Wat is het verschil tussen medium en paragnost?

Je hebt vast wel eens gehoord van de termen medium en paragnost. Voor vele mensen is het onduidelijk wat het grootste verschil is tussen deze termen óf dat er überhaupt wel een verschil is. Er is zeker een verschil, en wij leggen jou dit graag uit!

Mensen denken vaak dat een medium een paragnost is, dat een helderziende een medium is en deze woorden worden dan ook vaak door elkaar heen gebruikt. Maar het is niet zo dat een paragnost een medium is of dat alle paragnosten ook helderziende zijn. Wij helpen graag om deze verwarring uit de wereld te helpen.

Wat is het verschil tussen medium en paragnost?

Wat is een medium?

Een medium is iemand die in contact staat met andere entiteiten, denk hierbij aan overleden personen, engelen of geesten. Een medium is dan kort gezegd een drager tussen de aarde en de entiteiten. Een medium kan dan informatie (boodschappen) overbrengen tussen deze twee werelden.

Als jij belangrijke vragen hebt aan een overledene bijvoorbeeld, dan kunnen sommige mediums contacten leggen met hen om jouw vragen te beantwoorden. Dit kunnen de paragnosten omdat zij beschikken over paranormale gaven. Deze gaven zijn helderziend, helderwetend, helderhorend, heldervoelend of helderruikend.

Wanneer wordt iemand een paragnost genoemd?

Ook een paragnost heeft een paranormale gave, net zoals een medium. Het grote verschil tussen een medium en een paragnost is dat een paragnost geen contacten kunnen leggen met andere entiteiten. Zij kunnen jou wel helpen doordat zij buitenzintuiglijke waarnemingen doen.

De paranormale gaven van een medium en paragnost

Een paragnost beschikt, net als een medium over bepaalde gaven. Deze gaven zijn helderziend, heldervoelend, helderwetend, helderruikend of helderhorend. Door deze gaven kunnen zij dingen waarnemen die je zonder deze gave niet kan waarnemen.

Zo kunnen zij iets gezien hebben, weet een paragnost iets of voelen zij de gevoelens van een andere persoon. Dit hoeft niet perse iets uit het heden te zijn, maar kan ook gaan over vorige levens, het verleden of juist de toekomst. Op deze manier kunnen mediums en paragnosten jou inzicht geven over gebeurtenissen uit het dagelijks leven. Dit helpt jou wat betreft de interpretatie van situaties, maar ook om zelf te kunnen groeien.

Een medium of paragnost kan jouw toekomst zien, kan jou boodschappen doorgeven (doorgeefluik) of kan jou helpen met het juiste pad vinden in jouw leven.

Hoe kan ik een beroep doen op de hulp van een medium of paragnost?

Wanneer jij vragen hebt, problemen ervaart en advies wilt inwinnen dan kun je terecht bij een medium of paragnost.

Hulpmiddelen tijdens een consult

Tijdens een consult met een medium of paragnost kan het zijn dat er hulpmiddelen worden ingezet om antwoorden te krijgen. Op verschillende manieren kunnen zij namelijk aan antwoorden komen.

Zo kan het zijn dat een paragnost ziet wat er gaat gebeuren in de toekomst, terwijl een ander juist beschikt over de vaardigheden van kaartleggen. Zo kan een medium tarotkaarten of engelenkaarten gebruiken om op deze manier antwoorden te krijgen.

Een andere optie is dat er gebruik gemaakt wordt van een doorgeefluik, dit hulpmiddel maakt het voor mediums mogelijk contact te leggen met overledene of andere entiteiten. Het doorgeefluik is een hulpmiddel waarbij er contact kan worden gelegd met de overkant, zonder dat het direct duidelijk is wie er aan het woord is.

Waarmee kan een medium of paragnost helpen?

Een medium of een paragnost kan jou met vele verschillende vragen helpen. Zo kan het zijn dat je advies nodig hebt, maar je kunt bij hen ook terecht met vragen over liefde, werk of andere levensgebieden. Omdat mediums buiten de aardse wereld contact kunnen leggen, kunnen zij dingen regelen of doorkrijgen die voor ons mensen niet mogelijk is.

Voorbeelden van vragen die je aan een medium of paragnost kunt stellen zijn:

– Kan een overledene nog contact met me opnemen?

– Hoe kan ik contact leggen met een overledene?

– Wat is mijn missie in het leven?

– Waarom loop ik vast in mijn leven?

– Wat betekent dit droombeeld voor mij?

– Heb ik nog een andere zielsverwant?

Een medium of paragnost kan deze vragen dus vaak wel beantwoorden. Het is alleen wel belangrijk dat je weet wat je wilt vragen, want het is niet mogelijk alles te bespreken in een consult.

Hoe kun je je voorbereiden op een reading met een medium of paragnost?

Lijkt het jou een goed idee om in contact te komen met een medium of paragnost? Dan wil je jezelf natuurlijk ook zo goed mogelijk voorbereiden op zo’n consult. Zorg ervoor dat jij een open houding hebt zodat je de reading optimaal kunt ontvangen.

Leg jouw vragen of problemen zo duidelijk mogelijk voor, zodat het medium of paragnost je kan helpen met deze situatie. Denk na over waarom je bepaalde dingen ervaart of waarom je bepaalde vragen hebt. Zo kun je erachter komen wat jouw drijfveren zijn waardoor je de reading aangaat en kun je nog beter nadenken over wat er precies gebeurd.

Zorg er voor dat jij jouw hoofd leeg hebt en zo ontspannen mogelijk bent, zodat je de reading optimaal kunt ontvangen. Wanneer jij negatieve energie uitzendt, zal dit ook weerspiegeld worden in de reading.

Vind een medium of paragnost die bij jou past

Je weet nu dat medium geen overkoepelende term is, dat je de termen niet door elkaar gebruikt, maar dat een medium anders is dan een paragnost! Wil jij in contact komen met een medium of paragnost, dan kun je de keuze maken op basis van de vragen die je hebt! Wil jij vragen stellen over jouw eigen leven, liefde, relatie of blokkades? Dan kun je altijd terecht bij een paragnost.

Wil jij juist spreken met een paragnost omdat je wil dat er contact wordt gelegd met overledenen? Dan moet je natuurlijk zijn bij een van onze mediums! Binnen het mediumschap is er erg veel keuze, zorg daarom altijd dat je kiest voor een van de consulenten waarbij jij je goed voelt!

Online kun je direct een consult starten met een medium of paragnost naar jouw keuze.