Waarom houden wij zoveel van honden

Waarom houden wij zoveel van honden? Ooit, lange tijd geleden zijn we een hond als een huisdier gaan zien. Dit dateert al van zo’n 12000 jaar geleden. In eerste instantie was de hond geen gezelschapsdier, ze waren nodig om het vee bij elkaar te houden. Ze hadden een belangrijke functie. Ook gingen honden mee op de jacht. Bewaakten de woning en leefomgeving. Net als de kat ook in vroeger tijden een andere functie had, die waren er om het erf muisvrij te houden.

In landen om ons heen, bijvoorbeeld Frankrijk, hebben katten en ook honden nog steeds deze functie. Meer gericht op het nodig zijn, dan als gezelschap te dienen voor de mens. Hier in Nederland zijn de meeste hondenbezitters blij met hun viervoeter en daar zit een hele belangrijke reden onder.

Wat een hond ons mens biedt, kan geen mens ons bieden. Onvoorwaardelijke liefde en trouw. Een hond kan geen toneel spelen en zal elke emotie die wordt getoond er een zijn vanuit zijn ziel. De loyaliteit van een hond is onovertrefbaar. Daar kunnen wij als mens niet tegenop. We kunnen altijd op aan van onze hond, die zal je nooit in de steek laten.

Dat we zoveel van een hond houden, heeft hiermee te maken. Maar er zijn nog meer aspecten die meetellen. We voelen ons gelukkiger door het verzorgen van de hond, we krijgen er alleen maar liefde voor terug.

Een hond geeft zingeving aan ons leven, en de mens heeft behoefte aan contact. Dat contact kun je dus ook uit de hond halen. Allemaal redenen waar wetenschappers er achter zijn gekomen waarom we zo van honden houden.

De band tussen een hond en een mens ervaren we als een band tussen moeder en kind. De liefde die de baas voelt voor zijn hond is even sterk als de liefde die je als mens voelt voor een kind. Dat zegt nogal niet wat.

Waarom we ook zoveel van honden houden heeft te maken met het knuffelen. Hierdoor komen bepaalde stofjes vrij die ons blij en gelukkig maken, we ons gewenst door voelen. Een hond is dus niet zomaar een gezelschap, het is de ultieme vorm van gezelschap en om deze redenen houden we zoveel van honden.

Een hond uit zijn gevoelens ongecontroleerd, ongefilterd, je hoef nooit te twijfelen aan de echtheid en puurheid van wat een hond je laat zien. Honden voelen emoties aan en weten wat er bij jou speelt.

Ben je onrustig, komen ze naar je toe en leggen hun hoofd op je schoot, alsof ze willen zeggen. Rustig maar, het komt wel goed. Honden zijn pure zielen, het is dus heel logisch dat we zo ongelooflijk veel om honden geven.

De mens zoekt namelijk zijn leven lang naar puurheid en echtheid, dat is zijn geboorterecht, helaas wordt ons dat ontnomen, ook al krijg je pure liefde van diegenen die je dierbaar zijn. Ons leven lang blijven we zoeken, niet echt, maar onbewust naar de puurheid van een ziel.

Daarom zijn we zo ongelooflijk dol op een hond, omdat die de puurheid van de ziel weerspiegelt. De mens kan niet zonder honden, we hebben ze nodig om van te houden, aandacht van te krijgen, bezig te zijn, te ravotten, te spelen, te knuffelen. Alles wat we zo dolgraag ook in ons eigen leven met mensen terug zouden willen zien.

Het bestaat, ook onder mensen, laat een medium of paragnost van Top-Paragnosten het je maar vertellen hoe dat werkt.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten