Waar hangt geluk vanaf

Waar hangt geluk vanafWaar hangt geluk vanaf. Als je er echt bij stil gaat staan, als je er echt eens de tijd voor neemt en voor gaat zitten, eventueel met een goede vriend of vriendin of je partner en je vraagt aan elkaar, waar hangt geluk vanaf. Dan zul je zien dat het antwoord nog knap lastig is om te geven.

De kant die we ongemerkt opgeduwd worden door het systeem waarin we allemaal mee moeten draaien, hang geluk al snel af van hele andere dingen dan waar geluk echt van afhangt. Daarom is het ook zo lastig te definiëren. Bespreekbaar te maken of in woorden uit te drukken.

Want voor ieder mens kan het ook nog heel verschillend zijn waar geluk van afhangt en als je de mening bent toegedaan dat voor jou geluk ergens van afhangt, dan wil je dat een ander ook graag duidelijk maken.

Geluk hangt af van je geestelijke gesteldheid. Hoe vind je die! Jouw geestelijke gesteldheid daar hang jouw geluk vanaf. Dus kun je voorstellen dat als jouw geestelijke gesteldheid altijd druk in de weer is, zich overal druk over maakt, ook wel piekeren en zorgen maken genoemd, dat jij je niet gelukkig voelt.

Je eigen gedachten bepalen dus het geluk. Jouw gedachten zijn hier de leidende of lijdende factor in. Al heb je helemaal niets, geen cent op de bank, geen dak boven je hoofd, geen auto voor de deur en elke dag maar zien of je iets te eten vindt, kan die persoon in opperste staat van geluk leven. Zijn geestelijke gesteldheid is gezond.

En iemand die alles heeft, geen geluk kan vinden of hebben, omdat die alleen maar bezig is met het meer willen vergaren van geluk, in de vorm van materiële zaken. En dus het in de verkeerde hoek zoekt. Dat we zoveel moeite hebben om dat geluksgevoel te hebben, komt doordat we misleid worden.

Grote bedrijven hebben gedragspsychologen in dienst die precies weten hoe ze een reclame in moeten steken, waar jou brein ontvankelijk voor is. Jouw brein wordt een momentje gelukkig van iets. Een nieuw telefoon, een nieuw auto, een hebbedingetje. Een nieuwe shampoo, waarvan wordt gezegd dat je haar er van gaat glanzen. Een tandpasta die er voor gaat zorgen dat je tanden stralend wit zijn.

En we trappen er bij bosjes in. Ook criminelen maken er handig gebruik van. Elke dag heb ik een email in mijn box die te maken heeft met bitcoins. Er staat inmiddels een bedrag voor mij klaar dat ik zo kan incasseren. Geloof jij het.

Allemaal berichten, beelden en plaatjes om jou mee te lokken en aangeven, dan ben je of je word je gelukkig. Wat er in werkelijkheid gebeurt, is dat je er diep ongelukkig van wordt, maar dat deert deze mensen niet. Ze willen jou overtuigen dat je gelukkig wordt als jij maar blijft kopen.

Ze gaan over lijken en kwetsbare doelgroepen die juist beschermd moeten worden, zijn voor deze mensen zonder geweten een makkelijke prooi. Ze manipuleren je brein, ze maken je lekker en afhankelijk, net zo lang totdat jij overstag gaat.

Al eens kritisch naar reclames gekeken of op sociaal media. Dat ze heel nauwkeurig en precies jou voorschotelen en het zo brengen dat je bij jezelf denkt, dit klopt, dit is waar. Het kan niet anders. En we inmiddels worden overladen met nepnieuws. Met nepinformatie en we soms niet meer weten wat waar is.

Jouw geluk steeds meer en meer hierdoor op de achtergrond verdwijnt en de overheden zich hier net zo schuldig aan maken. En de politiek hetzelfde doet. En wij hier van allemaal de dupe zijn, omdat we uitgaan van de goedheid van de mens en maar niet kunnen begrijpen waarom we niet gelukkig zijn.

Begrijp je nu ook waarom zovelen overspannen zijn, een burn out hebben, in de criminaliteit terecht komen, kinderen en pubers die nog weinig tot geen bewustzijn hebben, alhoewel volwassenen ook, het geluk maar niet kunnen vinden.

Doe echt eens even een pas op de plaats en laat dit bewust eens tot je doordringen, waar en door wie laat jij je leiden? Waar hangt jouw geluk vanaf. Hoe staat het nou echt met jouw geestelijke gezondheid en gesteldheid. Durf je daar eerlijk en open in naar jezelf te zijn en is het dan tijd voor verandering? Ja toch, en zet die stap naar een top medium of een top paragnost om aan de slag te gaan met het geluk niet meer af te laten hangen van allemaal zaken buiten jezelf om. Wordt gezond van geest en krijg bewustzijn.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten