Vasthouden in het hart

Vasthouden in het hartVasthouden in het hart, loslaten in het hoofd. Dolgraag iemand willen en die persoon staat niet voor jou klaar. Verliefd zijn tot over je oren, op een collega, een buurman, een zakelijke partner. Als medium hoor ik vaak een vraag gesteld, ik ben verliefd op iemand, heeft de ander ook gevoelens voor mij!

Dan voel je als medium snel aan of die ander reeds in beeld is, of nog in een relatie is. Of af en toe een vriendelijk woord zegt en de beller daar helemaal van slag van is. Verliefd als een puber en dat komt op alle leeftijden voor.

Het is heerlijk, dat gevoel van verliefdheid te voelen, maar het wordt een zeer onaangenaam gevoel als het door de desbetreffende persoon niet wordt beantwoord. Als puber zijnde, ben je nog niet zo wijs op dit vlak. Dan laat je je verstand compleet los. Je dagdroomt, je bent al compleet in een relatie en je ziet voor je hoe het er uit gaat zien. Net zo snel als je verliefd kunt worden, kun je het ook weer loslaten. Als kind en puber zijnde hebben we minder moeite er mee.

Op volwassen leeftijd kunnen we ook verliefd worden, net zo’n heerlijk gevoel als je puber was. Maar toch is het anders, we gaan er op de een of andere manier veel dwangmatiggeer en dwingender mee om. Het kan uitmonden in een obsessie. En dan zoek je hulp, een bevestiging of het er ooit een keer van gaat komen. Bellen we met een medium of paragnost. We kunnen het niet loslaten, we moeten het weten.

De spiritueel consulent kan voor je zien of het iets gaat worden ja of nee, of dat wel of niet de bedoeling is. Dat geeft een houvast, dat hebben we dan schijnbaar nodig. Maar bedenk ook, je bent volwassen, je kunt verliefd worden op iemand, tot hoever laat je dit in je eigen leven infiltreren?

Als puber gaan we er vaak nog verstandiger mee om dan als een volwassen persoon. Verliefd zijn is een, je leven op on hold er voor zetten, is twee. Ongemerkt doen we het, ons leven stilzetten voor iemand die tot op heden nog niets van betekenis is geweest in ons leven. Onze hoop is er compleet op gevestigd. Is dit niet wat overdreven? Zegt dit meer over jou!

Ja, het zegt over jou dat je liefde nog helaas niet in het juiste perspectief kunt zien. Dat het verlangen er naar, het snakken een ongezonde vorm aan het aannemen is. Ongezond, want als jij 24 uur per dag in je hoofd bezig bent met de ander, die nog van geen betekenis in je leven is, wie doe je dan tekort in zijn gezondheid? Jezelf.

Bij gezond leven denken we vaak in termen als, eten van de juiste voedingsstoffen, sporten om ons lijf soepel te houden. Voldoende slapen. Maar er is nog iets wat ons ongezond maakt, te veel denken aan iets wat we willen en er niet is.

Al eet je nog zo gezond, al sport j elke dag, al pak je 8 uur slaap, zolang je hoofd de overhand heeft en in een stand staat van willen, ben je jezelf te kort aan het doen en heb je nog niet door wat de grootste energiesluiper in een mensenleven is. Dat is je brein op de verkeerde manier gebruiken.

Het brein de overhand geven, aandacht geen 24 uur aan iets waar je geen invloed op hebt, maakt een mens ziek. Maar we weten dat niet en blijven het doen, net zolang totdat we ook echt ziek worden. Veel mensen lopen oververmoeid rond, van een activiteit als werken, worden we niet moe. We worden moe van een brein dat overuren draait in de vorm van zorgen maken over, piekeren, iets willen krijgen wat we niet krijgen.

Wil je liefde van iemand krijgen waar je verliefd op bent, pak het realistisch aan, laat het los in je hoofd, houdt het vast in je hart. Want zeg nou zelf, ben je iets aan het verheerlijken of.
Medium Clarisa