Wat is heldervoelend?

Als je het hebt over mediums en paragnosten, dan valt al vaak de term heldervoelend. Dit is een van de spirituele gaven dat iemand kan hebben. Heldervoelend betekent dat de persoon in kwestie een extra gevoeligheid heeft voor energieën. Dit kan zich uiten in het voelen van aanwezige geesten. Dit is niet zo vreemd, aangezien we allemaal energie zijn.

Een heldervoelend persoon kan ook gevoelens van anderen opvangen, wat betekent dat ze empathisch zijn. Veel mensen met deze gave zijn dan ook heel begripvol en kunnen goed luisteren. Ze weten precies wat er aan de hand is, omdat ze de ander echt voelen.

Wat is heldervoelend?

De omschrijving van een heldervoelend persoon

Heldervoelend, hoogsensitief en intuïtie. Dat is hoe iemands karakter met de heldervoelende gave vaak wordt omschreven. Geheel automatisch kan iemand die heldervoelend is dingen aanvoelen, bijvoorbeeld bij andere personen. Een heldervoelende voelt de energie om iemand heen, waaronder ook de emoties.

Bij heldervoelen is iemand in sterke verbinding met het gevoel. Hierbij gaat het erom dat de heldervoelende persoon bewust is van het gehele lichaam en het energiesysteem. Dit begint vaak bij een onderbuikgevoel waardoor je je open stelt om energie waar te kunnen nemen.

Energie is eigenlijk alles om ons heen, zowel negatieve energieën als positieve energie kan worden gevoelt. Iemand die heldervoelend is kan zich open stellen voor alle energieën om ons heen.

Het voelen van de energie die mensen uitstralen

De hoog ontwikkelde intuïtie leidt ertoe dat iemand die heldervoelend is de omgeving kan scannen, zij voelen intenser en nemen scherp waar. Dit kan er ook voor zorgen dat de hooggevoeligheid zich uit in het kunnen voorvoelen, dit wil zeggen dat je kunt voorspellen wat er gaat gebeuren op bepaalde plaatsen of met andere mensen.

De fijngevoelige energieën die iemand kan aanvoelen zijn:

 • Sfeer
 • Stemmingen
 • Intenties
 • Bedoelingen
 • Emoties
 • Gevoelens
 • Spanningen

Heldervoelendheid gaat verder dan een intuïtie en dan het onderbuikgevoel. Het is namelijk zo dat iemand die heldervoelend is pijn, emoties en intenties van anderen kunnen aanvoelen. Door het aanvoelen van allerlei soorten energieën is het mogelijk om anderen te helpen doordat jij dingen kan waarnemen.

Wat levert heldervoelendheid op?

Heldervoelendheid kan jouzelf wat opleveren als jij beschikt over deze gave. Zo helpt jouw onderbuikgevoel jou bij het maken van beslissingen. Zo kun jij gevoelens en intenties van anderen aanvoelen, waardoor je wellicht de keuze kan maken of je met iemand in zee moet gaan. Ook kun je bij iedere woning een gevoel voelen deze hebben allen een andere ambiance, waardoor je kan beslissen of dit iets voor jou is ja of de nee. Ook kan heldervoelendheid helpen om keuzes te maken die gericht zijn op de toekomst.

Als anderen vertrouwen in jouw spiritualiteit dan is het ook mogelijk dat jij hen helpt met jouw hoogsensitiviteit. Want zij zullen dan eerder naar jou toekomen als ze willen dat je energie voelt, of bijvoorbeeld een sessie wilt doen voor hen. Doordat je heldervoelend bent is het mogelijk om te werken met mensen, maar ook is het mogelijk om online readings te doen. Op deze manier kun je helpen en mensen adviseren over keuzes die zij moeten maken in hun leven. Jij kan hen vertellen wat jij voelt bij een situatie, wat daar gaat gebeuren bijvoorbeeld. Dit kan hen helpen om de juiste keuzes te maken.

In vele situaties kan heldervoelendheid andere mensen helpen. Denk hierbij aan een burn out, bij een ontmoeting met een verwante ziel, bij een vervelende situatie of bij een nieuwe baan. Heldervoelendheid helpt om inzicht te krijgen in situaties.

Het is wel belangrijk dat jij je prettig en goed voelt bij jouw gaven voordat je andere mensen hiermee gaat helpen. Jij moet er namelijk wel echt achter staan, anders kan het zijn dat jij energieën van anderen gaat voelen en hierdoor gaat lijden.

Heldervoelendheid en eigen emoties

Sommigen ervaren hun heldervoelendheid als een last waarbij een bepaalde angst komt kijken. Het kan namelijk lastig zijn om de grens tussen jouw eigen gevoel en het gevoel van andere mensen te bewaken. Het kan verwarrend zijn om ook de gedachten en emoties van anderen te ervaren. Ook heb je een hele sterke intuïtie voor negatieve energie, wat als last voor het eigen lichaam kan worden gezien.

Je moet daarom leren omgaan met de heldervoelendheid en de manier waarop je dit kan inzetten en ontwikkelen. Het is belangrijk dat je dit doet zodat je leert omgaan met de heldervoelendheid en het kan inzetten als kracht.

Je moet op eigen kracht je kunnen afzonderen van wat mensen voelen, je moet dus jezelf kunnen afsluiten van deze energieën. Het kan teveel en overweldigend worden voor lichaam en geest. Daarbij moet je ook zorgen dat jouw eigen gedachten en emoties niet worden beïnvloed door de energie van anderen. Het is niet fijn als jij de gevoelens en emoties van andere overneemt.

Als jij hier moeite mee hebt of zelfs lichamelijke klachten krijgt is het verstandig om in contact te komen met andere mensen die heldervoelendheid als gave hebben.

Omgaan met jouw heldervoelendheid

Het is heel belangrijk om de opgevangen positieve of negatieve energie te verwerken, want als je dit niet doet dan blijft deze energie in jouw lichaam hangen. Dit kan zorgen voor een hele hoop problemen, want dan gaan jouw emoties en lichamelijke klachten steeds meer toenemen. Dit kan leiden tot een slecht humeur, maar ook tot klachten als buikpijn of misselijkheid. Wanneer je de opgevangen energie niet verwerkt, dan is het mogelijk dat je hierdoor steeds moeilijker contact kan leggen met je eigen energie. Je wordt dan steeds verder van je eigen energie afgehaald.

Het is dus heel belangrijk dat je leert omgaan met jouw heldervoelendheid, want anders kan het zijn dat je hierdoor lichamelijke of emotionele klachten krijgt.

Tips:

 • Zorg dat je voldoende rust neemt en ontspant, want dan kan je lichaam beter herstellen van de verwerking van de energieën.
 • Eet gezond, want dan voel je je fit en energiek. Beweeg voldoende, want dit zorgt ervoor dat de doorbloeding van het lichaam goed is en dat er voldoende energie door het lichaam stroomt.
 • Mediteer, want dit helpt je om beter contact te maken met je eigen energie en het zorgt ervoor dat je meer in balans bent.
 • Zorg dat je voldoende aandacht besteed aan jouw innerlijke behoeftes, want dan ben je meer in balans met jouw eigen energie.
 • Laat je heldervoelendheid niet beïnvloeden door de energie van andere mensen, want dit kan slecht voor je zijn.
 • Probeer regelmatig te ontspannen en in contact te komen met je eigen energie.
 • Leer jezelf afsluiten van de energie van andere mensen, zodat je niet overweldigd wordt door deze energieën.

Welke gaven zijn er nog meer?

Bij heldervoelend houdt het niet op, er zijn ook andere gaven die je kunt hebben. Bij heldervoelend kun je dus emoties en gevoelens van anderen waarnemen. Dit kan helpen bij stress, als iemand emotioneel is of bij verliefdheid.

Maar het is ook mogelijk dat iemand over helderziendheid beschikt. Iemand die helderziend is kan juist met hun ogen dingen waarnemen en hierdoor onbewust in de toekomst kijken. Zij kunnen jou vertellen wat er op korte termijn bij jou gebeurt.

Het kan ook zijn dat iemand helderhorend is. Zij kunnen woorden, stemmen of andere geluiden horen. Deze woorden kunnen afkomstig zijn van andere entiteiten en een boodschap zijn.

Als je een heldervoelende bent, dan is het ook mogelijk dat je meerdere gaven hebt. Het is mogelijk dat je bijvoorbeeld over helderziendheid beschikt en hierdoor jouw gave versterkt wordt.

Praten over jouw heldervoelendheid

Bovenstaande zijn de kenmerken van de gave heldervoelend. Er zijn vele mensen die deze gave hebben, maar hier nog niet voor open staan. Wil jij hulp bij het openstellen voor de gave en het ontwikkelen van jouw gave? Je kunt hiervoor in contact komen met een ervaren medium of paragnost.

Zij hebben ervaring met het aanvoelen van emoties en energieën. Zij kunnen helpen met jouw angsten en emoties. Weet jij niet goed hoe je met jouw gave om moet gaan? Kom dan in contact. Ook als je een reading wil met iemand die heldervoelend is dan kun je dat online doen bij Top Paragnosten.

Box: 13 Medium Olivia
Medium Olivia
Beschikbaar
 
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Box: 16 Medium Margret
Medium Margret
Beschikbaar
 
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Box: 24 Paragnost Eva
Paragnost Eva
Beschikbaar
 
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Box: 35 MariaLouise
MariaLouise
Beschikbaar
 
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Box: 39 Lies
Lies
Beschikbaar
 
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Box: 56 Medium Carine
Medium Carine
Beschikbaar
 
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Box: 36 Spiritueel coach Sky
Spiritueel coach Sky
Ingesprek
 
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Box: 42 Medium Amy
Medium Amy
Ingesprek
 
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Box: 61 Paragnost Marco
Paragnost Marco
Ingesprek
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Box: 53 Spiritueel Coach Clarisa
Spiritueel Coach Clarisa
Ingesprek
  
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Box: 03 Evees
Evees
Offline
 
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Box: 05 Medium Layla
Medium Layla
Offline
 
Zit je met een probleem heb je een vraag waarbij je inzichten nodig hebt dan help ik je graag met mijn winty s (gidsen)surinaamsezigeunerwaarzegkaarten en de tarotkaarten en de pendel kan ik je duidelinkheid gevenoverhetveleden en het heden

Box: 06 Medium Kitty
Medium Kitty
Offline
 
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Box: 07 Medium Laura
Medium Laura
Offline
 
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Box: 08 Paragnost Bernadette
Paragnost Bernadette
Offline
 
Niet aangeleerd maar aangeboren. Hierdoor help ik je inzichten te krijgen waar je problemen en blokkades liggen. Waardoor je verder kunt in je leven om je doelen en wensen te bereiken.

Box: 10 Medium Arlette
Medium Arlette
Offline
 
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Box: 11 Medium Betty
Medium Betty
Offline
  
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Box: 12 Oryn
Oryn
Offline
 
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Box: 14 Medium Maria
Medium Maria
Offline
 
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Box: 15 Medium Daniël
Medium Daniël
Offline
 
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Box: 17 Valantino
Valantino
Offline
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Box: 19 Medium Regina
Medium Regina
Offline
 
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Box: 20 Anita
Anita
Offline
 
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Box: 22 Paragnost Thea
Paragnost Thea
Offline
 
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Box: 23 Paragnost Marie
Paragnost Marie
Offline
 
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Box: 25 Elise
Elise
Offline
 
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Box: 26 Cleopatra
Cleopatra
Offline
   
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Box: 28 Faroek
Faroek
Offline
 
Healer | Transformatie | Starseed Zielsliefde | Multi-Dimensionaal | LGBTQ+

Box: 29 Medium Marion
Medium Marion
Offline
   
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Box: 31 Katja Charlotte
Katja Charlotte
Offline
  
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Box: 32 Medium Angie
Medium Angie
Offline
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Box: 33 Linda
Linda
Offline
 
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Box: 37 Medium Layla (2)
Medium Layla (2)
Offline
    
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Box: 43 Medium Rosali
Medium Rosali
Offline
 
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Box: 46 Medium Corina
Medium Corina
Offline
 
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Box: 50 Medium Diana
Medium Diana
Offline
 
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Box: 04 Albert
Albert
Offline
  
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Box: 58 Medium Jeanette
Medium Jeanette
Offline
  
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Box: 62 Medium Bhartie
Medium Bhartie
Offline
 
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Box: 65 Michael
Michael
Offline
 
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Box: 67 Paragnost Martie
Paragnost Martie
Offline
 
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Box: 70 Klanten Service Box
Klanten Service Box
Offline
  
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Box: 52 Paragnost Lis
Paragnost Lis
Offline
 
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.