat is van waarde. Zo telt de plek mee waar het huis staat, welk merk auto, hoe nieuw of die is, het prijskaartje. Welke school de kinderen naartoe gaan. Hoe je gekleed bent. Razendsnel maken we dan een afweging, zo van die hebben het goed zeg. Want het goed hebben, hangt af van wat er allemaal is, we in de loop van ons leven hebben opgebouwd en vergaard.

Want zeg nou zelf, een man die onder de brug slaapt, waarbij we direct invullen, die heeft geen cent te makken. Daar lopen we het liefst met een boog omheen, want stel je voor dat die je telefoon op geld afhandig wilt maken. Aan de hand van wat we zien en of het waarde heeft of niet, maken we een schifting in ons systeem. Onbewust en razendsnel. Bam, het antwoord is er. Jouw invulling.

Deze schifting is gebaseerd op een levensstandaard, die helemaal niets met liefde van doen heeft. Alles is gericht op waarde, waarde die we kunnen zien. Liefde heeft ook een waarde, die is niet zichtbaar, echter wel de meest waardevolle waarde die er bestaat. Want wie zegt mij dat het gezin wat we hierboven hebben geschreven, liefdevol met elkaar omgaat. Dat de beide partners echt van elkaar houden en de kinderen opgroeien in een warm en veilig nest.

Wat we ook aan waarde hebben, al zijn het miljoenen op de bank, iedereen komt er een keer achter dat het meest waardevolle dat we elkaar kunnen bieden, liefde is. Een vriendelijk woord, een luisterend oor, begrip, samen iets delen. Tijd voor elkaar uittrekken, een knuffel, een lief gebaar. Daar genieten we toch echt het meeste van, daar weeg niets tegenop. Daar kan niemand iets tegen inbrengen. En toch…

Als je om je heen kijkt, zie je dat veel mensen ongelukkig zijn, ze doen wel alsof, diep van binnen zitten de zorgen, zit het verdriet, zit angst, zit frustraties, zit een verloren partner, een ruzie die nog vers in het geheugen ligt. Wat je ook ziet zijn veel mensen die niet tevreden zijn met wat er is. Ze willen meer, maar waar ze naar hunkeren, ze willen liefde, ze hopen zo dat er eindelijk eens iemand voor de deur staat waarbij ze zich vertrouwt voelen, die ze niet belazert. Die ze laat zien hoe bijzonder of je bent.

Er zijn ook tegenwoordig mensen die zich niet kunnen beheersen, direct een grote mond opzetten, hun handen niet thuis kunnen houden, vinden dat ze een ander kunnen afblaffen. Ook allemaal een schreeuw om liefde, die ze nog niet hebben gekregen. De mens verandert op dit moment in een razend tempo.

We gaan van niets, niet meetellen, naar alles, de hemel in geprezen worden. Twee uitersten die allebei ons nog niet laten inzien dat er iets is wat het meest waardevol is en dat is de liefde. Gelukkig weten spirituele hulpverleners dit wel en die staan dag en nacht voor jullie klaar. Om je te begeleiden op jouw pad naar eigenliefde.

Medium Clarisa