Wat is paranormaal?

Paranormaal wil zeggen dat iets niet op een natuurlijke wijze verklaarbaar is, er is geen wetenschappelijk bewijs voor ‘iets’. Paranormaal wordt dan ook beschreven als iets dat boven het normale is. Paranormaal wijst op iemand die beschikt over paranormale gaven, hierdoor kunnen waarnemingen gedaan worden die je zonder deze paranormale gave niet kunt doen.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan iemand, en een korte tijd daarna kom je diegene tegen of ontvang je een bericht van diegene. Dit is ook een van de paranormale verschijnselen dat kan aangeven dat je paranormaal begaafd bent.

Er zijn veel meer paranormale verschijnselen die gedaan kunnen worden. Soms weet iemand iets zonder een verklaring, ook kan iemand op een bepaalde manier weten wat er gaat gebeuren of andere bizarre dingen weten of zien. Het is heel erg lastig om hier een verklaring voor te geven op natuurlijke wijze.

Wat is paranormaal?

Paranormale waarnemingen doen

De buitenzintuiglijke waarneming die iemand kan doen die paranormale gaven heeft hangt af van over welke gaven zij beschikken. Er zijn namelijk verschillende gaven die je als zesde zintuig kan hebben wat er voor zorgt dat je paranormaal begaafd bent.

Soms kan iemand de toekomst voorspellen, heeft iemand voorspellende dromen, een ander hoort geluiden of heeft juist een sterke aanleg voor het voelen van bepaalde energieën. Er zijn verschillende gaven die iemand kan hebben; heldervoelend, helderwetend, helderziend, helderhorend of helderruikend.

Wanneer iemand heldervoelend is dan kunnen ze bepaalde energieën voelen, dit kan bijvoorbeeld de emoties zijn van anderen maar ook de aanwezigheid van geesten. Deze paranormale waarneming kan helpen bij het beter begrijpen van situaties.

Wanneer iemand helderwetend is dan weten ze veel dingen zonder dat ze weten hoe ze hieraan komen. Ze hebben dan een soort van intuïtie die sterk is ontwikkeld waardoor ze bepaalde dingen voelen of gewoon weten. Hierdoor is het mogelijk dat iemand die paranormaal begaafd is aan jou boodschappen overbrengt vanuit de spirituele wereld die jou kunnen helpen.

Wanneer iemand helderziend is dan zien ze dingen die er niet zijn of die anderen niet kunnen zien. Dit kan bijvoorbeeld geesten zijn maar ook aanwijzingen voor de toekomst. Deze mensen weten dan meer over wat er in de toekomst kan gaan gebeuren, deze mediums voorspellen dus jouw toekomst.

Wanneer iemand helderhorend is dan horen ze dingen die er niet zijn of die anderen niet kunnen horen. Dit kan bijvoorbeeld stemmen van geesten zijn maar ook van overledenen of andere entiteiten. Zo is het mogelijk dat zij kunnen communiceren met een ongeboren kindje of een overleden broertje.

Wanneer iemand helderruikend is dan ruiken ze dingen die er niet zijn of die anderen niet kunnen ruiken. Deze speciale gave zorgt ervoor dat iemand geuren kan waarnemen die anderen niet kunnen, denk aan het ruiken van ziekte of de dood.

Deze gaven verschillen per persoon, het is mogelijk dat je met 2 of meerdere gaven bent begiftigd maar het is ook mogelijk dat je slechts 1 gave hebt. Deze gaven zijn voor iedereen verschillend en kunnen verder ontwikkeld worden door middel van bijvoorbeeld een cursus of een reading.

Hoe ontwikkel je deze paranormale gave?

Om deze buitenzintuiglijke waarnemingen te ontwikkelen is het belangrijk om je bewust te zijn van je intuïtie Wanneer je iets voelt of denkt dan is het belangrijk om hiernaar te luisteren en erop te vertrouwen.

Daarnaast is het belangrijk om je lichaam, gevoelens en emoties goed te leren kennen. Wanneer je weet hoe jij reageert op bepaalde dingen dan is het makkelijker om ook paranormale waarnemingen te kunnen doen. Het is namelijk mogelijk dat je lichaam of emoties je iets willen vertellen maar dat je dit niet herkent.

Het kan voor paranormale kinderen bijvoorbeeld erg lastig te zijn om hun paranormale begaafdheid te begrijpen en te kunnen gebruiken. Het leren omgaan met de gaven kan er toe leiden dat je erg vermoeid raakt omdat het verwerken van alle informatie die je krijgt erg veel energie kost.

Daarom is het belangrijk om bepaalde technieken te leren die je helpen jouw gaven onder controle te kunnen houden en ze wanneer je wilt te kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het stellen van grenzen, het beschermen van je energie en het uitzetten van je gaven wanneer je dit nodig vindt.

Wil jij je paranormaal ontwikkelen, dit zodat je kan leren om te gaan met de paranormale gave die jij hebt? Dan kun je hierover praten met een van de professionele mediums. Zij hebben voldoende paranormale ervaringen en zullen jouw situatie begrijpen. Je kunt hiervoor naar een paranormale beurs maar ook online bij Top Paragnosten in contact komen met helderzienden, mediums of paragnosten.

Het taboe rondom paranormale verschijnselen

Paranormale waarnemingen en verschijnselen worden al vaak door mensen gezien als ‘onzin’. Het komt daarvoor ook veel voor dat iemand met de paranormale begaafdheid hiervoor niet durft uit te komen, dat omdat zij denken dat anderen hun als ‘raar’ gaan zien. Het kan zijn dat je je schaamt voor je paranormale begaafdheid of dat je gaat denken dat je anders bent.

Als je paranormaal begaafd bent dan is dat juist iets unieks! Er zijn niet vele mensen die deze gaven hebben en dus ook geen paranormale waarnemingen kunnen doen. Toch kun jij als je beschikt over paranormale gaven anderen helpen en bijvoorbeeld een waarschuwing geven wanneer er iets gaat gebeuren.

Paranormale gaven en waarnemingen kunnen ook veel mensen helpen, daarom is het belangrijk dat je hier niet voor wegloopt. Weglopen voor je paranormale begaafdheid is niet nodig, er is niets raars aan! Sterker nog, het kan heel erg fijn zijn om je gevoelens en waarnemingen met anderen te kunnen delen. Wanneer je dit niet doet, voel je je vaak alleen en begrijpt niemand je.

Als je paranormale waarnemingen hebt, is het belangrijk dat je hiermee naar een professional gaat. Op deze manier kun jij jouw gaven ontwikkelen en leren hoe je deze het best kunt gebruiken. Daarnaast is het fijn om te weten dat er iemand is die je begrijpt en die jou kan helpen met vragen die je hebt over je paranormale gaven.

Er zullen altijd mensen blijven zijn die paranormaal begaafd zijn raar vinden, maar schaam je niet voor je paranormale begaafdheid en laat dit aan de buitenwereld zien.

Hoe merk je of je paranormale gaven hebt?

Paranormaal begaafd zijn is heel uiteenlopend, iemand kan een paranormaal genezer zijn, iemand kan helderziendheid bezitten of juist door mensen heen kunnen kijken en emoties kunnen aanvoelen. Aan de andere kant is het ook mogelijk om lichamelijke pijn van een ander te voelen, voorspellende dromen te hebben of kan een medium juist dingen weten van iemand zijn vorige levens en/of verleden. Als iemand paranormaal begaafd is dan is dat op een eigen en unieke manier.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij dingen kan horen, dat iemand anders niet hoort. Dit kan een stem zijn van iemand (overledenen) maar dit kunnen ook andere vormen van geluid zijn. Het kan zijn dat je aura’s voelt bij anderen.

Heb jij vaak dat je door bepaalde voorwerpen informatie doorkrijgt, dan kan dat een teken zijn dat je paranormaal begaafd bent. Het kan zijn dat je bij een voorwerp een bepaald gevoel krijgt.

Als je paranormaal begaafd bent dan heb je vaak ook inzicht in het verleden van jezelf of andere mensen, evenals vorige levens. Soms zie je bijvoorbeeld beelden of visioenen hiervan. Dit kan ook juist zijn over situaties dat in de toekomst zullen gaan gebeuren.

Het kan zijnd at je schimmen of gezichten ziet. Als je dit deelt met iemand anders (beste vriend bijvoorbeeld) en diegene zag niks, dan kan dit een teken zijn dat je paranormaal begaafd bent.

Er zijn ook andere dingen die erop wijzen dat je beschikt over een paranormale gave. Het kan zijn dat jij in jouw dagelijks leven ‘hulp’ krijgt van boven, gidsen bijvoorbeeld. Ook dit soort dingen wijzen op paranormaal begaafdheid.

Als je paranormaal begaafd bent kan het ook zo zijn dat je weet wat een ander denkt, soms denk je iets door een bepaalde boodschap of informatie, wat dan ook echt waar is. Dit kan er ook toe leiden dat je een bepaalde energie uit een ruimte of van een persoon kan overnemen.

Bovenstaande dingen kunnen signalen zijn dat jij paranormaal begaafd bent, om hier zeker van de zijn kun je in gesprek komen met een ervaren medium of paragnost. Zij kunnen jou alles vertellen over een paranormale gave. Zij kunnen jou helpen met het paranormaal ontwikkelen van de gaven waarover jij beschikt!

De vraag; ‘wat is paranormaal?’, kun jij zelf nu beantwoorden! Wil jij hier meer over weten of ervaren wat bijvoorbeeld een helderziende over jou te zeggen heeft? Je kunt online een consult starten met een van onze consulenten die paranormaal begaafd zijn.

Wil jij praten over jouw paranormale gave?

Wil jij graag hulp van een medium of paragnost om te praten over de paranormale waarnemingen die jij doet? Dan kun je online een consult starten met een van de mediums of paragnosten. Zij weten precies in welke situatie jij je bevind en kunnen jou op deze manier helpen, adviseren en ondersteunen.

Een online consult is erg gemakkelijk; Je kunt 24/7 een afspraak inplannen op de website, zelf je tijd en dag uitzoeken. Het is ook mogelijk om anoniem te blijven, alleen jouw voornaam wordt gevraagd. Daarnaast is het heel gemakkelijk om je vragen te stellen tijdens een online consult, dit is ook mogelijk via een chat.