Stelletje simpele zielen

Stelletje simpele zielenStelletje simpele zielen. Wat een stelletje simpele zielen zeg, en je kijkt neerbuigend naar diegenen waar je de gedachten bij jezelf over hebt. Je vind ze maar niksnutten, ze staan nergens bij stil. Denken nergens over na, en ondertussen krijgen ze wel heel veel voor elkaar. Maar in jouw ogen zijn het simpele zielen.

Weet je wat nu zo grappig is, dat het misschien zomaar zou kunnen zijn dat jij jaloers bent op die simpele zielen. Jij moet elke dag hard werken voor je geld, zij niet. Ze hebben net genoeg verstand, in jouw ogen, om uit bed te komen, de krant te lezen, eten te kopen en op te eten, hun hond uitlaten en voor de tv te hangen de rest van de tijd. Nou ja, ze bezoeken ook de plaatselijke kroeg wekelijks, waar je je bij afvraagt, waar doen ze het van.

Als je met ze in gesprek bent, en ze iets vraagt, nou dat weet ik niet hoor, nooit over nagedacht. Ze weten eigenlijk ook gewoon niet wat ze de hele dag doen, waar ze mee bezig zijn, ze doen eigenlijk maar wat. En toch lopen ze vrolijk rond, maken met iedereen die ze tegenkomen een praatje. Ja, nogal wiedes, ze hebben alle tijd van de wereld. Ze hoeven nergens op tijd te verschijnen. Ze ervaren ook nergens druk van en ze maken zich ook nergens druk om. Denk je.

Zoals jij die simpele zielen ziet, in jouw ogen met niet zo heel veel wijsheid en verstand, voor jou is dat helemaal niks. Je moet er niet aan denken je leven zo doelloos te moeten leven. Maar toch intrigeert het je.

Waar leven ze van, ze hebben altijd wel iets van geld en ze zijn ook vrijgevig. Terwijl jij veel meer te besteden hebt, maar geen geld hebt voor iets lekkers bij de koffie. Ze rijden auto, weliswaar een oud barrel, maar die heb jij ook.

Misschien zijn simpele zielen wel helemaal niet zo simpel als jij denkt dat ze zijn. Misschien zijn ze wel veel slimmer dan jij, daar al eens bij stilgestaan en over nagedacht! Dat zij een veel fijner leven leiden, omdat ze zich nergens druk over maken en te veel nadenken over alles, zoals jij doet.

Jij die nachten wakker kan liggen van de hoeveelheid werk, af en toe een slaappil nodig heeft om het hoofd rustig te krijgen, en die simpele ziel geniet van een heerlijke nachtrust waar alleen maar fijne dromen in de slaap voorbijkomen.

Het woord ziel heeft een hele mooie betekenis en wordt door het woord simpel er voor te zetten ineens veel minder mooi, maar dat komt door onze eigen beeldvorming er bij. Iemand die de kantjes er van af loopt, zijn hand ophoudt, niet werkt. Vaak zijn het diegenen die niet mee kunnen komen in de maatschappij. Ze zitten liever in de natuur naar de bloemen, de planten en de vlinders te kijken.

Weten deze allemaal bij naam te noemen en zullen de natuur nog geen vlieg kwaad doen. Zo simpel zijn ze dus niet, want weet jij alles op het gebied van de natuur. Vaak zijn simpele zielen diegenen die het in het begin van hun leven helemaal niet zo simpel hebben gehad en om die reden niet mee konden komen in de vluchtige en jachtige maatschappij.

Misschien zouden we de simpele zielen eens anders moeten bekijken, dat die ons heel veel vertellen, ongemerkt ons een spiegel voorhouden, van. Hol jij maar lekker, ik niet, ik kan niet meer hollen. Verdien jij maar lekker, ik heb voldoende om de maand mee rond te komen, meer heb ik niet nodig. Kan het toch niet meenemen in mijn graf.

Tuurlijk onder de simpele zielen, heb je ook rotte appels, maar die heb je overal. Knoop maar eens een gesprek aan met een simpele ziel, vaak zijn dat ook paranormaal begaafde mensen die hun plek in de maatschappij niet konden veroveren, maar wel werkzaam zijn in de spirituele wereld en jou helpen als je overspannen bent, want dan kunnen simpele zielen, die paranormaal begaafd zijn, vaak heel goed. Wie weet helpen ze jou wel na een scheiding, omdat een simpele paranormaal begaafde geleerd heeft te luisteren en een ander een stem te geven.

Medium Clarisa