Wat jij wilt zien, dat zie je

Wat jij wilt zienWat jij wilt zien, dat zie je. Wel eens lamellen, of luxaflex opgemeten? Vast en zeker wel. Dan word je ineens geconfronteerd met hoe wil ik ze hebben. Op de muur in het kozijn, dan kom je tot de ontdekking dat een handvat van een raam of deur in de weg zit. Hoe hang je ze dan op, vraag je je af. Maar inmiddels heb je al diverse malen gekeken en elke keer zag je weer iets anders, of een andere mogelijkheid. Zo kom je er achter dat als je eenmaal heel bewust naar iets gaat kijken, er veel meer manieren zijn om iets te zien, dan in eerste instantie.

Aangezien we niet elke stap heel bewust zetten en ook niet altijd ons volle aandacht bij iets hebben, zien we vaak lang niet alles. Het blijkt dat we zien wat we willen zien. En datgene wat we willen zien, kleuren we ook nog in, met ons eigen gevoel van dat moment, met wat we op dat moment aan denken, en onze overtuigingen. Zo kleuren we datgene wat we zien, helemaal op onze eigen manier in.

Je kunt begrijpen dat als iedereen dit doet, en dat doen we, dat het bijna onmogelijk is dat we als mens met elkaar op één lijn zitten, dat is bijna niet mogelijk. Doen we het met zijn allen nog helemaal niet zo slecht. Het betekent wel dat jij iets heel anders ziet, dan ik of je partner, of een vriendin. Al denken we bijna altijd dat we hetzelfde zien. Je kunt ook nu begrijpen waarom we achteraf soms zo verbaasd kunnen zijn over wat iemand zegt.

Nou, dat had ik nooit verwacht, of achter die persoon gezocht. Of, had het eerder gezegd, dan had ik het geweten. Waarom kom je er nu pas mee. Die persoon die zag het toen niet, of zag het wel, maar het kwam niet op het met jou te delen.

In de liefde kan dit voor heel veel verwarring gaan zorgen. Liefde maakt blind. Liefde kan ons helemaal hotel de botel maken en dan zien we alleen maar wat we willen zien. We hemelen de ander op, die is in jouw ogen de geweldigste persoon die er rondloopt. Je wilt deze persoon zien, zoals je die wilt zien. Jouw plaatje is gekleurd, maar wie zegt dat deze persoon echt zo is. Als jij voor jezelf al hebt uitgemaakt dat het er is, want je ziet het, althans dat denk je.

Tel daarbij op dat we in het begin als we iemand ontmoeten onszelf presenteren aan de ander, dan kan dat zomaar betekenen dat we dingen over het hoofd gaan zien. Dingen die er wel degelijk zijn, maar we niet willen zien. We kijken er overheen, of doorheen, in ieder geval valt het ons helemaal niet op.

Naarmate de tijd verstrijkt, gaan we anders kijken. Onze blik verandert naar de ander, dan zien we ineens zomaar een heel ander persoon staan. Iemand die achteraf helemaal toch niet zo leuk en fantastisch blijkt te zijn, als dat we eerst zagen. We leggen dat dan ook vaak bij de ander neer. In jouw ogen is deze veranderd, vertoont heel ander gedrag. Dat kan, maar gedrag is gedrag en zal het toch echt zo zijn, dat jijzelf niet heel goed hebt gekeken.

Inmiddels heb je je hart al verpand aan deze persoon. Wat nu, blijven en proberen de ander te veranderen, terug naar het beeld wat jij op je netvlies hebt en dat wil je terug. Blijven en rancuneus zijn dat hij je belazerd heeft en je nu zijn ware aard ziet. Of gaan en loslaten.

De keuze is aan jou. Maar weet wel, ligt het nou echt aan die ander, of heb je toen je die persoon leerde kennen, zelf niet goed gekeken? Wil je hier antwoorden op? Bel dan gerust eens met een top medium of een top paragnost van Top-Paragnosten. Zij kunnen zien of jou inmiddels partner in het begin toneel heeft gespeeld ja of nee. Of dat je zelf iets bent vergeten, goed kijken hoe of die echt in elkaar steekt.

Medium Clarisa