Onze taak op aarde

Onze taak op aardeOnze taak op aarde. Vaak hoor ik van klanten, indirect wat is toch mijn taak? Dit is natuurlijk een vraag die vrij omvattend is en niet op zichzelf staat. Wat onze taak is voor iedereen anders. Wel is de vraagstelling gerelateerd aan waar mensen zitten vanuit hun kern. Ze willen de ontwikkeling aan, het bewustzijn in en hun gedachtes met hun gevoelens in evenwicht brengen.
Dit is een prachtige ontwikkeling. Je ziet steeds meer dat mensen zelfs jonge mensen vanaf een steeds jongere leeftijd die aan het zoeken zijn naar de ontwikkeling van hun ziel..

De ziel is een verleng stuk van wat wij en wie wij in essentie zijn, het is het stemmetje binnen in ons die ons verteld wat is gepast en wat niet. Dit stemmetje volgen zonder er een oordeel of mening over te vormen definieert ons in onze kern.
Toch merk ik dat dit dogma op de een of andere reden zichzelf wil bevrijden. Het is of zus of zo, terwijl er zoveel wegen naar Rome leiden.

Wat mij het meest fascineert is dat mensen steeds meer zichzelf durven zijn en hierdoor de ontwikkeling van zichzelf weten te versnellen.

Het is mooi om te zien dat we allemaal onderdeel zijn van een groter geheel, dit geheel is ook weer voor iedereen anders. Hoe we het vormgeven en de kernwaarde die we hiervoor willen gebruiken zijn zo belangrijk voor onze ontwikkeling. Het universum vraagt hier ook naar. Meditatie is een mogelijkheid waarin we onszelf kunnen optillen en verhogen. De energieën op aarde zijn momenteel zo hoog dat we onszelf verplicht zijn met de trillingen mee te gaan.
Iedereen heeft hierbij zijn eigen tempo en eigenwijsheid dat het leidt naar de volgende stappen op zijn levensweg. Je zou kunnen zeggen, wanneer iets goed voelt is het jouw weg, wanneer het niet goed voelt is dat onze innerlijke stem die zegt, nee je bent nu van je koers af. Het helderweten en handelen zijn twee componenten die los van elkaar staan. Ratio is vooral belangrijk in bijvoorbeeld het aardse leven, maar het hart brengt ons altijd naar de kern van onze zijn. Niet iedereen is zich hiervan bewust…Het is daarom ook belangrijk om naar binnen te keren en jezelf af te vragen bij elke stap die je neemt, wie ben ik? En waar wil ik naartoe? Is het gevoel dat ik hierbij krijg een goed gevoel of is dit gevoel minder afgestemd op wat ik wil?. Deze antwoorden komen vanzelf naar je toe. Het is belangrijk stil te staan bij wie en wat wij zijn vanuit daar onze kern laten beslissen.

Als je terug durft te gaan naar de kern zal je merken naar gelang dat alles zijn tijd en plek in het universum heeft. De sleutelwoorden zijn in vertrouwen zijn. Met jezelf met je ervaring en met je diep innerlijk weten. Wie wij zijn is heel afhankelijk van de keuzes die wij op dit moment maken. Zonder fouten geen ervaringen, zonder lijden geen ontwikkeling. Het hangt allemaal met elkaar samen.

Mijn naam is Es, mocht je meer ontwikkeling willen? hierbij kan en wil ik je graag van dienst zijn.

Namaste Es

Het team van Topparagnosten staan altijd voor u klaar!