Rond dwarrelende veertjes

Rond dwarrelende veertjesRond dwarrelende veertjes. In de spirituele wereld wordt gewerkt met symbolen. Iemand die wars is van spiritualiteit zal het afdoen als onzin, maar dat is het echt niet. Veren die je op je pad tegenkomt, hebben allen een betekenis.

Dat er wel degelijk een kern van waarheid in zit, bewees het verhaal van twee zussen die de as van hun moeder uit gingen strooien. Ze associeerden hun moeder met een bepaald soort vogel en laat die vogel, hoe zeldzaam die ook is, juist op die dag zich laten zien en een veer voor de ogen van de twee zussen laten rond dwarrelen.

Je moet ze zien, de tekenen, als een symbool vanuit de onzichtbare wereld. Als je buiten wandelt, dan kunnen je ogen er ineens naartoe getrokken worden. Je ziet ze liggen op de grond, spontaan merk je er een op.

We hebben dan de neiging de veer op te rapen, en waarom, het gebeurt automatisch. De indianen hechten grote waarde aan veren. Diegenen die het ook begrijpen dat het een teken is, zal ze ook opmerken en in stilte iemand herinneren die er niet meer is.

De indianen geven ook aan dat als je een veer spontaan ziet liggen, een dierbare overledene een teken geeft, aan je denkt, of juist jij op dat moment aan die persoon denkt.

Veren zijn van vogels, die staan voor vrijheid en om die reden vinden we het vinden van veren ook zo mooi, we ervaren dan een gevoel van vrijheid, vrij zijn, meegaan met de wind en niet weten waar naartoe.

Vrij zijn, vrijheid ervaren staat ook voor zorgeloos, even niets in en aan je hoofd hebben, er is namelijk altijd wel iets wat ons bezighoudt. Het ene is opgelost en het volgende dient zich aan.

Waar veren ook voor staan, dat je een teken krijgt van de engelen. Je kunt het dan zien als een liefdevolle boodschap volkomen in het licht en heel puur. Als een spiritueel teken. De veren herinneren je er aan dat je nooit alleen bent, dat er altijd iemand is, al is het niet zichtbaar, die je beschermt, over je waakt, je de kracht weer geeft, als je die nodig mocht hebben.

Een witte veer is het symbool van de bescherming, het licht, de liefde. Vind je een oranje veer dat wordt je gewezen op beter en meer te luisteren naar je innerlijke stem. Een rode veer staat voor vitaliteit en kracht.

Een grijze veer, als je die vindt, betekent bewaar de vrede. Dan zal er iets in je leven spelen, wat je dwars zit, wat je parten speelt, het ego kan dan een rol spelen. Iemand heeft je iets aangedaan, je bent het daar niet mee eens. Let maar eens op als je spontaan een grijze veer tegenkomt.

Een veer die je vindt, heeft volgens het sjamanisme altijd een boodschap in zich. Soms kunnen we die direct duiden, soms ook niet. Dat geeft niet, dan ben je er nog niet aan toe. Dan komt het antwoord vanzelf op een later tijdstip. Je kunt er ook een medium of paragnost over raadplegen.

Uiteraard speelt de veer van welke vogel die afkomstig is, ook een spirituele rol. De veer van een adelaar bijvoorbeeld staat voor kracht. Een veer van een ekster staat voor intelligentie, het occulte. De veren van een duif staan voor liefde, zachtheid, vredelievend.

Wil je er meer over weten? Bel dan eens met een sjamaan die je kunt vinden op Top-Paragnosten.

Medium Clarisa