Wat is de grootste verspilling van je leven

Wat is je grootste verspilling van je leven. Je grootste verspilling in je leven is tijd besteden aan zaken die niets toevoegen, niet relevant zijn en met name gedachten die zich blijven herhalen over zaken die er vroeger waren en er nu niet meer zijn. Daarnaast is Wat is je grootste verspilling van je leven. Je grootste verspilling in je leven is tijd besteden aan zaken die niets toevoegen, niet relevant zijn en met name gedachten die zich blijven herhalen over zaken die er vroeger waren en er nu niet meer zijn. Daarnaast is ook bezig zijn elke keer weer met je toekomst een hele grote verspilling van tijd.

Als de mens zich nou eens echt bewust zou zijn wat belangrijk is in zijn leven, dan zouden we zoveel zorgvuldiger omgaan met onze tijd. Want heb jij enig weet van hoeveel tijd je hebt? Moet je eens kijken hoe spannend ze het eigenlijk voor ons hebben gemaakt, daar al eens aan gedacht.

Zodra je geboren wordt, gaat je tijd in, je werkt ergens naartoe, maar wanneer en hoe dat moment er zal gaan komen, we weten het niet. Ja we kunnen zelf het einde bepalen, omdat je het leven wat je leidt als een lijdensweg ervaart. Dan weet je het en is triest genoeg.

We weten onze tijd niet, we weten niet hoeveel tijd ons is gegeven. We weten niet wanneer het onze tijd is om te gaan. Wat doe je dan in de tussentijd? Als het goed is, de tijd die je is gegund zo goed mogelijk gebruiken, lijkt me.

Doe je dat, ben je je daar terdege van bewust, of zit je al jaren in een relatie die strijd geeft, waarin koude oorlog heerst en laat je dat allemaal toe. Nee, ik laat het niet toe hoor, geef heus wel tegenslag, maar ja is er een alternatief dan. Dit is toch wat het is. Nee, dit is niet wat het is. Wanneer ga jij inzien, bewust worden dat jij verantwoordelijk bent voor de juiste invulling van je eigen tijd.

Zolang je blijft zitten op een plek die niet bevredigend is, verspil je tijd. Zolang jij niet een keuze maakt en onheil laat blijven komen, verspil je tijd. We hebben het besef niet hoe belangrijk tijd is. We hebben het besef niet dat elke seconde niet voluit geleefd, een verspilling van onze tijd is.

Ik ben dit blog aan het schrijven, dat kost mij tijd. Ik geniet hiervan als medium, maar zodra ik ga beseffen dat ik het schrijven van blogs niet meer leuk vind en het ga ervaren als een verspilling van mijn tijd, dan stop ik er mee.

Daarmee geef ik aan, wees je bewust van je tijd waarvan je niet weet hoelang die er zal zijn. Zorg er voor dat alles wat je doet, goed is voor jezelf. Dat heeft niets te maken met egoïsme. Het heeft te maken met goed te zorgen voor jezelf, dat is ieder mens aan zichzelf verplicht.

Die verplichting van goed voor onszelf zorgen, die in gaan zien, ga je anders door in het leven staan. Ga je anders met je tijd om. Je ervaart dankbaarheid dat je nog steeds de tijd krijgt. Je gaat hele bewuste keuzes maken. Je realiseert je namelijk terdege dat tijd weggooien, of verspillen, zonde van je gelimiteerde tijd is.

Want tijd kent een limiet, het houdt vanzelf een keer op. En met onszelf vellen we het laatste oordeel. En er zijn een hoop mensen die spijt hebben. Spijt hebben dat ze hun tijd verspild hebben aan heel veel dingen die hun niet blij en gelukkig hebben gemaakt. Dat ze tijd hebben weggegooid aan jaren piekeren over iets wat ze zijn kwijtgeraakt en dan heb ik het over liefde van een ander. Want al die jaren ben je niet goed geweest voor jezelf.

Realiseer je dat jouw tijd het enige is wat van belang is en spendeer het goed. Leer samen met een medium of paragnost van Top-Paragnosten hoe je bewust kunt worden van de tijd en hoe je die voor jezelf het beste kunt gaan besteden.

De grootste verspilling in je leven is je tijd te geven aan dingen, mensen die jouw tijd misbruiken. Dan laat jij dat toe.

Medium Clarisa
Top Paragnosten