Verdieping

VerdiepingVerdieping. We verdiepen ons in heel veel dingen die om ons heen gebeuren. Ontwikkelen is ons doel. Ontwikkelen doen we echter door alleen met onszelf bezig te zijn, zo eenvoudig lijkt het te zijn.

Meestal richten we ons naar de dingen die buiten onszelf liggen. Sporadisch stellen we ons vragen die met onszelf te maken hebben. Wie ben ik? Waar sta ik. Waar ga ik naartoe? Wat wil ik in mijn leven?

Met jezelf bezig zijn betekent niet dat je egoïstisch bent. Jouw leven gaat over jou, jij bent de belangrijkste persoon. Dit gaat over jou alleen.

Je staat voor jouw ladder en jij bepaalt de stappen op jouw ladder. Misschien merk je op dat die ergens anders staat en dat iemand anders jouw stappen bepaalt.

Hoe kun je dan weten wie je bent? Waar je staat en waar je naartoe gaat?

Er werden je misschien ontelbare verhalen verteld over wie je bent of zou zijn.

Misschien kijk je naar jezelf en denk je dat je niet oké bent, dat je niet goed bent. Je bent oké en je bent goed. Dit is een opening naar nieuwe perspectieven in je leven. Een weg om jezelf te ontdekken.

Als je ervan uitgaat dat je niet goed bent dan blijf je naar de verkeerde kant kijken. Het is je door externe oordelen aangepraat. Is het dan ergens zo verwonderlijk in de aanval te gaan tegen alles wat goed is?

Door naar het goede in jezelf te kijken, ontdek je je kwaliteiten die naar voren komen. Dat je soms net zoals iedereen verkeerde dingen doet, is geen drama. Je bent niet slecht. Je hebt net zoals iedereen ervaren dat sommige dingen anders kunnen.

Door jezelf niet te veroordelen, stop je over anderen te oordelen. Mildheid is in menselijke relaties soms ver te zoeken. Welke fouten je volgens anderen gemaakt zou hebben, onderzoek in jezelf hoe je het misschien anders had kunnen doen. Misschien mag je het ook bij hen laten.

Herken je dat je vaker gericht bent naar wat er verkeerd is gelopen of kun je ook accepteren dat ook jij net zoals iedereen hier op aarde bent om ervaringen op te doen die bijdragen aan het ontdekken van de mooie parel die je bent?

Alles wat we lezen over het leven op aarde, wat we op televisie te zien krijgen, is een reflectie van onszelf. Hoe is het werkelijk gesteld met ons?

Alles wat we denken over hoe het leven is en hoe het leven zou moeten zijn, zijn enkel creaties van onze gedachten. Die gedachten gooien we als projectielen of als pareltjes het universum in.
Waar anders dan hier op aarde kunnen we ontdekken en ons herinneren wie we werkelijk zijn, wat we hier komen doen, waar we naartoe gaan?

Neem je leven in eigen handen en laat je niet bepalen door het gekakel om je heen.

Alles wat we doen heeft zijn redenen en die moeten we voor onszelf ontdekken.