Turkoois en het belang van Kristallen

Turkoois en het belang van kristallenTurkoois en het belang van kristallen. Bij Turkoois kun je aan de buitenkant zien waar de turkoois vandaan komt. Turkoois is als steen behoorlijk poreus en is vatbaar voor vet en vuil. Turkoois is te vinden in Perzië. In Perzië werd de steen gebruikt om mannen te beschermen tegen valpartijen. Degene die de ware turkoois in goud gezet bezit, bezeert geen arm of been, zo lang hij de steen bij zich draagt. Turkoois werd in Europa vooral als ring gedragen .

Vele sjamanen en helers dragen deze steen. Voor sjamanen en helers was het een hulpmiddel en werd gebruikt als bescherming.

Aziaten, Maya’s offerde deze steen aan de goden en in Tibet en China werd/ wordt de steen als beschermend amulet gedragen. Ook wel als Teken van Weelde.

Kijkend naar de spirituele eigenschappen en geneeskracht wordt de steen geroemd door de mooie blauwe kleur en werkt op het hart en de keelchakra. Het bevorderd de thymusklier tussen hart en keel in. Een belangrijk punt dat inspeelt op het immuunsysteem.

Maar heeft een positieve werking op het gehele lichaam en beschermt tegen letsel.

Milieuvervuiling en negativiteit verliezen hun kracht. Ook wordt er gezegd dat de groene steen de geest activeert en spirituele kanalen worden meer geopend.

Persoonlijkheid van de turkooispersoonlijkheid is zelfbewust zijn en zelfverzekerdheid. De mensen die deze steen dragen zijn zowel thuis in de fysieke wereld maar weet zich ook in de mentale wereld te handhaven. Vaak wordt de beroepen van leraar, genezers of gidsen hieraan toegeschreven.

Eigenschappen van de steen, stimuleert Energie, immuunsysteem, en beschermend het hart.
De steen staat bekend als beschermend amulet en als teken van rijkdom. Turkoois ontstaat uit water koper en aluminiummineralen.
Vandaag een bijzondere steen onder de aandacht gekregen: Turkoois

Welke sterrenbeelden dragen en hebben baat bij de steen?

Vissen en watermannen hebben baat bij deze steen en zouden er goed aan doen deze steen regelmatig te dragen.

De werking op de 5e chakra ( keel, ordenen en creëren)
Nieuwsgierig geworden wat jouw steen is? Volgende keer vertel ik meer over een nieuwe steen.

Namaste Es