Waarom lijdt de een wel en de ander niet?

Waarom lijdt de een wel en de ander nietWaarom lijdt de een wel en de ander niet? Je kent ze vast en zeker in je omgeving. Mensen die altijd lachen, relaxed overkomen, waarbij alles voor de wind gaat en jij, die overal snoeihard zijn best voor moet doen. Nooit het geluk zomaar komt aanwaaien.

Hoe komt het dat de een altijd moet lijden en de ander niet! Heeft dat te maken met het gespreide bedje waarin ze zijn geboren. Gedeeltelijk wel, maar kan ook juist lijden weer met zich meebrengen. Heeft het te maken met hun manier van in het leven staan. Ja, grote kans dat dat hun het lijden bespaart.

Dat wil ik ook dan wel, hoor ik je nu denken, vertel mij dan eens even dat geheim, dat voor mij ook het lijden en moeizaam de eindjes aan elkaar te knopen en geen echte liefde mijn pad kruist tot op heden, uit mijn leven verdwijnt. En er alles voor terug ga krijgen, net als die ander, bij wie alles voor de wind gaat. Vertel mij dat geheim maar eens.

Diegenen die in jouw ogen niet lijden, zijn mensen die zich veel minder druk maken over van alles en nog wat. Het zijn mensen die het leven op zich af laten komen in plaats van het leven in de hand willen hebben. Ja dat is makkelijk zeg. Dus eigenlijk zeg je dat het geheim is, doe lekker niets, ga heerlijk achterover hangen en dan komt alles gewoon naar je toe.

Ja dat zou ik wel willen, als dat het geheim is. Maar dan verdien ik niets, dan kan ik alles nu direct wel aan de wilgen hangen. Want ik heb nog nooit meegemaakt dat iets zomaar komt aanvliegen, voor alles moet ik moeite doen. Niet alleen voor het geld om van te leven, maar eigenlijk voor alles. Vriendschappen, een partner, en allemaal kan het ook zo weer verdwijnen uit je leven.

Dan blijf ik boos en gefrustreerd achter en snap ik niet wat ik verkeerd heb gedaan. Dus alleen maar achterover hangen en niets doen, zoals je zegt, is niet de weg voor mij. Dan blijf het leven voor mij lijden, net als u.

Maar dat zeg ik ook niet, dat maak jij van mijn woorden. Ik geef aan dat mensen die niet lijden, het leven voor zich laten leiden. Ze laten het leven eigenlijk voor hun werken in plaats van dat zij het leven gaan besturen. Dat is niet niets doen, dat is ook hard werken, alleen op een hele andere manier, dan jij gewend bent.

Hoe gaan deze mensen te werk bij wie in jouw ogen alles voor de wind gaat en niet lijden. Hun gedachten werken anders. Die staan altijd in een positieve stand. Als hun iets overkomt, zuchten en kreunen ze niet en gaan niet bij de pakken neerzitten. Ze pakken het probleem aan, ze denken in oplossingen, niet in problemen. Daar zit de verdienste om veel minder te lijden in het leven.

Een ander iets wat deze mensen bezitten is, zelfrespect en eigenwaarde. Aan de hand van die waarde bepalen ze of iets goed voor hun is of niet. Is iemand niet respectvol naar hun, geven ze dat aan. Ze duiken niet weg, ze gaan geen discussies aan, ze geven het gewoon met een grote glimlach op hun gezicht aan en laten het los. Nemen er direct afstand van en houd hun niet meer bezig.

De kracht om niet te lijden in het leven ligt hierin verscholen. In plaats van klagend op de bank, schouders er onder zetten en aan aanpakken. Geen angst hebben voor het onbekende. Niet nadenken of iets je wel gaat lukken en of je het wel kan. Doen en er van overtuigd zijn dat je het kan en lukt.

Jij kan het ook, zeker met hulp van een goed medium of een top paragnost en die vind je op Top-Paragnosten. Zij spiegelen jou precies voor hoe je vanuit een leven met lijden kunt stappen. Je zult er wel zelf mee aan de slag moeten gaan. Lukken gaat het je, als je eenmaal de stap hebt gezet er mee aan de slag te willen gaan.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten