Wanneer heb je iets pijnlijks verwerkt

Wanneer heb je iets pijnlijks verwerktWanneer heb je iets pijnlijks verwerkt! We hebben dingen in ons leven te verwerken. Het kunnen kleine dingen zijn, een woordenwisseling met je allerbeste vriendin, het loslaten van een collega waar je lange tijd fijn mee samen hebt gewerkt. Allemaal situaties die tijd nodig hebben om te verwerken. Er zijn ook pittiger situaties die vragen om verwerkingstijd. Het loslaten van een partner na een scheiding, het overlijden van een dierbare.

De een heeft meer tijd nodig dan de ander. Hier staat geen tijd voor, het is de tijd die nodig is. Maar wanneer heb je iets verwerkt, hoe weet je dat en als je midden in het verwerkingsproces zit, kun je de angst hebben, dat de pijn die je voelt, de gedachten die je er bij hebt, misschien wel nooit voorbij zullen gaan.

Er zijn ook situaties die zoveel impact hebben, dat je het je hele leven met je mee zult dragen. Die verwerk je wel, je vergeet ze nooit en het kan je leven daarna altijd blijven beïnvloeden. De impact is zo groot geweest, dat je er tot aan je dood mee bezig kunt zijn. Het wordt telkens opnieuw aangeraakt. En weet je, dat mag, er iets niets mis mee. We zijn mens, we voelen, we ervaren, we leven. Diegenen die aangeven geen rugzak meer te hebben, dat bestaat niet. Want elke ervaring negatief of positief, daar baseren we onze vervolgkeuzes op en kunnen zorgen voor een verandering van ons pad.

Zolang je nog veel bezig bent met datgene wat je is overkomen, heb je het nog niet verwerkt. Zodra je bij jezelf bemerkt dat je je af en toe verlost voelt, dan begin je het los te laten. Zodra je er net zo vaak en zo weinig aan denkt, aan al het andere in je leven, kun je aannemen dat je het hebt verwerkt.

De gedachte dat het je misschien niet gaat lukken, is heel logisch. Je zit er middenin, maar hoe erg het ook was wat je hebt meegemaakt, er komt een moment dat het je minder zal bezighouden, niet meer totaal in zijn greep heeft, wees daar gerust op.

Het kan wel weer opleven, denk maar eens aan een situatie dat je weer oog in oog stond met je ex. Dat heeft je geraakt, ook al heb je er zelf voor gekozen. Dit komt, omdat we als mens ook liefde kennen en ons hart kan opnieuw geraakt worden. Laat het er zijn, voel wat het met je doet.

Door verwerken, wordt een mens hopelijk krachtiger. Sterker mag ook, maar dat is iets anders. Liever krachtiger, dan durf je namelijk de liefde te laten stromen voor jezelf en anderen. Dan blijf je of krijg je weer vertrouwen in de mensheid en ga je daarna anders met jezelf om.

Sterker worden, heeft meer de neiging om de liefde juist uit te sluiten, de rug toe te keren. Dan laat je datgene wat je is overkomen wel los, maar kies je er voor je nooit meer open te stellen voor de liefde. Je zult dat op een gegeven moment zelf gaan voelen. Ook al geniet je van het alleen zijn, zeg je stoer, ik wil nooit iemand meer. Er komt een keer een moment dat je je moederziel alleen voelt en dat is ook een moment van verwerking.

Dan is er besef dat je jezelf te kort doet en gebeurt er ook iets met je. Dat heb je later in de gaten. Hoe je het wendt of keert, verwerken hoort bij het leven. De liefde zal altijd weer zegevieren, want dat is verwerken. Dat hoeft niet perse een ander persoon in je leven te zijn.

Het kan ook heel goed de liefde voor jezelf zijn, die ineens heel duidelijk zichtbaar wordt als je iets aan het verwerken bent. Zit jij in een verwerking, heb je behoefte aan een luisterend oor. Of iemand waar je vragen aan kunt stellen, waar je nu staat, of het je gaat lukken. Bel of chat dan gerust een met een medium of paragnost van Top -Paragnosten. Die zijn bij uitstek degenen die voor jou in deze tijd het juiste kunnen betekenen.

Medium Clarisa
Top Paragnoten