Wat gebeurt er als iemand je negeert

Wat gebeurt er als iemand je negeertWat gebeurt er als iemand je negeert. Als iemand je negeert, heb je dat direct in de gaten. Of je daar direct iets mee doet, de meesten niet. Zeker niet als het iemand is die je erg leuk vindt en graag als een partner zou willen zien. Of misschien is het al wel je partner, zijn jullie al lang samen en begint hij je te negeren. Wat gebeurt er als iemand je negeert?

Dan ga je je dingen lopen afvragen, je gaat er over nadenken, misschien wel lopen piekeren en er een heleboel bijhalen. Wat je het allerbeste zou kunnen doen, is het naar de ander aangeven, maar op de een of andere manier, vinden we dat vaak heel moeilijk en lastig.

Is het je partner niet, dan hoef je het niet eens aan te gaan geven. Denk dan bij jezelf, lekker belangrijk, maar als jij mij gaat negeren nu, dan verdien je mij niet. Dan is het voor mij klaar. Wat doen de meesten, vanuit de angst de ander kwijt te raken. Die gaan heel omzichtig en voorzichtig te werk. Dubben dagenlang of ze wel of niet iets van zich laten horen. En als ze eenmaal zover zijn, dan moeten de woorden heel zorgvuldig gekozen worden. Want stel je voor dat diegene die je negeert, je nog steeds blijft negeren. Wat dan zeg. Nachtmerries kun je er van krijgen. Denk altijd aan je eigen waardigheid. Ga nooit achter iemand aanlopen, die je negeert, terwijl je nog niet in een relatie met die ander zit. Ook al doet het pijn, al voel je je gepasseerd, denk bij jezelf. Wil ik iemand die mij zo behandeld? Nee toch.

Als je al langer in een relatie zit en de ander begint je te negeren, kun je op eenzelfde manier er in gaan staan, als hierboven. Dan zegt het heel veel over jezelf en de relatie waarin je zit. Dan hebben jullie nog nooit echt met elkaar goed over de dingen gesproken. Dan weet je ook echt nog niet wat je aan elkaar hebt. Als je dan ook wegduikt, vraag je dan eens af, wat de basis van deze relatie is. Waar bouw je eigenlijk op en aan.

Je zult toch alles tegen elkaar moeten kunnen zeggen en helemaal als de ander je begint te negeren. Als je het opmerkt, geef het aan. Luister goed naar de woorden van de ander, maar kijk ook goed hoe de ander zich er bij gedraagt. Woorden zijn maar woorden en lichaamstaal kan heel veel meer zeggen. Reageert de ander nonchalant en zegt die dat het niet waar is, weet dat het wel waar is. Jij voelt het en dat is jouw waarheid, twijfel daar geen seconde aan.

Zegt de ander, ja inderdaad, ik ben je aan het negeren, ik heb daar mijn redenen voor. Neem dit dan aan. De ander weet nu dat je het in de gaten hebt en zal hier rekening mee houden. Loopt de ander er voor weg, wil die er niet over praten, geef dan aan, dat je er last van hebt. Dat je de verbinding nu niet voelt en dat je samen bent en recht hebt op zijn verhaal. Hoe kun je anders samen bouwen aan een relatie.

Met andere woorden, maak het bespreekbaar en ja, dan hoor ik als medium heel vaak, hij wil er niet over praten, hij loopt er voor weg, het is geen prater. Ja en, betekent dat dat jij altijd maar begrip moet hebben voor hoe hij in elkaar steekt. Betekent dat dat je alles altijd maar moet accepteren?

Nee, in een relatie moeten beiden aan elkaar laten zien dat ze er voor elkaar willen zijn, en kan het niet zo zijn, dat hij er mee wegkomt in de zin van, ik weet het niet, het is niet zo, laat me, ik wil er niet over praten. Want als dat zo is, bedenk dan eens of je wel met de juiste partner samen bent. Dit ga je niet volhouden tot de dood ons scheidt. En misschien ben je wel met de juiste partner samen, maar heb je nog niet de juiste relatie met jezelf.

Als je wordt genegeerd door de ander, voelt dat als een afwijzing, het voelt alsof je niet belangrijk bent, het voelt alsof je niet meetelt. Dat voel je allemaal. Heb je als kind zijnde dit ook al gevoeld, zul je niet snel je mond opendoen, je bent het niet gewend. En toch zul je het wel moeten gaan doen, anders gaan er dingen onbesproken blijven die tussen jullie in gaan staan en op een gegeven moment echt als een last gaat meedragen. Zorg dat die last er niet komt, bel met een medium of paragnost van Top-Paragnosten er over en vraag hoe je het kunt gaan aanpakken om erger te voorkomen.

Medium Clarisa