Wat is kracht?

Wat is kracht?Wat is kracht? Als je op het internet zoekt naar het woord kracht, krijg je allerlei hits, die aangeven wat kracht is. Volgens Wikipedia is kracht een grootheid, die een voorwerp van vorm of van snelheid kan doen veranderen.

Het is ook een grootheid op welke manier er geduwd of getrokken kan worden aan een voorwerp. Kracht wordt ook omschreven als, iets wat een voorwerp kan doen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan klei.

Ook wordt het woord kracht geassocieerd met spierkracht. Maar nergens lees je over de mens zijn innerlijke kracht, of zijn liefdeskracht. Dat is wat een mens namelijk bezit. Een mens is geen voorwerp.

Toch kan de kracht in een mens zijn innerlijk maken of volledig verbrijzelen. Hoe mooi zou het zijn als de mens wel bekend zou zijn met zijn kracht? Dat dit alles te maken heeft met spiritualiteit. Leven vanuit eigen kracht.

Als je dan teruggaat naar wat Wikipedia ziet als kracht, dan kun je wel een link leggen. Het is een grootheid, nou dat is de menselijke kracht zeker, die iets van vorm of van snelheid kan veranderen. Als we dit doortrekken naar de kracht in ieder mens.

Dan zegt de kracht in jou iets tegen jezelf. Sta je volledig in je kracht of zit je ontkracht op de bank? Geeft een medium van Qmediums aan. Wij, de mediums en paragnosten van Qmediums spreken ook over kracht.

Kracht in de zin van het vuur in ieder mens, zijn spirit, zijn ziel. Als die krachtig is, dan voel je een energie van heb ik jou daar. De een zal het fantastisch vinden, de ander zal het verafschuwen. Er kan ook tegen op gekeken worden.

Spiritueel gezien kan een mens niet zonder zijn eigen innerlijke kracht en deze kracht heeft niets et zijn spiermassa te maken. Het is een uitstraling die je voelt, die iets in zich heeft. Het is een persoon die nergens bang voor is, de hele wereld aankan.

Die op alles adequaat en met humor reageert, die altijd in balans is, die nooit verlaat. Precies weet welke stappen te zetten en wanneer. Volledig vaart op zijn eigen kompas. Zijn onderbuikgevoel als enige vertrouwt.

Het zijn mensen die precies weten hoe ze die innerlijke kracht op een fijne manier voor zichzelf in kunnen zetten. Waarbij ze alle aandacht hebben voor anderen. Oprechte aandacht. Ze stralen vertrouwen uit.

Ze zijn open, spontaan, tonen respect maar stellen ook hun grenzen. Ze bemoeien zich niet met anderen, laten zo die in hun waarde. Ze manipuleren niet, ze zijn oprecht vriendelijk. Ze zullen ook nooit naar een ander wijzen met een vinger.

Ze kunnen ook vergeven, want ze weten, dit doe ik voor mijzelf. Ik wil mijn eigen innerlijke kracht niet verliezen. Dan raak ik mijzelf kwijt. Ze gaan de ander ook niet verwijten. Ze zullen diegenen die hun pijn doen, niet terug willen pakken en ook pijn willen doen.

Ze weten heel goed waar ze staan, ze zijn nederig, dankbaar voor wat er is. Ze zijn op en top zichzelf.