Spookt het bij jou in huis?

Spookt het bij jou in huis?Spookt het bij jou in huis? Het is 31 oktober en in het jaar 2019 de dag dat we Halloween vieren, en een mooie gelegenheid je eens af te vragen of het in jouw huis misschien spookt. Het is een beetje typisch woord, het spookt, het betekent eigenlijk, of er in je huis misschien nog entiteiten rondzwerven en dat je die of hoort, ziet of voelt. Of dat er ineens vreemde dingen gebeuren, het verzetten of verleggen van iets, terwijl je toch zeker weet dat je het de avond er voor op een andere plek hebt neergelegd. Een deur die ineens opengaat. Een windvlaag, het bewegen van iets.

Allemaal onverklaarbare zaken, die zomaar door een entiteit in jouw huis veroorzaakt kunnen worden. Laten we eens kijken of het in jouw huis spookt. Hoe kom je er achter?

• Als je het gevoel hebt dat je niet alleen bent, dat ervaar je, dat voel je, dat heb je in de gaten
• Je ervaart sterke temperatuursverschillen in je huis
• Als je huisdieren hebt en die opeen schichtig gaan rondkijken of zelfs blaffen, terwijl jij niets ziet
• Zichtbaar in de zin van, spullen die op een andere plek liggen, lampen die dan weer aan en dan weer uitgaan, of blijven flikkeren
• Je voelt ineens een bries, net of een deur opengaat en dat is niet zo
• Op bepaalde plekken in huis voel je je niet op je gemak
• Je hebt het liefst overal in huis het licht aan
• Je begint van de ene op de andere dag onrustig te slapen, terwijl er geen aanleiding toe is
• Je bent midden in de nacht wakker geworden en je zag iets bewegen, een soort van lichtflits
• Je hoort vloeren kraken, deuren dichtslaan

Als je een van deze situaties in huis voelt, ervaart of meemaakt, kan het in jouw huis spoken. Zeker als het al een wat ouder huis is, met een wat langere geschiedenis en meerdere bewoners kent. Niet nu direct bang worden, entiteiten zijn er altijd en bijna altijd goed gezind. Als je bij jezelf denkt, ik heb het gevoel dat, zet op een zonnige dag, alle ramen wagenwijd open en blaas ze allemaal liefdevol naar buiten. Als je dat puur en oprecht doet, dan verdwijnen ze.

Maar je zal er maar mee opgescheept zitten, ja toch. Weg met die spoken uit je huis. Bedenk dat spoken niet het juiste woord is en eigenlijk alleen maar angst aanjaagt. Een beter woord is entiteiten, geesten, zielen die ronddwalen en er altijd zijn. Wat dat betreft komen we niet van ze af. Ook al ben je je nergens van bewust, heb jij het idee, dat je huis spookvrij is. Ga maar eens in het pikkedonker een paar foto’s maken, dan zul je zien dat het zomaar kan, dat er een paar flitsbollen opstaan.

Krijg je bij het lezen nu kippenvel, weet je dat dat ook zomaar een spook kan zijn, die nu even bij je op bezoek komt. Nu ik dit blog aan het schrijven ben, hoor en voel ik ineens ook van alles. Ze zijn er altijd en het beste is ze te laten. Dan laat jij ze met rust en zij jou. Zodra je er over na gaat denken en angstig voor gaat worden, dan trek je ze naar je toe. Dan maak je ze een beetje wakker, je activeert ze.

Het zij gewoon hele mooie zielen, die hier nog steeds zijn. Sommigen durven nog niet naar het licht toe, die kun je een handje helpen, door ze met liefde toe te spreken en aan te geven dat ze welkom zijn boven. Zo kun je ze verlossen dat ze de lef en de durf nog niet hebben, naar het licht te gaan.

Weet dat HSP-er door hun gevoeligheid bevattelijker zijn voor spoken, dan hele nuchtere mensen. Maak jezelf niet bang, de meeste spoken zijn goedgezind. Een happy Halloween!

Medium Clarisa