Ons brein is net een spons

breinOns brein is net een spons. Kijk je al naar buiten, neem je iets waar. Zet je de radio aan, hoor je iets en sla je op. Ben je met iemand in gesprek, sla je dat gesprek op. De hele dag ben je bezig met van alles te zien, te horen, waar te nemen en sla je ergens op in je lijf. Noem het je systeem. Net als een computer slaan we de hele dag bestanden op, en de emoties die er bij naar boven komen.

Het brein is net een spons en een spons komt vol met water te zitten en viezigheid, dus spoelen we die uit onder de kraan. We kunnen hem zelfs in de wasmachine stoppen, dan ruikt ie daarna weer lekker fris en is die weer bruikbaar, ontdaan van viezigheid en vuiligheid. Ons brein als een spons zien, begrijp je ook waarom we slaap nodig hebben. Enerzijds om energie op te doen, anderzijds om ons te ontdoen van alles wat we opslaan aan rommel, in ons lijf.

Onze buitenkant poetsen we, scrubben we, spoelen we af onder de douche, we doen dat dagelijks. Daarna verzorgen we de huid zorgvuldig. We doen dat, omdat we schoon en fris willen zijn, maar het is je buitenkant. Misschien heeft de binnenkant ook wel regelmatig een opfrisbeurt of schoonmaakbeurt nodig. Aan onze buitenkant besteden we veel zorg, onze binnenkant die zien we niet, we hebben geen idee of daar alles nog wel op zijn plaats zit en naar behoren functioneert.

We zijn veel vernuftiger dan een computer, die heeft geen emoties, wij wel. Juist die emoties veroorzaken rommel in ons, net als de spons die vol met water en viezigheid komt te zitten, en op een gegeven moment niet meer bruikbaar is en we weggooien.

Als we ons brein en emoties op de juiste manier gebruiken, lopen we niet over, wat we overspannenheid noemen. Als we ons brein gebruiken om mee te denken en niet te piekeren, raken we onze energie niet op een verkeerde manier kwijt, we noemen dit geestelijke vermoeidheid waardoor het lijf gaat protesteren en stopt met op een juiste wijze van functioneren.

Als we onze emoties op de juiste manier reguleren, raken we niet overspannen, vormen zich geen blokkades, verdwijnt onze energie niet in een bodemloze put, verzorgen we onze binnenkant op een goede en juiste manier.

Zo voorkomen we dat ons brein volloopt, overloopt, met verkeerde dingen bezig is. Die allemaal op een gegeven moment als een last meegezeuld moeten worden. Dat we als een druk op onze borst voelen, regelmatig terugkerende hoofdpijn ons tart, pijn tussen de schouders, een rug die pijn doet. Met daarbij de vermoeidheid, de kribbigheid, concentratieverlies. Noem het allemaal maar op.

Je binnenkant reinigen om meer kwaliteit van leven te hebben, is heel verstandig, als je het bovenstaande leest. Dat het in het begin onwennig zal zijn, waar moet je beginnen, hoe pak je dat aan, kun je eenvoudig oplossen door het eerst samen te doen met een medium of paragnost van Top-Paragnosten.

Zij zien heel goed welke rommel je met je meedraagt, waar het bij je vastzit en welk effect het heeft op jouw gezondheid. Het medium of paragnost zal de plekken benoemen, de oorzaken waardoor het is ontstaan en daarmee kun jij aan de slag, het op te ruimen. Op een gegeven moment herken je het bij jezelf en kun je het zelf doen.

Je zult merken dat je naarmate je hiermee aan de slag gaat, je direct in de gaten hebt of je energie lekt, of je brein verkeerd gebruikt, of emoties vasthoudt. Dat wil je niet meer, als je eenmaal hebt geproefd aan een leven dat veel plezieriger is, zonder een volle spons met vuiligheid te zijn, die elke keer weer moet worden schoongemaakt.

Medium Clarisa