Verliefd op een sociaal media contact

Verliefd op een sociaal media contactVerliefd op een sociaal media contact. Het komt steeds vaker voor, dat we iemand tegen het lijf lopen via sociaal media en daar hele leuke en fijne gesprekken mee kunnen voeren. Niets mis mee, maar waar wel iets mis mee is, is verliefd worden op iemand die je via sociaal media ontmoet en nog nooit in levenden lijve hebt gezien.

Als medium merk je dat steeds meer mensen contacten opdoen via sociaal media, helemaal leuk, daar is het tenslotte ook om te doen. Maar wat als een wildvreemde je aanspreekt en jij gaat er mee babbelen en ondertussen bemerk je bij jezelf dat de persoon aan de andere kant wel heel erg leuk is en er verliefde gevoelens voor krijgt. Ben je dan goed bezig!

Blijf je dan met beide benen op de grond staan, of ga je aan de haal met gevoelens aan de hand van de leuke conversaties die er zijn en ben je al verliefd op deze persoon, voordat je die überhaupt in het echt hebt gezien.

Als ik dit zo neerzet, zal bijna iedereen zeggen, nee joh dat doe je toch niet, al verliefd worden en woorden roepen, als ik hou van jou en jij bent de partner van mijn dromen. Je zal ze de kost moeten geven die wel er al zo in gaan staan. En de meesten komen echt bedrogen uit.

Je bent namelijk niet verliefd op die ander, die ken je nog helemaal niet. Je bent verliefd geworden op de aandacht die de ander je geeft. Meer is het nog niet, echt niet. Zolang het alleen maar blijft bij babbelen, via een chat, via messenger, via wapp, ga niet aan de haal met jezelf door al te denken dat dit de partner voor het leven is.

Als je dit doet, ben je naïef. Dan heb je nog geen kaas gegeten van het echte leven. Dan ben je blij dat iemand lief en aardig tegen je is, maar ga je voorbij aan een werkelijkheid, namelijk het echte leven.

Je kunt niet verliefd worden op iemand die je nog nooit hebt gezien. Ja, maar we maken gebruik van videochat. Ja en, kun jij de ander ruiken door het scherm. Nee en laat de reuk onbewust de bepaler zijn of er een klik is ja of nee. Buiten dat, hoe weet jij of datgene wat de ander allemaal roept en zegt, waar is.

Misschien ben jij wel in alles eerlijk, maar dat weet je niet van de ander. Zo ook een vrouw die ineens via Facebook belaagd werd door knap uitziende mannen, die haar cadeautjes gingen opsturen en ze daar zo blij van werd, maar ze moest wel even eerst geld overmaken. Ze had het nog gedaan ook! Pakje uiteraard nooit ontvangen.

Een andere vrouw nog niet zo lang geleden, die belde met een consulent van Top-Paragnosten of de man met wie ze nu al maanden via social media sprak, de woorden die hij schreef, wel meende. Want ja, ze zouden elkaar al een paar keer gaan zien en telkens kwam er iets tussen, maar ze was al zo gek op deze man.

Ze was volledig in de klauwen gevallen van een charmeur, die ze zag als haar partner, nog nooit gezien hebbende, waren ze al met woorden aan het strooien gegaan, zoals we gewend zijn als we een relatie in het echt hebben.

En nu had hij voor de derde keer de afspraak gecanceld, en liet niets meer van zich horen. Ze wilde weten of het contact hersteld zou gaan worden, ze was er totaal door ontredderd. Lieve mensen, social media is leuk. Contacten opdoen ook, maar maak jezelf niet wijs dat je verliefd bent op iemand, die je alleen maar kent van een leuke vlotte babbel en een paar foto’s. En als dat babbelen niet binnen een aanzienbaren tijd wordt omgezet in een ontmoeting, haak dan af, dan is er echt iets niet in de haak.

Medium Claris
Top Paragnosten